Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidoje pasirodys senoviniai automobiliai

Š.m. liepos 9-10 d. Nidoje organizuojamas renginys, jungiantis sportą bei techninį paveldą – slalomas „Nida-2016“. Klasikinių automobilių ir motociklų kelionė vienų gražiausių Vakarų Lietuvoje esančių kelių, einančių per Kuršių Neriją , vainikuos figūrinio vairavimo varžybos specialiai parengtoje trasoje, o vėliau ir paroda Nidos centre.
Istorinis automobilis
Istorinis automobilis

„Stengėmės suspėti parengti trasą, ko gero, pačioje tinkamiausioje šiam renginiui skirtoje Neringos vietoje – Nidos aerodromo pakilimo take. Ir reikėjo spėti iki tol, kol aerodrome dar neprasidėjo rekonstrukcijos darbai“, - pasakojo vienas iš retro slalomo organizatorių, Klaipėdos apskrities senovinių automobilių klubo „Diližanas“ pirmininkas Valerijus Rajevskis. - Senoviniams automobiliams trasoje bus taikomi kiek lengvesni reikalavimai, nei šiuolaikiniams sportiniams bolidams – parinkta „tausojanti trasa“, atsižvelgiant į transporto priemonių amžių ir vertę.

Bet išliks sportinė rungtyniavimo dvasia – „oldtaimeriai“ rodys savo sugebėjimus, o ekipažai savo meistriškumą figūriniame vairavime ir specialiose rungtyse. Kad užtikrinti tinkamą ir sąžiningą rungtyniavimą, transporto priemonės bus paskirstytos pagal klases“.

Istoriniai automobiliai
Istoriniai automobiliai

„Į retro slalomą renkame klasikinius, pagamintus mažiausiai prieš 30 metų, istorinius automobilius, taip pat techniškai įdomius, originalios komplektacijos, nepatobulintus automobilius“, - sakė V.Rajevskis.

Svarstoma, kad vienoje klasėje rungtyniautų panašius techninius parametrus turintys senoviniai „sunkiasvoriai“ „Čaika“ bei „Cadillac“ automobiliai, o kitoje - sportiniai automobiliai, arba vienodos kubatūros motociklai, pavyzdžiui, BMW ir „Pannonia“.

Anot organizatoriaus, parodoje laukiama ir keletą išskirtinių automobilių, kurie priklausė įžymiems žmonėms, pavyzdžiui, Klaipėdos garbes piliečiui, signatarui Alfonsui Žaliui.

„Manome, kad sulauksime ir limuzino GAZ-14 iš prezidento Algirdo Brazausko garažo, ar net automobilio, kuris kadaise priklausė Karaliaučiaus komendantui“, - sake V.Rajevskis.

Viso varžybose laukiama apie 40 ekipažu. Absoliučiam rungčių nugalėtojui bus įteikta „Retro slalomo- Nida 2016“ nugalėtojo Neringos mero taurė. Pasigrožėti senoviniais automobiliais kurorto gyventojai ir svečiai galės prie Nidos prieplaukos liepos 9 d. nuo 18 iki 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento