Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Orlen Lietuva Rally“ pirmoji diena: priekyje suomis su WRC automobiliu, už jo – lietuvių desantas

Penktadienį Mažeikių apylinkėse prasidėjo dvi dienas truksiantis trečiasis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas „Orlen Lietuva Rally“. Šios varžybos ypatingos tuo, kad jose startuoja ir vienas Pasaulio ralio čempionato (WRC) dalyvis su „Rally1“ kategorijos automobiliu „Hyundai i20 N“ – Esapekka Lappi. Būtent jis ir lyderiauja po penkių pirmosios dienos greičio ruožų.
„Orlen Lietuva Rally 2024“ GR5
GR1 / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Kaip ir buvo tikėtasi, visai kitokio kalibro automobilį vairuojantis Esapekka Lappi jau nuo pirmųjų kilometrų ėmė krautis pranašumą prieš kitus dalyvius. Šiame ralyje suomis tiesiog treniruojasi prieš artėjantį savaitgalį Latvijoje vyksiantį WRC etapą.

Po pirmųjų keturių greičio ruožų jis jau spėjo įgyti 40 sek. pranašumą prieš Vaidotą Žalą, kuris yra greičiausias lietuvių gretose. Pastarasis į Mažeikius irgi atvyko su Lietuvoje dar nematytu, naujos kartos „Škoda Fabia RS Rally2“ automobiliu ir iškart ėmė demonstruoti, kad ilgos adaptacijos prie naujos technikos jam neprireiks.

Po keturių greičio ruožų trečioje vietoje kol kas žengia Giedrius Notkus. Jį nuo Vaidoto Žalos skiria kiek daugiau nei keturios sekundės. Tačiau dėl turimos pozicijos Giedrius Notkus ramus jaustis negali. Taip pat keturiomis sekundėmis nuo jo atsilieka Vladas Jurkevičius.

Penktadienį ralio dalyvių laukė ir dar vienas, miesto greičio ruožas. Jis vyko Viekšnių gatvėmis ir netgi turėjo natūralų trampliną, tačiau jame jokių įspūdingų šuolių nebuvo.

Miesto greičio ruožas staigmenų nepataikė. Jame ir vėl greičiausias buvo Esapekka Lappi su WRC automobiliu. Antras po pirmosios dienos išliko Vaidotas Žala, o trečiąją vietą išsaugojo Giedrius Notkus.

Štai kaip atrodo varžybų TOP10 po pirmosios dienos.

„Orlen Lietuva Rally“ 2024 rezultatai po pirmosios dienos
„Orlen Lietuva Rally“ 2024 rezultatai po pirmosios dienos

Šeštadienį dalyvių laukia dar aštuoni greičio ruožai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus