Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Penki svarbiausi pirmosios Dakaro ralio dienos įvykiai

Sausio 1-ąją Saudo Arabijoje buvo surengtas pirmasis Dakaro ralio greičio ruožas. Jame netrūko staigmenų ir įvykių. Kviečiame susipažinti su penkiais svarbiausiais pirmosios maratono dienos nutikimais.
Rokas Baciuška
Rokas Baciuška / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

Rokas Baciuška laimėjo greičio ruožą

SSV klasėje lenktyniaujantis Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal įrodė, kad paskutiniąją praėjusių metų dieną laimėtas Dakaro prologas nebuvo atsitiktinumas. Ekipažas šiandien laimėjo ir pirmąjį greičio ruožą, kuriame dalyvių laukė daugiau nei 350 „kovinių“ kilometrų. Rokas Baciuška artimiausią persekiotoją aplenkė net 42 minutėmis.

Vaidotas Žala į priekį praleido tik Dakaro grandus

Po šalto dušo per prologą, kai Vaidotas Žala per du posūkius numontavo du savo „Prodrive BRX Hunter“ ratus, šiandien lietuvis važiavo jau kur kas stabilesniu tempu. Nors šiandien taip pat teko keisti vieną ratą, tačiau galutinis rezultatas nuteikia optimistiškai.

VIDEO: T.Jančys: šiandien buvo bausmių diena – reikėjo atidirbinėti dulkėse

„Teltonika Racing“ ekipažas pademonstravo šeštą poziciją, o vėliau dėl M.Ekstromui skirtos baudos lietuvis pakilo į penktą vietą. Taigi Vaidotas Žala šiandien nusileido tik tokiems Dakaro ralio mohikanams kaip Carlosas Sainzas, Sebastienas Loebas, Yazeedas Al Rajhi bei Guerlainas Chicheritas.

Laisvydas Kancius finišavo šeštas

Itin solidžiai pirmame greičio ruože pasirodė keturračių įskaitoje besivaržantis Laisvydas Kancius. Jis už savęs paliko dvylika varžovų ir finišavo šeštoje vietoje. Tiesa, jis taip pat neišvengė sunkumų. Lietuvis pramušė padangą ir apgadino ratlankį, kelias minutes prarado ieškodamas teisingos krypties. Taip pat nustojo veikti greičio apribojimus nurodanti įranga.

Benediktas Vanagas susidūrė su sunkumais

Pirmasis greičio ruožas itin nesėkmingai klostėsi „Toyota Gazoo Racing Baltics“ ekipažui – Benediktui Vanagui ir šturmanui Kuldarui Sikkui. Jie ilgą laiką buvo priversti važiuoti lėtesnių varžovų dulkėse, o bandymai rizikingai lenkti per akmenis pareikalavo dviejų padangų. Abu atsarginius ratus panaudoję ekipažo nariai iki finišo jau laikėsi konservatyvios taktikos, mat dar vienas pramuštas ratas būtų reiškęs dar labiau komplikuotą situaciją. Galiausiai duetas finišavo ir įsitvirtino 22-oje vietoje.

Dakaras po avarijos baigtas praėjusių metų nugalėtojui

Motociklininkas Samas Sunderlandas patyrė avariją 52 km sekmadienio greičio ruožo kilometre ir buvo išgabentas medikų brigados. Nors sąmoningas ir galintis judėti, sportininkas kenčia nuo nugaros skausmų ir buvo nuskraidintas į Janbu ligoninę tolesniems tyrimams.

2022 ir 2017 metais britas buvo motociklų įskaitos nugalėtoju, o paskutinį kartą Dakare nefinišavo 2020 metais, pasitraukęs iš lenktynių penktame ruože.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas