Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nenuspėjamas Dakaras: Nasseras Al-Attiyah kitąmet jungsis prie „Dacia“ rally-raid komandos

Penkis kartus Dakaro laimėtojas Nasseras Al-Attiyah jungiasi prie „Dacia“ Dakaro programos. 52 metų Nasseras yra dukart FIA pasaulio ralio čempionas W2RC ralyje, taip pat 19 kartų laimėjęs FIA Artimųjų Rytų ralio čempionatą 2003-2015 m.
Nasseras Al-Attiyah
Nasseras Al-Attiyah / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Kiek anksčiau 15min kreipėsi į „Dacia“ prašydama paaiškinti, kodėl šis gamintojas pasuko į Dakarą. Komentaras, kurio sulaukėme, buvo toks:

„Dacia vertybės – puikus pravažumas bekelėje ir inovatyvūs, atsinaujinantys degalai. Dakaras – puiki terpė pademonstruoti šiuos privalumus. Kartu su Prodrive mes paruošime Dakarui tikrai konkurencingą automobilį“.

Nassero Al-Attiyah titulai

Kad būtų aiškiau – 2024 m. Dakare sausio 5 d. Nasseras startuos su BRX „Hunter“. Tokiu automobiliu, kokiu prieš mažiau nei metus startavo Vaidotas Žala.

Tačiau 2025 m. Nasseras jau pilotuos „Dacia“ – kartu su kitais pasaulinio lygio pilotais – Sébastieun Loebu ir Fabianu Lurquinu bei Cristina Gutiérrez Herrero ir Pablo Moreno Huete.

Legendinis lenktynininkas dažnai dalyvauja ralio, ralio-raid ir žiedinėse varžybose. Jo pasiekimai ralio-raidų varžybose neturi sau lygių. Visų pirma, jis yra penkis kartus laimėjęs World Cup for Cross-Country Rallies ir du kartus – World Rally-Raid Championship Nasseras yra tikra Dakaro legenda. 2010 m. jis iškovojo antrąją vietą, Carloso Carlos Sainz atsilikęs 2 minutėmis ir 12 sekundžių. 2011 m. jis laimėjo savo pirmąjį Dakarą, aplenkęs Ginielį de Villiersą ir Carlosą Sainzą.

Svarbu: „Dacia“ lenktyniaus Dakaro ralyje: automobilius pilotuos Sebastienas Loebas ir Christina Gutierrez

Vėliau jis dar kartą laimėjo Dakarą 2015 m., 2019 m., 2022 m. ir 2023 m. su šturmamu Mathieu Baumeliu, kuris taip pat prisijungs prie „Dacia“ komandoje. 47 metų Mathieu yra vienas sėkmingiausių Prancūzijos antrųjų vairuotojų, iškovojęs 4 pergales Dakare ir 12 pasaulio čempionato titulų (2 rally-raid, 1 W2RC ir 9 MERC).

Nasseras Al-Attiyah ir Mathieu Baumelis sudarys trečiąjį „Team Dacia“ ekipažą, dalyvausiantį ralio ralio reido nuotykiuose, kartu su Sébastien Loeb ir Fabian Lurquin bei Cristina Gutiérrez Herrero ir Pablo Moreno Huete.

Trys „Dacia“ ekipažai 2025 m. Dakare

Nuo 2024 m. trys ekipažai Rallye du Maroc trasose testuos sintetiniais degalais varomą „Dacia“ markės ženklu papuoštą prototipą. Jų bendras tikslas – laimėti Dakarą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas