Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per kančias į žvaigždes: lietuviai sėkmingai pasiekė „Rallye Breslau“ finišą

Šeštadienį Lenkijoje, Drawsko Pomorskie kariniame poligone baigėsi visą savaitę trukusios „Rallye Breslau“ varžybos, kuriose lenktynininkai turėjo įveikti 1000 km greičio ruožais. Pragariškos dalyvių bei jų technikos ištvermės pareikalavusios lenktynės sėkmingos buvo lietuviams. Visi jie pasiekė finišą.
Finišo akimirkos
„CFMOTO Factory Racing Team“ komanda / Komandos nuotr.

„CFMOTO Factory Racing Team“ ekipos keturratininkas Adomas Gančierius paskutinę dieną pademonstravo ketvirtą rezultatą. Tokioje pačioje pozicijoje jis pasirodymą baigė ir skaičiuojant galutinę ATV klasės įskaitą, kurioje startavo daugiau nei 20 keturratinkų.

Adomui Gančieriui iki podiumo pritrūko vos penkiolikos minučių. Lenktynininkas neslėpė apmaudo dėl lenktynių pradžioje iššvaistytų daugiau nei dvidešimties minučių, kai teko trasoje keisti sulaužytą ir įstrigusį vairo traukės antgalį. Kaip galiausiai paaiškėjo, būtent tai „CFORCE 1000“ modelio keturratį vairavusiam sportininkui ir kainavo trečiąją vietą.

„Šiandienos tikslas buvo galbūt pavyti trečią vietą, bet deja vienoje kvailoje vietoje pasiklydau, o pagrindinis varžovas didelių klaidų nebedarė. Buvau pavijęs tą prancūzą, abu ten paklaidžiojome ir jį atvedžiau į gerą kelią. Po to padėjau Dakaro lenktynininkui Arkadiuszui Lindneriui atversti keturratį, bet vėliau pamačiau, kad jis tą keturratį kitoje vietoje sudaužė į šipulius. Tai buvo ne jo diena.

O man važiavosi neblogai, bet galutiniu rezultatu esu patenkintas. Kėliau sau tikslą šiose varžybose patekti į penketuką, likau ketvirtas, tai planas įvykdytas. Kitais metais sieksiu lipti ant podiumo. Tam reikia ne tik nedaryti klaidų, bet ir protingai tausoti techniką. Galų gale, čia toks sportas – visko čia nesužiūrėsi“, – po finišo kalbėjo Adomas Gančierius.

Komandos nuotr./Adomas Gančierius
Komandos nuotr./Adomas Gančierius

Paskutinę ralio dieną tarsi ant sparnų skriejo „CFMOTO ZFORCE 1000 Sport“ bagiu važiavęs Antano ir Audronės Kanopkinų duetas. Po išvakarėse patirto incidento jie gerokai pablogino savo pozicijas ir penktadienį turėjo nemenką užduotį – lenkti priekyje startavusius, galingesnę techniką vairuojančius, bet daug klaidų navigacijoje darančius ekipažus.

„Šiandien važiavome be klaidų. Ten kur prasidėdavo navigacija, ten mes visus lenkdavome. Kur reikėdavo galios ir greičio, vėl mus pavydavo varžovai. Bet pasiklydę jie ir vėl pralošdavo mums, nes mes šiandien neklydome. Galvojau, kad dulkių negausime, bet gavau dar daugiau nei vakar. Bet mes finiše ir tuo labai džiaugiamės“, – sakė šturmanė Audronė Kanopkinienė.

Nors paskutinę ralio dieną Antanas ir Audronės Kanopkinų duetas dar šiek tiek pakilo pozicijomis aukštyn, tačiau bendroje įskaitoje pasiekti dešimtuko duetui nepavyko. Tam kelią užkirto ketvirtame greičio ruože sulaužyta priekinė bagio šakė. Ekipažui tai kainavo itin brangiai.

„Šiandien lenkėme visus po keletą kartų visus – „Can-am“, „Polaris“. Labai džiaugiuosi dėl milžiniško Audros darbo. Nulis navigacinių klaidų. Technika atlaikė. Esame finiše ir įrodėme, kad galime važiuoti ir tą daryti puikiu tempu. Sulaukėme ir organizatorių dėmesio ir pagyrimų, kurie matė, kad mes su šiuo bagiu galime konkuruoti su ant popieriaus gerokai pranašesniais bagiais, turinčiais visai kitokią, pranašesnę važiuoklę ar gerokai daugiau galingumo. Šiemet įsitikinome, kad nedarant navigacinių klaidų galima pasiekti labai daug“, – sakė Antanas Kanopkinas, su žmona Audrone važiavęs per 40 dalyvių apjungusioje SSV klasėje.

Komandos nuotr./Antanas ir Audronė Kanopkinai
Komandos nuotr./Antanas ir Audronė Kanopkinai

ATV įskaitoje sėkmingai pasirodymą baigė kitos lietuvių ekipos – „Specialist Racing Team“ narys Romualdas Karužis. Laimėjęs paskutinį greičio ruožą jis išsaugojo antrąją vietą klasėje.

„Šiandien startavau su dideliu jauduliu, važiavau greitai ir ypač susikaupęs. Navigacija vėl buvo labai sunki, tačiau paklydau labai nesmarkiai tik vienoje vietoje. Šiandien finišavau pirmas iš 55 keturračių ir Enduro motociklų bendrai ir bendroje įskaitoje užtikrintai išlaikiau turėtą antrą vietą. Džiaugsmas neišpasakytas“, – įspūdžiais dalijosi Romualdas Karužis.

Komandos nuotr./Romualdas Karužis
Komandos nuotr./Romualdas Karužis

Ant podiumo žengė ir Andrius Liškus, Enduro klasėje taip pat iškovojęs antrąją poziciją.

Finišą sėkmingai pasiekė ir SSV įskaitoje lenktyniavęs Ramūno Kembrės ir Daliaus Olechnavičiaus duetas. Jie finišavo septintoje vietoje, tačiau galimybę kautis dėl podiumo iš jų taip pat atėmė pirmoje varžybų pusėje patirtas incidentas.

Iš viso šiemet 26-ose istorijoje „Rallye Breslau“ varžybose dalyviai turėjo įveikti per 1000 km greičio ruožais, o dar 500 km buvo nusidriekę pervažiavimuose. Dešimt greičio ruožų buvo padalinti į penkias lenktynių dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai