Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Norintiems pasivažinėti ant ledo Aukštaitijoje – paskutinės progos tą padaryti legaliai

Orų prognozė lenktynes ant ledo rengiantiems organizatoriams ir gausiai į tokius renginius besiburiantiems dalyviams – visiškai nepalanki. Sinoptikai žada, kad savaitės pabaiga jau atneš keletą laipsnių šilumos, o tokia pat situacija prognozuojama ir kitą savaitę.
„Pakruojo žiema 2017“ varžybos ant ledo
„Pakruojo žiema 2017“ varžybos ant ledo / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Šį savaitgalį Aukštaitijos regione vykstančios varžybos ant ledo veikiausiai bus paskutiniai saugūs ir legalūs pasivažinėjimai užšalusia danga.

Krekenava

Jau vasario 16-ą dieną lenktynes ant ledo surengs Krekenavos auto-moto sporto klubas. Tiesa, krekenaviečiai šias varžybas organizuoja ant dirbtinai suformuoto ledo, išlieto ant pievos, todėl šilti saulės spinduliai jų taip nebaugina – ledo storis nėra toks aktualus. Varžybos vyks Glitėnų kaime, esančiame greta Krekenavos.

Organizatoriai paskelbė, kad čia dalyviai bus suskirstyti į klases pagal varančiąsias automobilių ašis, o lenktynės vyks slalomo principu. Trasoje, kurios įveikimo laikas bus fiksuojamas laiko matavimo įranga, vienu metu varžysis du automobiliai. Grupiniai startai nenumatyti. Varžybų pradžia 10 val. 30 min.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Pajiešmeniai

Tą pačią dieną dalyvius pasivaržyti ant ledo kviečia ir Pasvalio rajone esančio Pajiešmenių kaimo bendruomenė. Organizatoriai planavo renginį vykdyti vasario 19-ą dieną ir nedubliuoti datos su kitomis varžybomis, tačiau gamta padarė savo.

Čia varžybos planuojamos ant tvenkinio, todėl dėl saugumo ir ledo storio jas nuspręsta vykdyti Vasario 16-ą dieną. Lenktynių startas numatytas 10 val. 30 min. Šiose varžybose dalyviai startuos grupiniuose važiavimuose, todėl žiūrovai turėtų išvysti gana artimą kovą ir nemažai kontaktų tarp dalyvių. Be to, čia numatytos ne tik automobilių, bet ir motociklų lenktynės.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Ukmergė

Ledo lenktynes vasario 18-ą dieną, šeštadienį rengia ir Širvintų automobilių sporto klubas, kuris dalyvius kvies pasivaržyti ant Kurėnų ežero. Čia dalyviai varžysis 3,5 ilgio trasoje, kurioje bus aštrių, greitų, lėtų posūkių ir „Joker“ ratas.

Vieno važiavimo metu dalyviai įveiks keturis ratus. Jie bus skirstomi pagal varančiąją automobilio ašį bei naudojamas padangas. Ant ledo vienu metu startuos net keli automobiliai, tad čia galima tikėtis atkaklios kovos ir įspūdingų vaizdų žiūrovams.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Pakruojo žiema 2017“ varžybos ant ledo
Tomo Markelevičiaus nuotr./ Varžybos ant ledo

Kupiškis

Vasario 18-ą dieną, šeštadienį lenktynes ant ledo planuoja rengti ir kupiškėnai. Varžybos vyks ant Kupiškio marių. Informacija dalyviams čia teikiama telefonu 861705596.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas