Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžys išlaiko tradicijas: miesto gimtadienio akcentu vėl taps Lietuvos slalomo čempionato etapas

Jau rugsėjo 9-ą dieną, šeštadienį Panevėžyje įvyks penktasis Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas. Jį miesto šventės metu J.Janonio gatvėje organizuoja ASK „Ladasport“ ir Pakruojo ASK, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomas Pošiūnas Photography nuotr.

Organizatoriai šioms varžyboms jau sulaukė net 70 paraiškų. Šešiose klasėse – FWD, RWD, AWD, OC, Jaunių bei Moterų bus skaičiuojama ir čempionato įskaita, o papildomoje svečių klasėje varžytis galės visi, kurie nepretenduoja į metinės rikiuotės taškus.

Beje, organizatoriai čia numatė ir pagrindinį prizą. Visų klasių nugalėtojai dienos pabaigoje stos prie starto kovai dėl super taurės, kurią įsteigė varžybų partneriai, „Toyota“ automobilių atstovybė Panevėžyje UAB „Auresa“.

FWD klasėje jau dabar yra pateikta 13 paraiškų. Metinėje įskaitoje šiuo metu lyderiauja 46 taškus turintis Agnius Narbutas, kuris jau yra praktiškai nepavejamas. 26 taškus turi ir antras žengia Algirdas Gricius. Vos per tašką nuo jo – Tomas Markelevičius, o dar tašku nuo pastarojo atsilieka Artūras Kupčius.

RWD įskaitoje Panevėžyje startuos 12 dalyvių. Jų gretose sezone kol kas geriausiai sekasi Aidui Valuckui su 46 taškais. Antroje vietoje su 33 balais rikiuojasi Edvinas Sabalys, o trečias su 29 taškais – Ovidijus Vaštakas. Tiesa, nuo jo vos dviem taškais atsilieka Darius Morkūnas.

AWD dalyvių gretas šeštadienį sudarys šeši sportininkai. Po keturių etapų į lyderio poziciją išsiveržė Aivaras Valentinavičius, šiuo metu turintis 37 taškus. Vos dviem taškais nuo jo atsilieka Arūnas Vitkevičius. Olga Židovlenkova su 29 taškais yra trečia ir tašku lenkia praėjusį etapą Utenoje praleidusį Praną Gustą.

OC klasėje dalyvių tradiciškai bus daugiausiai. Jų čia registruota net 20. Metinėje įskaitoje čia kol kas aiškumo mažai, nes po 29 taškus turi ir pirmąją vietą dalijasi Darius Morkūnas ir Edvinas Sabalys. Vos tašku mažiau turi Aidas Valuckas. Nuo jo per vieną tašką rikiuojasi Rytis Jankevičius, o už pastarojo taip pat per vieną balą – Ovidijus Vaštakas. Nėra jokių abejonių, kad būtent šių sportininkų pasirodymas Panevėžyje įneš tam tikrų rokiruočių metinėje įskaitoje.

Jaunių klasėje Panevėžyje lenktyniaus šeši dalyviai. Kol kas sezone geriausiai sekasi Agniui Narbutui, laimėjusiam visus etapus ir turinčiam 48 taškus. Tačiau už jo nugaros veiksmo kur kas daugiau. Su 34 taškais antrąją vietą užima Kornelijus Poškus, 33 taškus yra iškovojęs Gediminas Užkurėlis, o 31 – Arnas Jakas.

Moterų įskaitoje Panevėžyje prie starto stos keturios damos. Jų gretose sezono lydere klasifikuojama Olga Židovlenkova, turinti 46 taškus. Su 31 tašku antroje vietoje rikiuojasi Julija Čėglytė. Vos tašku nuo jos atsilieka Ingrida Jakienė.

Komandinėje įskaitoje užtikrintai lyderiauja Pakruojo ASK rinktinė. „Slalomo akademija powered by finišas.lt“ yra antri, o „Ekrosas“ ekipa rikiuojasi trečioje vietoje.

Įdomu tai, kad sezono gale skaičiuojant galutinius dalyvių rezultatus klasėse vienas blogiausias pasirodymas arba nedalyvautas etapas kiekvienam dalyviui bus išbraukiamas, tad per sezoną klysti galima tik kartą. Tačiau kiekviename etape vykstančiuose važiavimuose tvarka yra priešinga. Iš visų keturių, kiekviename etape vykstančių važiavimų pagal dvi skirtingas trasas visi rezultatai yra įskaitiniai ir jų laikų suma nulemia dalyvio galutinę poziciją etape.

Penktasis Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas Panevėžyje, J.Janonio gatvėje šeštadienį prasidės 9 val. ir tęsis iki vėlyvos popietės. Žiūrovai renginį stebėti galės nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas