Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netikėta žinia: Kalle Rovanpera negins savo WRC čempiono titulo

Tik pasibaigus 2023 m. sezonui pasaulį apskriejo netikėta žinia. Paskutinius dvejus metus WRC čempionu tapęs K.Rovanpera nutarė kitame sezone neginti savo titulo.
Kalle Rovanpera Naujoje Zelandijoje tapo WRC čemponu
Kalle Rovanpera / Imago / Scanpix nuotr.

23-erių metų amžiaus suomių super talentas pasirinko pasekti Sebastieno Ogier pavyzdžiu ir 2024 m. sezone dalyvaus tik dalyje čempionato etapų.

„Pagrindinė to priežastys yra ta, kad aš ralio automobilius vairuoju jau penkiolika metų. Tai yra labai ilgas laiko tarpas. Paskutinis sezonas buvo puikus, tačiau tuo pačiu ir labai varginantis tiek psichologiškai, tiek fiziškai“, - buvo rašoma Kalle komentare, išplatintame „Toyota“ komandos.

K.Rovanpera varžosi ralio automobiliais nuo aštuonerių. Tuo tarpu Sebastienas Ogier, kuriam dabar yra 39-eri, rimtai dalyvauja ralio varžybose nuo 22 m.

Aš pajaučiau, kad dabar būtų geras momentas vieneriems metais atsipūsti ir tuomet grįžti varžytis pilnu tempu

„Aš pajaučiau, kad dabar būtų geras momentas vieneriems metais atsipūsti ir tuomet grįžti varžytis pilnu tempu. Noriu dalyvauti drifto varžybose, kitose smagiose disciplinose ir tuose raliuose, kuriuos pats su komanda pasirinksiu“, - diena po Japonijos ralio finišo sakė suomis.

Kalle 2022 m. tapo jauniausiu visų laikų WRC čempionu.

Ką apie tai mano Sebastienas Ogier?

Kalbėdamas apie komandos draugo pasirinkimą S.Ogier dėl to iš dalies kaltino organizatorius: „Deja, neturime daug dalyvaujančių gamintojų („Toyota“, „Huyndai“ ir „Fordׅ“ palaikomą privačią komandą) ir startuojančių automobilių. Žinoma, tai nėra puiki žinia, bet gal ji išprovokuos kokius nors pokyčius.“

Garsus ralio meistras, kuris dėl papildomo laiko su šeima pats nedalyvauja visuose čempionato etapuose sakė: „Mes esame kiek nusivylę tuo, kaip čempionatas šiuo metu yra organizuojamas. Manau šis sprendimas tikrai privers organizatorius ar FIA suteikti šiam sportui naują impulsą.

Jei toks jaunas čempionas net nebenori ginti savo titulo, čempionate tikrai nėra viskas gerai

S.Ogier antrino ir Ottas Tanakas sakydamas žiniasklaidai: „Jei toks jaunas čempionas net nebenori ginti savo titulo, čempionate tikrai nėra viskas gerai.“

2024 m. dėl titulo kausis tik trys pretendentai?

Sprendžiant pagal paskutinių metų rezultatus, dėl titulo liks kovoti tik E.Evansas, T.Neuville ir O.Tanakas.

Apie tai turėjo ką pasakyti ir T.Neuville: „Ottas vis dar važiuos ir manau, jis tikrai bus pagrindinis konkurentas kovojant dėl titulo. Vis dėl to, aš noriu varžytis prieš visus geriausius pasaulio ralistus. Nėra jokio malonumo kovoti tik su vienu vairuotoju.“

Aš noriu varžytis prieš visus geriausius pasaulio ralistus

„Malonumas yra kautis su visais geriausiais. Jei pasižiūrėti renginio susirenka tiek daug žmonių kaip Japonijoje, mes privalome jiems parodyti geriausia, ką tik sugebame. Tuo tarpu praeitame ralyje buvo daug žmonių, tačiau nebuvo gero renginio. Būtent to šiuo metu ir trūksta WRC varžybose. Todėl kiekvieno vairuotojo trūkumas yra problema“, - baigdamas sakė T.Neuville.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas