Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pergale Latvijos ir Lietuvos ralio kroso čempionatą pabaigęs Rytis Gurklys dairosi gilyn į Europą

Praėjusį savaitgalį Rygoje, Bikerniekų trasoje įvyko finalinis Latvijos ir Lietuvos automobilių ralio kroso čempionato etapas. Po jo paaiškėjo šių metų nugalėtojai ir prizininkai. Įtemptose ir permainingose varžybose, klasėje „Super 1600“ pergalę iškovojo Rytis Gurklys. Toks pasiekimas jam garantavo ir antrąją vietą ant metinės įskaitos prizininkų pakylos. Pabaigęs šį čempionatą šešiolikmetis apie poilsį dar negalvoja, mat ketina startuoti dvejose varžybose kitose Europos šalyse, rašoma komandos pranešime.
Rytis Gurklys varžybose Latvijoje
Rytis Gurklys varžybose Latvijoje / rallycross.lv nuotr.

Paskutinės varžybos Rygoje, kuriose sprendėsi šių metų čempionato pozicijos, Ryčiui Gurkliui klostėsi permainingai.

Dienos pradžioje sportininkas ir jo mechanikai nerado tinkamo automobilio balanso, tad pirmosios kovos dėl aukščiausių pozicijų vyko gana komplikuotai. Visgi dienos eigoje buvo rasti tinkami automobilio pakabos nustatymai, tad Rytis Gurklys ėmė važiuoti jam būdingu tempu.

„Chronometruojami važiavimai parodė, kad kartu su konkurentais esame arti, rezultatai skyrėsi dešimtosiomis sekundžių dalimis, buvau antras. Pirmoje kvalifikacijoje į priekį pralindo Valdas Mikužis, kas mane tikrai nustebino. Negalėjau jo aplenkti.

Radus tinkamą automobilio pakabos reguliavimą pavyko laimėti

Antrame važiavime vėl likau antras. Nepadariau gero starto ir į priekį iššoko Audrius Kragas. Pradėjome aiškintis, kas negerai su mašina, nes automobilis nevažiavo į posūkius, o tiesiog slydo. Pradėjome reguliuoti pakabą, atlikome keletą pakeitimų.

Trečias važiavimas jau pavyko gerai, o finale ėmė lyti lietus. Labai norėjau, kad ateitų tas lietus, nes per lietų man puikiai sekasi. Finale startas pavyko labai gerai, puikiai suvažiavau „Joker“ ratą ir pavyko laimėti finalą. Diena buvo tikrai sunki. Pradžioje varžovai buvo greitesni, bet radus tinkamą automobilio pakabos reguliavimą pavyko laimėti“, – sakė Rytis Gurklys.

Pergalė Latvijoje Ryčiui Gurkliui garantavo ir vietą ant metinės įskaitos prizininkų pakylos. Šešioliktą gimtadienį neseniai atšventęs vaikinas šiais metais iškovojo antrąją poziciją čempionate, „Super 1600“ klasėje.

Po sėkmingo Latvijos ir Lietuvos ralio kroso sezono finišo Rytis Gurklys kol kas apie poilsį dar negalvoja. Jis su komanda nusprendė savo jėgas išmėginti dar mažiausiai dvejose varžybose kitose Europos šalyse, kur konkurencija bus keletą kartų didesnė nei Baltijos šalyse vykstančiose lenktynėse.

rallycross.lv nuotr./Rytis Gurklys varžybose Latvijoje
rallycross.lv nuotr./Rytis Gurklys varžybose Latvijoje

„Planas yra toks, kad ketvirtadienį anksti ryte šokame į mašinas ir važiuojame lenktyniauti į Vengriją, į Centrinės Europos čempionato etapą. Po to dar turėsime varžybas ir Prancūzijoje, jų šalies čempionato etape. Ten mūsų klasėje bus apie 30 dalyvių, tad bus labai įdomu išmėginti savo galimybes tokiame lygyje.

Tikimės, kad su partnerių „Stokker“, „Hansa-Flex Hidraulika“, „Vailida“, „Bionalis“, „Donis“, „e-medžioklė.lt“, „Fomisas“, „Baltyre LT“ bei Giedriaus Girdžiaus transportavimo paslaugų kompanijos pagalba galėsime šioms varžyboms pasiruošti maksimaliai gerai ir pasitikrinti savo sugebėjimus su kitų šalių lenktynininkais“, – kalbėjo jaunasis lenktynininkas.

Daugiau informacijos apie Ryčio Gurklio lenktynių sezoną bei būsimus startus galima rasti komandos puslapyje „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas