Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Penki svarbiausi dešimtojo Dakaro greičio ruožo įvykiai

Dešimtasis Dakaro ralio etapas, apart prologo, buvo trumpiausias šių metų varžybose. Dalyviams teko įveikti vos 114 km distanciją. Praktiškai visas maršrutas driekėsi kopų masyvais, nes dalyviai artėjo prie „Empty Quarter“ dykumos. Tačiau ne visiems ši diena buvo lengva. Kviečiame susipažinti su esminiais įvykiais.
Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza
Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

Dėl „Hunter“ gedimo Vaidotas Žala ilgam įstrigo dykumoje

Vaidotas Žala šiandien finišą pasiekė jau su tamsa, kadangi greičio ruožo viduryje jį sustabdė techninės problemos – lūžo dvi jo „Hunter“ šakės. Komanda savo jėgomis problemos išspręsti neturėjo galimybės, todėl laukė „Prodrive“ sunkvežimio su detalėmis. „Teltonika Racing“ ekipažas finišavo trasoje sugaišęs beveik keturiomis valandomis ilgiau nei etapo laimėtojų ekipažas.

VIDEO: V.Žalai etapas buvo vienas ekstremaliausių: teko važiuoti be šviesų, lūžo priekinės ir galinės šakės

Rokas Baciuška išlieka klasės lyderiu

Trečiadienį Rokas Baciuška finišavo ketvirtas, tačiau jis vis dar neužleidžia lyderio pozicijų ir tebėra pirmas, nuo artimiausio persekiotojo lenko Eryko Gochalo atitrūkęs daugiau nei 3 minutėmis.

Po finišo Rokas atrodė pavargęs, tačiau vis dėlto šypsojosi: „Viskas gerai. Viskas, kaip pasakyti, puikiai, bet tiesiog vidury kopų truputėlį buvo bloga pasidarę. Minimaliai, po to taip giliai pakvėpavau su mintim „tik neapsivemk“. Tai viskas gerai, truputį gal pabalęs.“

VIDEO: Rokas Baciušką greičio ruože užklupo jūros liga: buvo bloga pasidarę, galvojau: „Tik neapsivemk“

Vaidoto Paškevičiaus sunkvežimis vėl mistiškai genda

Vaidotas Paškevičius pasakojo, kad pirmieji nesklandumai laukė pervažiavime link dešimtojo greičio ruožo, kuris driekėsi beveik 500 kilometrų. Visgi greičio ruožą lietuviams pasiekti pavyko ir per likusį laiką iki starto buvo pašalinti keli atsiradę techniniai gedimai.

VIDEO: „Constra Racing“ komanda dešimtame greičio ruože

Sunkvežimių klasės lyderis šiandien nebestartavo po to, kai išvakarėse pervažiavo žiūrovą

Per kopą važiavo 508 numeriu pažymėtas sunkvežimis, kuriame – ekipažas iš Čekijos. Pilotas Alesas Lopraisas trečiadienio rytą informavo, kad komanda nusprendė nestartuoti.

Pagal taisykles, lenktynininkas turėjo sustoti po įvykio, tačiau čekas to nepadarė tvirtindamas, kad jis už kopos keteros stovėjusio žiūrovo nei matė, nei pajuto, kad kažką kliudė.

Plačiau apie šį incidentą skaityti bei vaizdo įrašus išvysti galite čia.

Carlosas Sainzas dešimtame etape nebestartavo dėl per smarkiai sudaužyto „Audi“

Išvakarėse avariją patyręs, straigtasparniu į ligoninę išskraidintas, tačiau pausiaukelėje grįžti atgal į avarijos vietą medikų paprašęs ir lenktynes tęsti ketinęs Carlosas „El Matador“ Sainzas visgi Dakaro netęs.

Nors jis teigė, kad patirti sumušimai ir skausmai nėra dideli ir jis gali lenktyniauti toliau, „Audi“ komanda nusprendė kitaip. Virtimo metu automobilis buvo smarkiai apdaužytas, o žinant tai, kad ispanas jau iki tol nebesivaržė dėl prizinių vietų bendroje įskaitoje, buvo priimtas sprendimas dešimtame etape nebepasirodyti ir sudėti ginklus.

Kiek anksčiau dėl avarijos metu šturmano patirtos traumos iš lenktynių pasitraukė Stephane`as Peterhanselis. Trasoje lieka vienintelis „Audi“ atstovas Matthias Ekstromas, tačiau jis į greičiausiųjų trejetuką jau taip pat nepretenduoja.

Apie Carloso Sainzo avariją skaitykite ir vaizdo įrašą stebėkite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas