Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netikėtas Nyderlandų F1 GP: M.Verstappenas kovojo, bet liko antras

Nyderlandų GP triumfavo iš „pole“ pozicijos startavęs „McLaren“ atstovas Lando Norrisas. Būtent L.Norrisas šiose lenktynėse įveikė ir greičiausią ratą, tą jis padarė savo paskutiniame rate.
F1 Nyderlanduose laimėjo L.Norrisas
F1 Nyderlanduose laimėjo L.Norrisas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

L. Norrisas visus 72 ratus Zandvoorte nuvažiavo per 1 val. 30 min. 45.519 sek.

Antrą vietą užėmė vietos sirgalių palaikomas Maxas Verstappenas iš „Red Bull“, kuris prieš tai šioje trasioje buvo pasiekęs tris pergales iš eilės. Čempionas nuo nugalėtojo atsiliko 22.896 sek.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./F1 Nyderlanduose laimėjo L.Norrisas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./F1 Nyderlanduose laimėjo L.Norrisas

Tuo tarpu paskutinį laiptelį ant podiumo iškovojo „Ferrari“ sportininkas Charlesas Leclercas. Monako atstovui iki lyderio pritrūko 25.439 sek.

Nors L.Norrisas startavo iš „pole“ pozicijos, tačiau pačioje lenktynių pradžioje į priekį išsiveržė taip pat iš pirmosios eilės startavęs M.Verstappenas. Visgi, L.Norrisas turėjo gana akivaizdų greičio pranašumą, todėl netrukus poziciją susigrąžino. Jis lenkimą įvykdė 18-ame rate pasinaudojęs DRS, iškart po to M.Verstappenas ėmė skųstis padangų nusidėvėjimu.

M.Verstappenas savo pirmąjį sustojimą atliko 27-ame, o L.Norrisas – 28-ame rate. Po šių sustojimų L.Norrisas išsaugojo lyderio poziciją.

Per likusią lenktynių dalį L.Norrisas toliau didino pranašumą nuo antrosios pozicijos ir iškovojo gana lengvą ir užtikrintą pergalę.

Šiokiu tokiu nusivylimu šios lenktynės tapo kitam „McLaren“ vairuotojui O.Piastriui. Jis lenktynes pradėjo iš trečiosios pozicijos, tačiau lenktynių pradžioje nesugebėjo išsilaikyti tarp lyderių. O.Piastris galiausiai pakilo į ketvirtą poziciją, tačiau pavyti C.Leclercą jam paprasčiausiai neužteko laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas