Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 07 /08:29

Netikėta „Formulės 1“ kvalifikacija Majamyje: Ch.Leclerco avarija pakirpo M.Verstappeno sparnus

M.Verstappenui (Red Bull), ko gero, pritrūko minutės, kad galėtų pradėti greitąjį ratą trečioje kvalifikacijos dalyje Majamio GP. Bet tą šansą iš jo atėmė suklydęs ir avariją likus pusantros minutės iki Q3 pabaigos padaręs Ch.Leclercas (Ferrari).
Formulės 1 kvalifikacija Majamyje
Formulės 1 kvalifikacija Majamyje / „Scanpix“ nuotr.

Labai netikėta kvalifikacijos pabaiga, kuri akivaizdžiai patiko nugalėtojui S.Perezui, antrą rezultatą užfiksavusiam Fernando Alonso ir trečiam - Carlosui Sainzui (Ferrari). Švenčia ir Haas, nes ketvirtoje startinėje pozicijoje sekmadienį bus Kevinas Magnussenas.

Kvalifikacijos eiga

Sekmadienį įvyksiančias Majamio GP lenktynes iš „pole“ pozicijos Sergio Perezas, kuris triumfavo šeštadienio kvalifikacijoje.

Čia rasite filmuotą kvalifikacijos santrauką.

Meksikietis sėkmingai pradėjo trečiąją kvalifikacijos dalį ir pirmuoju bandymu užfiksavo solidų rezultatą, kai tuo tarpu jo komandos draugas M. Verstappenas suklydo ir užfiksavo tik devintą rezultatą, rašo F1.lt.

Kai atrodė, kad kvalifikacija pasieks kulminaciją ir lenktynininkai bandys įveikti dar po vieną greitąjį ratą, Charlesas Leclercas suklydo ir dar kartą per šį savaitgalį sudaužė savo „Ferrari“ bolidą. Kvalifikacija buvo sustbadyta anksčiau laiko ir M. Verstappenas nebeturėjo galimybės pagerinti savo rezultato ir lenktynes sekmadienį pradės tik devintas.

Antras sekmadienį startuos Fernando Alonso, trečias – Carlosas Sainzas.

Neplanuotai ankstyva kvalifikacijos pabaiga pasitarnavo „Haas“ atstovui Kevinui Magnussenui, kuris rytoj startuos ketvirtas. Penketuką užbaigė Pierre'as Gasly.

Savo bolidą sudaužęs C. Leclercas liko septintas.

Pirmą kartą šį sezoną į trečiąją kvalifikacijos dalį patekęs Valtteri Bottas startuos dešimtas.

Nesėkmingai kvalifikacija susiklostė Lewisui Hamiltonui, kuris net nepateko į trečiąją dalį ir liko 13-as. Tuo tarpu kitas „Mercedes“ atstovas George'as Russellas sugebėjo parodyti šeštą geriausią rezultatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas