Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskelbta „Samsonas Rally Utena 2024“ starto tvarka kurioje beveik 100 ekipažų iš 7 šalių

Į paskutinį mūšį dėl Lietuvos, Latvijos bei Baltijos jūros čempionatų trofėjų, į Utena susirinks 85 dalyviai iš septynių šalių. Rugsėjo 27d. jie stos prie starto linijos ir per dvi dienas įveiks daugiau nei šimtą kilometrų puikiais Utenos, Zarasų bei Anykščių rajonų greičio ruožais.
 „Samsons Rally Utena 2024“
„Samsons Rally Utena 2024“ / V.Šaltenio nuotr.

Pirmuosius startinius numerius gavęs pirmasis ketvertukas turbūt nieko nenustebins, nes juos gavę sportinininkai nuolat kovoja dėl pirmų vietų bei podiumo.

Pirmąjį startinį numerį gavo Vlado Jurkevičiaus bei Aisvydo Paliukėno ekipažas vairuojantys „Škoda Fabia Rally2 evo“ automobilį, kuris juos viso sezono metu veža link pirmojo čempionų titulo.

Nuo lyderiaujančio Vlado 30 taškų bendroje įskaitoje nutolę antrą startinį numerį gavo Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu („Škoda Fabia R5“). Panevėžietis ne tik turi stengtis aplenkti Vladą, tačiau negali ir perspausti, nes metinėje įskaitoje visai šalia jo yra trečią bei ketvirtą numerius gavę Rokas Steponavičius su Dovydu Ketvirčiu („Škoda Fabia R5“) bei Nedas Radišauskas su Justu Vičiūnu („Škoda Fabia R5“).

Į visą šitą lietuvišką kovą tikrai įsivels ir tik aukščiausios vietos sieks į lietuviškus greičio ruožus sugrįžtantis vienas greičiausių estų – Egonas Kauras su Allanu Birjukovu. Lietuvoje „MV Sport“ vyrų sukurtą „Hyundai i20 VRT“ automobilį, kurį vairuos estas puoš penktasis numeris. E.Kauras kovos ne tik dėl pergalės bendroje ralio įskaitoje tačiau ir sieks Baltijos jūros čempionato trofėjo.

Būtina paminėti ir šeštąjį numerį gavusį dažną bei be galo greitą svečią iš Latvijos – Emilį Blūmsą, kuris į Lietuvą sugrįžta su savo „Mitsubishi Lancer Evolution IX“ automobiliu. Kaip tik pastarasis šiomis dienomis patobulintas „MV Sport“ pagaminta važiuokle, kuri leis latviui būti dar greitesniam.

Netrūksta įdomybių ir už pirmojo dešimtuko. 12 numerį gavo jau minėto E.Blūms brolis – Kalvis, kuris itin greitai vairuoja itin seną legendiniu dizainu papuoštą „Mitsubishi Lancer Evolution VI“ automobilį.

Septynioliktu numeriu savo namų ralyje startuos Martynas Samsonas su ypatingu „Samsonas Motorsport“ „bernų“ kūriniu „BMW E36 M3“ su N5 pakaba. Martynui stenogramą skaitys jo ilgametis šturmanas Ervinas Snitkas. Iš karto už Martyno – itin atkaklią kovą visą sezoną turinti trijulė sudaryta iš dviejų lenkų bei lietuvio ekipažų. 18 numeriu startuos Tymoteušas Abramowskis su nauju šturmanu Jakubu Wrobeliu, o iš karto už jų – dviejų Adrianų ekipažas – Adrianas Rzeznikas su Adrianu Sadowskiu. Abu lenkų ekipažai vairuoja „Ford Fiesta Rally3“ automobilius. Su jais visą sezoną špaguojasi garsiausias Lietuvos ūkininkas Petras Šiaučiūnas. Sezono viduryje jis persėdo į „Škoda Fabia Rally2-kit“ automobilį, o jam talkins Žilvinas Juršys.

Toliau startiniame sąraše galime surasti nemažai Latvijos ralio čempionatų atstovų – Martinšą Kikustsą, Kristerį Cimdinšą ar Guntį Lielkajį – visi jie ištikimi įvairių evoliucijų „Mitsubishi Lancer Evolution“ automobiliams. Į jų tarpusavio kovą žada įsilieti šį sezoną į ralio trasas sugrįžęs Egidijus Valeiša su „Hyundai i20 VRT“, kurį laiką Lietuvoje nebuvęs Mikolajus Kempa su nuomuojamu „Ford Fiesta N5“ automobiliu bei Pawelas Wazny su „Ford Fiesta Rally3“.

Ne ką mažesnė konkurencija laukia ir kitų 2WD automobilius vairuojančių ekipažų, kuriems turbūt teks tenkintis antra vieta iš karto po jau minėto M.Samsono. Į Lietuvos 2WD įskaitos titulą besikėsinantis estas Markus Tammoja su „BMW M3“ gavo trisdešimtą numerį, o jam įkandin seks Renaldas Šeinauskas su „BMW 316Ti“. Netoliese turėtų būti ir garsioji „BMW Cup“ trijulė sudaryta iš Marko Buteikio, Klaudo Bučinsko bei Emilio Kuckos.

Šįmet neretai į šią trikovę įsivelia visiškai kitokios filosofijos automobilį vairuojantis penkiolikmetis suomis Isak Hatanmaa su „Peugeot 208 Rally4“. Taip pat bus įdomu išvysti į Utena sugrįžtantį praeitų metų LARČ4 čempioną turką Caną Alakocą su „Renault Clio Rally4“ bei vienintelį svečią iš Suomijos – Kimą Forsgreną, kuris Utenos apylinkių žvyrkeliais lakstys su „BMW M3“ automobiliu.

Verta paminėti, kad dalyvių sąraše net 15 moterų iš kurių net du pilni ekipažai – Nadiia Soboleva su Tetyana Kravtsova („Ford Fiesta Rally3“) bei Ernesta Globytė su Gabriele Gedgaude („BMW 328“). Taip pat trasos saugumą užtikrins brolio ir sesers – Kajaus Samsono bei Majos Samsonaitės ekipažas, o vietoje dešimtojo – šimtinį gavo Linas Vaškys su Laurynu Paškevičiumi („Škoda Fabia SRT Proto“), kuriems skirtingais duomenimis – bus apie šimtasis startas ralio varžybose.

Lietuvos ralio čempionato įskaitoje važiuos 68 dalyviai, Latvijos – 25, o Baltijos jūros čempionato įskaitoje užsiregistravo 32 ekipažai.
Taip pat kviečiame iš anksto pasirūpinti „Samsonas Rally Utena 2024“ ralio pasais Bilietai.lt platformoje. Bilieto kaina – 15 Eurų. Vaikams iki 12 metų renginys nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas