Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Nemuno žiedo“ asfaltą kaitins motociklai

Ateinantį šeštadienį „Nemuno žiede“ prie Kačerginės vyks motociklininkų vidurvasario renginys – penktasis Baltijos šalių mėgėjų čempionato „Vrooam Oil Trophy 2015“ etapas, treniruotės, motociklų akrobatų pasirodymas, slalomo varžybos ir kitos pramogos dalyviams bei žiūrovams.
„Coffee Racers“ renginys
„Coffee Racers“ renginys / Organizatorių nuotr.

Penktajame iš aštuonių mėgėjų lenktynių etape varžysis greičio mėgėjai iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos. Į trasą kupini azarto išvažiuos 50 dalyvių – po 25 dvejose klasėse.

Šiuo metu „1000“ klasės (1000 kub.cm darbinio tūrio motociklų) įskaitoje pirmauja Justas Bučnys, antrasis – Gedas Čeplaitis, trečiasis – Lukasz Kuzminski, mažesniųjų, 600 cc, klasėje pirmasis yra pernai metų mėgėjų čempionas Leszek Rzonca, antrasis – Pawel Muranowski, trečiasis – Mikas Razmislavičius.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Greičiausias ankstesniojo varžybų etapo rato įveikimas priklauso lenkui Leszek Rzonca – 1 min. 15,986 sek. Palyginimui – greičiausias Lietuvos profesionalus lenktynininkas Šarūnas Pladas 3300 m ilgio trasą yra įveikęs per 1 min. 10,159 sek. Greičiausių motociklininkų vidutinis greitis trasoje – apie 150-170 km/val.

Šiuos „Autogidas.lt - Vrooam oil Track Attack“ renginius organizuojančio sporto klubo „Coffee Racers“ prezidentas Adomas Dautartas sako, kad mėgėjų lenktynėse gali varžytis kone kiekvienas greičio fanatas. Pirma sąlyga – techniškai tvarkingas motociklas ir reikiama ekipiruotė. Antra – rato įveikimo laikas. Savo pajėgumus motociklininkai parodo per treniruotes – į lenktynes patenka greičiausieji. Planuojama, kad treniruotėje dalyvaus daugiau kaip 100 motociklininkų.

Dažna mėgėjų klaida – per treniruotes važiuoti naudojant 100 proc. savo galimybių.

„Dažna mėgėjų klaida – per treniruotes važiuoti naudojant 100 proc. savo galimybių, todėl iškyla didesnė kritimų tikimybė ir būna mažiau erdvės techniniam tobulėjimui. Kartais matome tokius kritimus dėl nepamatuoto nutrūktgalviškumo, jų tikrai galima išvengti. Geriausias progresas treniruotėse pasiekiamas 20-30 proc. sumažinus savo maksimalų tempą. Tuomet galima geriau atlikti pratimus, pažinti naujas trajektorijas ir analizuoti savo veiksmus“, - pataria A. Dautartas.

Motociklų treniruotės prasidės 10 val., nuo 12 val. dalyviai ir žiūrovai galės save išbandyti motociklų slalome. 14.15 val. pasirodys motociklų akrobatai – ką tik Lietuvos motoakrobatikos čempionate nugalėjęs Paulius Labanauskas su kompanija. Mėgėjų čempionato lenktynės prasidės 17 val.

Renginio metu šalia trasos budės greitosios pagalbos automobilis, veiksmą trasoje iš bokštelių stebės profesionalūs klubo „Startas“ teisėjai. Kaip visada „Coffee Racers“ nariai prieš važiavimus dalyviams rengs saugumo instruktažus, taip pat visiems norintiesiems duos motociklo valdymo patarimų.

Į trasą bus leidžiami tik techniškai tvarkingi motociklai, o vairuotojai turės vilkėti odinę arba tekstilinę motociklininko aprangą, šalmą, batus ir pirštines. Vienu metu trasa gali važiuoti tik tam tikras skaičius motociklų, todėl visi norintys dalyvauti renginyje skirstomi į grupes. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas