Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Perimetro“ etapą Pabradėje laimėjusi „Vaidota Racing Team“ ekipa užsitikrino čempionų vardus

Praėjusį šeštadienį Pabradėje surengtas trečiasis iš keturių numatytų „Lithuanian Baja – Perimetras“ etapų. Šios varžybos itin permainingai klostėsi „Seat Leon Dakar“ visureigiu važiavusiam Vaidoto Paškevičiaus ir Gyčio Gaspariūno duetui, tačiau galiausiai jie išplėšė pergalę ir taip užsitikrino čempionų vardus 2020-ųjų metų sezone, rašoma pranešime.
„Vaidota Racing Team“
„Vaidota Racing Team“ / Dariaus Kibirkščio nuotr.

Vaidotas Paškevičius po šių varžybų pasakojo, kad jų kelias į pergalę Pabradėje tikrai nebuvo rožėmis klotas. Pirmosios problemos prasidėjo dar pirmame greičio ruože. Jame komanda startavo su smėlio dangai skirtomis padangomis, tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, vandens ir purvo trasoje buvo gerokai daugiau nei deklaravo organizatoriai.

Beje, neteisingai pasirinktos padangos buvo ne vienintelė „Vaidota Racing Team“ ekipažo problema. Po nardymo balose atsiradęs didelis vandens kiekis salone ir dėl jo susikaupusi drėgmė rūku užtraukė priekinį stiklą. Tačiau ir tai nebuvo nesėkmių pabaiga. Vanduo apsėmė akceleratoriaus pedalą, kuris dėl to nustojo reaguoti į paspaudimus. Ekipažui teko stoti ir spręsti problemą tiesiog greičio ruože.

Dariaus Kibirkščio nuotr./„Vaidota Racing Team“
Dariaus Kibirkščio nuotr./„Vaidota Racing Team“

„Startavome antri. Gal dešimtame kilometre pasivijome klaidžiojantį Edviną Juškauską. Jau apsidžiaugėme, bet iškart patys padarėme navigacinę klaidą. Tačiau su kiekvienu kilometru balų daugėjo, kai kurios iš jų buvo kone pusės metro gylio. Mes automobilyje neturime lango nupūtimo, tad užrasojo langas. Važiavome kaip tanke. Kelią matėme tik per mažus plyšelius, todėl labai krito tempas. Tuo pasinaudojo ir mus pasivijo Edvinas, kuris buvo atsilikęs. Mes jį praleidome ir važiavome paskui jį, matydami jo automobilio siluetą.

Artėjant prie finišo balos dar didėjo. Salone po kojomis ėmė telkšoti vanduo. Kilo mintis, kad gavęs tiek vandens gali dingti „gazas“. Apie tai vos pagalvojus taip ir atsitiko. Iki finišo buvo likę dar 12 kilometrų. Šiaip ne taip, be „gazo“ išvažiavome į šiek tiek platesnę vietą, kad netrukdytume kitiems. Pas mus automobilyje yra oro kompresorius, tai pajungėme jį ir bandėme išpūsti vandenį iš „gazo“ pedalo. Pradžioje sekėsi sunkiai, minutės ėjo, mus aplenkė iš paskos startavęs varžovas. Gydymo metodai ilgai nepadėjo, bet galiausiai mūsų maldos buvo išklausytos – automobilis ėmė kelti apsukas.

Dariaus Kibirkščio nuotr./„Vaidota Racing Team“
Dariaus Kibirkščio nuotr./„Vaidota Racing Team“

Greitai šokome į saloną ir tęsėme varžybas. Pavijome Tomą Gužauską, jis mus praleido. Lėkėme į finišą, bet likus kilometrui padarėme dar vieną navigacinę klaidą. Paklaidžiojome apie minutę ir pirmo greičio ruožo finišą pasiekėme septintoje pozicijoje, lyderiui nusileisdami septynias minutes“, – įspūdžiais dalijosi Vaidotas Paškevičius.

Po tokio šaltu dušu tapusio pirmojo greičio ruožo ekipažas suėmė save į rankas. Mechanikai ant „Seat Leon Dakar“ uždėjo purvui labiau tinkamas padangas, galutinai išdžiovino akceleratoriaus pedalą, dar labiau užsandarino saloną ir ekipažas tęsė pasirodymą. Likusiuose dviejuose greičio ruožuose „Vaidota Racing Team“ duetas grubių klaidų jau nebedarė ir abu juos laimėjo.

„Antrame greičio ruože startavome septinti. Matėsi kitų automobilių vėžės, navigacinės kryptys. Jau spaudėme kiek galėjome. Turėjome porą klaidelių – vieną navigacinę, vieną vairavimo. Pabučiavau kelmą, bet viskas gerai baigėsi. Linko tik apsauga. Pavijome du prieš mus startavusius sportininkus ir juos aplenkėme. Po finišo sužinojome, kad mums pavyko tikrai gerai – buvo atloštos visos prarastos minutės, laimėtas greičio ruožas ir absoliučioje įskaitoje pakilome į pirmą vietą.

Dariaus Kibirkščio nuotr./„Vaidota Racing Team“
Dariaus Kibirkščio nuotr./„Vaidota Racing Team“

Paskutiniame greičio ruože startavome pirmi. Trasoje buvo tik motociklininkų ir bagių paliktos vėžės. Buvome susikaupę, kai kur specialiai mažinome tempą, kad nepadaryti navigacijos klaidų. Suvažiavome gana neblogai, su nedidelėmis klaidelėmis.

Tik prieš finišą lūžo granata, tai paskutinius kilometrus pabaigėme tik su priekiniais varančiaisiais ratais. Finiše sužinojome, kad laimėjome ir šį greičio ruožą, ir visą etapą. Esame dėkingi mechanikams – Domui, Kęstui, Tomui ir Algiui. Taip pat „Stiklų ekspertams“ bei kitiems savo partneriams“, – sakė Vaidotas Paškevičius.

Dariaus Kibirkščio nuotr./„Vaidota Racing Team“
Dariaus Kibirkščio nuotr./„Vaidota Racing Team“

Po sunkaus, tačiau pergalingo trečiojo „Lithuanian Baja – Perimetras“ etapo „Vaidota Racing Team“ duetas jau gali lengviau atsikvėpti. Likus vienam etapui iki sezono galo ekipažas jau yra užsitikrinęs čempionų vardus.

Kadangi šiame čempionate galutinė įskaita skaičiuojama išbraukus po vieną, kiekvieno ekipažo blogiausiai pasirodytą etapą, paskutinėse lenktynėse „Vaidota Racing Team“ duetas jau galės taupyti jėgas ir techniką bei startuoti tik dėl formalumo ir malonumo. Kiti dalyviai jų aplenkti čempionato rikiuotėje nebeturi jokių, net ir teorinių šansų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento