Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parama Ukrainai: Lietuvos automobilininkai gabena degalus, automobilius, autobusus

Lietuvos automobilininkų bendruomenė susivienijo prieš Rusijos agresiją Ukrainoje. Todėl autoservisai, sporto komandos ar atskiros įmonės stengiasi padėti kuo gali.
Parama Ukrainai : lenktynininkų Jurgio Adomavičiaus ir Gedimino Ivanausko iniciatyva
Parama Ukrainai : lenktynininkų Jurgio Adomavičiaus ir Gedimino Ivanausko iniciatyva / Jurgio Adomavičiaus FB nuotr.

15min jau rašė apie akciją „Dovanok Ukrainai visureigį“, vykdomą kartu su organizacija „Blue/Yellow“. Lietuvos žmonės siūlo savo padidinto pravažumo transporto priemones (dyzelinės – prioritetas) ir Lietuvos žurnalistų autoklubui, ir tiesiogiai 15min GAZAS el.paštu gazas@15min.lt. Paruošiami automobilių dokumentai, patikrinama jų būklė, jie išsiunčiami į karo zoną.

Kokių automobilių reikia Ukrainos gynėjams ir kas padeda tuos automobilius techniškai paruošti, skaitykite čia.

Apie pirmąsias Lietuvos automobilininkų iniciatyvas padėti Ukrainai skaitykite čia: M.Varža, R.Čapkauskas, B.Vanagas.

Plytinės kartodromas renka dyzelino siuntą

Plytinės kartodromas, esantis Vilniuje, norėdamas prisidėti prie pagalbos karo ištiktai šaliai, organizuoja dyzelino pristatymą ukrainiečiams.

Iki sekmadienio (kovo 13 d. imtinai) Plytinės kartodrome specilaiai pažymėtoje zonoje surenkamas dyzelinas. Norintys padėti, dyzeliną gali atvežti supiltą į specialias tam skirtas talpas (10-60 litrų kanistrai, statinės). Talpos turi būti sandarios, kokybiškos, kad vežant nesilaistytų. Kanistrai, kitos tinkamos talpos nebus grąžinamos, nes liks Ukrainoje.

Atvežti dyzeliną kurą galima visomis dienomis (kovo 8 – 13 d.) nuo 10 iki 19 val. Plytinės kartodromo automobilių stovėjimo aikštelėje yra sužymėta vieta dyzelio sandėliavimui.

Perka autobusus, iš Kijevo veža karo pabėgėlius

Verslininkas ir lenktynininkas Jurgis Adomavičius su pagalbininkais (pvz. drifteriu Gediminu Ivanausku-Ivanule) organizuoja bėgančių nuo karo ukrainiečių logistiką iš Kijevo.

„Ieškome autobusų ir vairuotojų. Jeigu turite ar žinote, kas parduoda gerą autobusą – perduokite man kontaktus. Jei galite ir norite vairuoti autobusą – susisiekite su manimi“, – rašo Jurgis Adomavičius.

Tiesa, ši gelbėtojų komanda vieną autobusą prarado, jis sugedo.

„Atsiradus kritiniam gedimui, autobusą pardavęs Rokiškio autobusų parkas grąžino sumokėtus pinigus ir pinigai jau vakar grįžo į „Bunastos“ sąskaitą. Ketiname nupirkti ir siųsti dar vieną autobusą į Ukrainą. Ir dar vieną. Kiek tik leis resursai.

Noriu padėkoti lematics. Jie prisideda prie šios iniciatyvos, užtikrindami žmonių saugumą. Transporto priemonėse sumontavus GPS sekimo įrangą galime realiu laiku stebėti jų buvimo vietą.

Labai svarbu užtikrinti judėjimą ne tik nuo išorinės Ukrainos sienos, bet ir pačioje šalies viduje.

Patikėkite manimi, sakau tai iš asmeninės patirties. Ką tik iš Ukrainos evakavau visą savo pusseserės septynių asmenų šeimą. Tikrai žinau, kaip sunku tuos žmones išvežti.

Tai pat matau daug įvairių iniciatyvų, žmonės kreipiasi, prašo padėti. Taip pat ir siūlo pagalbą. Kartu su kitais verslininkais galvojame, kaip apjungti šiuos srautus. Viena platforma visoms iniciatyvoms labai pagelbėtų. Galbūt „Stiprūs kartu“ išplės veiklą“ , – dalijasi patirtimi Jurgis Adomavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas