Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pigių automobilių lenktynės „Weekend grand race“ startuoja su nauja klase

„Weekend grand race“ – jau 4 metus gyvuojančios ir vis daugiau susidomėjimo sulaukiančios komandinės adrenaliną mėgstančių autosporto mėgėjų varžybos, vykstančios skirtingose Lietuvos autokroso čempionato reikalavimus atitinkančiose trasose, rašoma pranešime.
„Weekend Grand Race“ lenktynės Tauragėje
„Weekend Grand Race“ lenktynės Tauragėje / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autosportas

Lenktynių serija, kuri kažkada startavo su pirmine idėja „Pigių automobilių lenktynės“, per tuos metus tiek populiarėjo ir progresavo, kad pradžioje važiavę su kelių šimtų eurų vertės automobiliais, lenktynininkai bėgant laikui pradėjo vis daugiau investuoti į savo bolidus, siekdami geresnių rezultatų ir kuo daugiau saugumo. Su kiekvienu etapu čempionato lygis po truputį kyla, kas džiugina tiek organizatorius, tiek dalyvius, o taip pat ir žiūrovus.

Visgi mažesnį biudžetą turinčioms komandoms ir naujokams, norintiems išsibandyti jėgas, pasidarė vis sunkiau konkuruoti su profesionaliau ruoštais automobiliais, todėl nuo kito varžybų etapo organizatoriai sugalvojo įvesti naują klasę, prieinamą kiekvienam.

Naujiena – klasė „Petro metalai“

Nuo šiol „Weekend grand race“ varžybos šalia įprastų „IKI1800“ ir „VIRŠ1800“ klasių pasipildys nauja klase, kuri vadinsis „Petro metalai“. Čia varžytis galės automobiliai, kurių vertė neviršys 500 Eur, nes būtent už tokią sumą klasės nugalėtojai privalės parduoti savo bolidą varžybų partneriams UAB „Petro metalai“.

Taigi, tie, kas nedrįso registruotis į lenktynes, stebėdami vis konkurencingesnius automobilius, dabar galės nepergyvendami dalyvauti savo lygio klasėje su panašiais į save varžovais.
Čia taip pat kaip ir visose klasėse komandas sudaryti turės 3 vairuotojai, iš kurių viena privalės būti mergina.

Šiai klasei bus netgi surengtas atskiras finalas lygiai tokiu pačiu principu, kaip ir įprastoms „IKI1800“ ir „VIRŠ1800“ klasėms.
Tokiu būdu rimtai besiruošiantys ir daugiau investuojantys dalyviai bus atskirti nuo galbūt tiesiog papramogauti sugalvojusių, mažiau investuoti galinčių arba tiesiog nusprendusių garbingai „užbaigti“ nurašomą automobilį.

Klasėje „Petro metalai“ važiuosiantys automobiliai vadovausis paprastesniais techniniais reikalavimais, tačiau tai nereiškia, kad nebus jokių reikalavimų. Organizatorius turi teisę neleisti startuoti automobiliui, kurio konstrukcija ar detalės kelia pavojų vairuotojo ar aplinkinių saugumui. Tad kiekvienas būsimas dalyvis privalo susipažinti su varžybų reglamentais.

Verta paminėti, kad šios lenktynės nėra „bulių kautynės“ ir tyčiniai kontaktai čia nebus toleruojami.

Kitas etapas – birželio 19 dieną

Atsinaujinusi „Weekend grand race“ lenktynių serija birželio 19 dieną dalyvius kvies į Marijampolės autokroso trasą, kur įvyks jau trečias etapas. Čia ir vėl žiūrovus džiugins kovingai burzgiantys automobiliai ir komandos, vardan finišo pasiryžę atiduoti visas jėgas.

Lenktynėse dirba licencijuoti ir kompetetingi teisėjai. Pirmiausiai visi dalyviai gauna galimybę pravažiuoti po kelis ratus treniruotėse, vėliau važiuojama kvalifikacija, pagal kurios rezultatus visi sustatomi į finalo startines pozicijas.

Trečiame etape pirmą kartą žiūrovai išvys net du finalus (pagrindinį ir naujosios klasės „Petro metalai“ atskirą finalą). Po lenktynių kvalifikacijų ir finalų nugalėtojai bus apdovanoti taurėmis ir rėmėjų įsteigtais prizais.

Taigi, jau birželio 19 d. žiūrovų lauks ne tik įspūdingos kovos trasoje, bet taip pat pramogos už trasos ribų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas