Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pergalėmis sezoną pažymėję V.Paškevičius ir G.Gaspariūnas dairosi į tarptautinę areną

2020-ieji metai buvo itin permainingi visų automobilių sporto šakų organizatoriams. Ne išimtis ir Lietuvos automobilių „Baja“ čempionato sezonas, kurio rengėjus pandemija irgi privertė iš naujo perdėlioti kalendorių. Visgi kai kuriems dalyviams net ir tokiu sunkiai prognozuojamu laikotarpiu pavyko laimėti visas startuotas lenktynes. Tokiu pasiekimu ir dar vienu čempionų titulu gali pasigirti Vaidotas Paškevičius, kuriam kelio knygą šį sezoną skaitė Gytis Gaspariūnas.
„Vaidota Racing Team“
„Vaidota Racing Team“ / Komandos nuotr.

„Vaidota Racing Team“ pilotas Vaidotas Paškevičius šiuos metus pradėjo su nauju šturmanu Gyčiu Gaspariūnu. Duetas sėdo į lietuviams puikiai pažįstamą visureigį – Dariaus Biesevičiaus sukonstruotą ir Vaidoto Žalos du sykius Dakare vairuotą „Seat Leon Dakar“.

Kaip sako Vaidotas Paškevičius, sezonas nebuvo lengvas, nes daug nežinomybės dėl varžybų įnešė pandemija. Tačiau galiausiai „Baja“ čempionatas įvyko atšaukus tik vieną iš keturių etapų, o Vaidoto Paškevičiaus ir Gyčio Gaspariūno tandemui pavyko laimėti visus sykius.

Komandos nuotr./„Vaidota Racing Team“
Komandos nuotr./„Vaidota Racing Team“

„Smagu, kad ir pandemijos akivaizdoje pavyko laimėti. Įvyko trys etapai, kuriuose startavome su nauju šturmanu, bet nuo pat pirmų kilometrų rodėme gerą rezultatą, greitai vienas kitą supratome. Buvo smulkių nesklandumų, bet viskas pavyko. Pirmą etapą laimėjome užtikrintai, antrame etape turėjome artimą kovą su varžovais, bet antrą varžybų dieną pabėgome į priekį bei laimėjome. Trečiame etape taip pat pavyko triumfuoti ir išplėšti čempionų vardus.

Ačiū organizatoriams, kuriems pavyko suorganizuoti lenktynes. Džiaugiamės atgaivinta ir į pergales galinčia atvežti „Bitute“ bei tuo, kad po praėjusių ne itin sėkmingų metų šiemet grįžome į savo vėžes. Dėkojame savo partneriams „Stiklų ekspertams“, be kurių kelią matytume prasčiau. Jie mumis tiki ir lydi mus nuo 2012-ųjų metų. Taip pat mumis pasitiki ir naujieji partneriai „Organicagro“, kurių vardą nešame per Lietuvą, o ateityje galbūt nešime ir per pasaulį. Tikimės, kad ir kitais metais būsime tokie patys greiti, o mūsų „Bitutė“ dar parodys savo „širšės“ galimybes“, - sakė Vaidotas Paškevičius.

Komandos nuotr./„Vaidota Racing Team“
Komandos nuotr./„Vaidota Racing Team“

Maža to, šiemet ekipažas dar nusprendė savo jėgas išmėginti ir kitoje disciplinoje – klasikiniame ralyje. Duetas Zarasuose vykusiame etape lenktyniavo sprinto įskaitoje, kur pelnė dar vieną užtikrintą pergalę. Pasak Vaidoto Paškevičiaus, sėkmingas pasirodymas nuteikė optimistiškai, tad kitą sezoną dueto sportinėje programoje veikiausiai atsidurs visi Lietuvos ralio čempionato etapai.

„Tai buvo tikras debiutas mums abiems. Sėdome į ralio automobilį. Abiems tai buvo nauja patirtis su geru ir galingu automobiliu, kuris tikrai labai greitas. Nesitikėjome, kad mums pavyks važiuoti tokiu tempu ir būti greičiausiais. Ralis patiko, todėl galvojame apie kitų metų ralio čempionatą. Jei viskas bus pagal planą, ketiname startuoti visame ralio sezone“, - pasakojo „Vaidota Racing Team“ lenktynininkas.

Komandos nuotr./„Vaidota Racing Team“
Komandos nuotr./„Vaidota Racing Team“

Tiesa, Vaidotas Paškevičius prabilo ir apie dar ambicingesnius planus. Konkrečiai savo tikslo kol kas neįvardijantis sportininkas atskleidė, kad ateityje rengiasi startuoti tarptautinėse ir itin populiariose varžybose.

Anot sportininko, ten komanda lenktyniautų tokia technika, kokia nevažiavo dar nė vienas mūsų šalies pilotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento