Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskutinis interviu prieš kelionę į Dakarą: Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas turi slaptų ginklų

Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas („Mediafon team“) – ko gero labiausiai atsipalaidavę vyrukai Dakaro ralyje iš Lietuvos. Jie sako, kad į Dakarą važiuoja ne streso patirti, o smagiai palenktyniauti. Vyrukai startuoja nauju „South racing“ motobagiu, kurį šįkart nudažė labai ryškia salotine spalva. Tomas ir Irmantas juokauja, kad dabar bus dar labiau matomi. Be to, turi slaptų būdų, kaip dar labiau pagerinti aerodinamiką.

Visos Dakaro naujienos specialioje rubrikoje DAKARAS 2023.

Tomas ir Irmantas kopas ir uolėtus smėlynus skros „South Racing“ gamintu motobagiu „Can-am Maverick X3 (2021 m.)“. Jo techniniai duomenys: variklis – 0,9 l, galia 160 AG, pavara – variatorius, 4WD, 130 l benzino bakas. Kitaip tariant, tokiu pačiu, kokiu pernai Rokas Baciuška Dakare laimėjo 3-ąją vietą.

Laidoje „Saudo Arabijos dienoraštis“ Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas atskleidė, kuo yra kitokie nei kolegos iš kitų Lietuvos komandų. Šis ekipažas – puikūs draugai jau nuo 2015 m., kai pradėjo varžytis bekelės lenktynėse motociklais. Vieną netgi buvo nuskandinę Latvijos pelkėje, tačiau bendromis jėgomis ištraukė.

Šie ir daugybė kitų patirtų nuotykių sutvirtino draugystę, kuri pernai ir pavirto pirmuoju startu Dakaro ralyje. Jis buvo sėkmingas, „Mediafon team“, įveikusi daugybę iššūkių ir ralio metu tobulinusi motobagį, finišavo 15-oje vietoje.

Beje, apie patobulinimus. Ar žinote, kodėl Tomas ir Irmantas dykymoje važiuoja pro langus iškišę alkūnes? Sužinosite, pažiūrėję paskutinę įžanginę Dakaro laidą iš 15min studijos.

VIDEO: „Saudo Arabijos dienoraštis“: ko į Dakarą važiuoja Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas