Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Penktasis Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas: vienas trofėjus iškeliavo į Kauną, kitas liko Panevėžyje

Praėjusį šeštadienį Panevėžyje įvyko penktasis Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas. Vienu iš miesto gimtadienio renginių tapusios varžybos subūrė per aštuonias dešimtis dalyvių, visą dieną kovojusių ne tik dėl sezono taškų, bet ir dėl itin įspūdingų trofėjų. Tradicija tapusias slalomo lenktynes čia rengė ASK „Ladasport“ ir Pakruojo ASK jungtinės pajėgos.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Per visą dieną dalyviams reikėjo įveikti dvi skirtingas trasas, o visi keturi važiavimai buvo įskaitiniai, tad kiekviena klaida čia kainavo brangias pozicijas.

Klastingos konfigūracijos trasa iš dalyvių pareikalavo maksimalios koncentracijos ir susikaupimo. Joje pasiklysti tądien teko ne vienam dalyviui, o kai kuriems varžybos netgi baigėsi dėl techninių problemų. Keletas automobilių kliudė šaligatvio bortus, dar keli trasose sustojo įvykus mechaniniams gedimams.

Po ilgos ir sunkios dienos galiausiai paaiškėjo, kurie sportininkai savo klasėse išsidalijo taurių komplektus ir kam atiteko du pagrindiniai trofėjai. Vieną įspūdingo dydžio taurę įsteigė pagrindiniai šio renginio rėmėjai – „Toyota“ centras Panevėžyje UAB „Auresa“, kita taure pasirūpino pagrindiniai šio renginio partneriai – Panevėžio miesto savivaldybė.

FWD klasėje jau nuo pirmųjų važiavimų iniciatyvą į savo rankas paėmė šešiolikmetis Gediminas Užkurėlis. Vaikinas per visą dieną stabiliai didino savo persvarą prieš persekiotojus ir galiausiai pergalę šventė dešimties sekundžių pranašumu pranokdamas Tomą Markelevičių.

Trečioje vietoje didžiąją dienos dalį laikėsi Rūta Markelevičienė, tačiau paskutiniame važiavime į šią poziciją sugrįžo Algirdas Gricius. Pastarasis dieną pradėjo su didžiausia nuobauda – trasos įveikimu ne pagal schemą, tačiau rado greičio rezervų ir keliomis sekundėmis pranoko Rūtą Markelevičienę bei džiaugėsi trečiosios vietos taure.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

RWD klasėje triumfavo Aidas Valuckas, kuris pergalę iškovojo vos 0,025 sek. pranašumu prieš Paulių Mikelaitį. Trečiosios vietos taurę į viršų kėlė Darius Morkūnas, nuo antrosios vietos atsilikęs dviem sekundėmis. Beje, vėliau vykusiuose OC klasės važiavimuose Dariui Morkūnui su savo „Mazda MX-5 Miata“ teko išmėginti gatvės bortų kietumą.

AWD įskaitoje nugalėtoju tituluotas Saulius Vilčinskas. Jis devyniomis sekundėmis pranoko Arūną Vitkevičių. Pastarasis lyderio poziciją prarado trečiame važiavime, kai padarė klaidą ir trasoje sugaišo mažiausiai dešimt bereikalingų sekundžių. Ant trečiosios vietos laiptelio žengė Pranas Gustas.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Moterų įskaitoje varžėsi vos dvi damos ir šįkart Rūta Markelevičienė pranoko Ingridą Jakienę. Pastaroji dalies lenktynių nebetęsė, nes savo automobilį atidavė sūnui, kurio „Renault“ ėmė streikuoti pavarų dėžė.

Jaunių klasėje pergalę šventė Majus Braškys. Jis keturiomis sekundėmis pranoko Roką Rudelį, o trečiąją poziciją iškovojo Gediminas Užkurėlis, kuris viename iš važiavimų padarė klaidą ir kurį laiką buvo atokiau prizininkų gretų, tačiau sugebėjo į greičiausiųjų trejetuką sugįžti.

OC klasėje už nesėkmę FWD įskaitoje atsiėmė Algirdas Gricius. Jis čia trimis sekundėmis aplenkė Paulių Mikelaitį. Dar vieną taurę į kolekciją susižėrė Gediminas Užkurėlis, parodęs trečią laiką.

Svečių įskaitoje dar vieną pirmosios vietos trofėjų iškovojo Majus Braškys. Antras čia buvo Vytenis Butkevičius, o trečio rezultato autoriumi tapo Regimantas Nevulis.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Po visų važiavimų šeši absoliučiai greičiausi vairuotojai buvo paskirstyti į du skirtingus pogrupius ir kovėsi dėl papildomų taurių. Absoliučiai greičiausiu varžybų dalyviu čia tapo Algirdas Gricius, kuris į Kauną išsivežė generalinio šio renginio rėmėjo – UAB „Auresa“ įsteigtą taurę.

Kitame pogrupyje greičiausias buvo panevėžietis Gediminas Užkurėlis, kuris į viršų kėlė Panevėžio miesto mero vardo taurę.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Komandinėje įskaitoje nugalėtojais tapo „Finišas.lt“ komanda. Kupiškio „Auto-moto sportas“ įsitvirtino antroje vietoje, o Pakruojo ASK rinktinė žengė ant trečiojo laiptelio.

Finalinis Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas spalio 20-ą dieną įvyks Pakruojyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas