Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje – pirmasis „Aurum 1006 km“ lenktynių akcentas ir alinantis karštis

Pirmosiose 1000 km (taip 2000 m. vadinosi lenktynės) Palangos lenktynėse startavo 18 ekipų. Vėliau dalyvių skaičius augo kaip ant mielių. 2008 m. lenktynėse registravosi rekordiškai daug – 78 dalyviai. Šiemet iš planuotų 30-ties – 28. Nes Niurburgringe treniruočių metu sugedo N.Dagilio, J.Jonušio ir D.Jociaus „Porsche GT3 R“, pretendavęs tapti greičiausiu. Taip pat neatvyko svečiai iš Olandijos.

Trečiadienio vidurdienį prasidėjusioje Techninėje lenktynių komisijoje dar sklandė kalbos, kad komanda galimai įsigijo kitą pavarų dėžę ir „Porsche“ iš Vokietijos spės atvykti į Palangą. Tačiau ir lenktynių organizatorius Darius Jonušis, ir jo sūnus, lenktynininkas Justas Jonušis, šią informaciją paneigė. Justas jungiasi prie „Noker“ komandos ir važiuos TCR klasėje:

Trečiadienį Palangos stadione žiūrovai automobilius gali apžiūrėti nemokamai. Ketvirtadienį automobiliais grožėsis ir parado Palangos gatvėmis metu. Tačiau tradicinių traukos lenktynių miesto centre prie bibliotekos nebus vengiant masinių susibūrimų.

D.Jonušis sakė, kad dėl tos pačios priežasties bus išskaidytos ir drifto tribūnos, kad vienoje vietoje susiburtų mažiau žiūrovų.

Nors dalyvių šiemet ir mažiau, automobilių parkas labai margas ir galingas. Startuos net 5 „Porsche“, Geros dovanos „Lamborghini“, Hollandų šeimos „Ginetta G55“ ir absoliuti dauguma BMW automobilių – net 10.

Dar viena tema, kuria diskutuoja dalyviai - karštis. Nors lenktynių metu dažniausiai vyrauja permainingi orai, šįkart, panašu, bus karšta. Todėl pririeks daugiau fizinės ištvermės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai