Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą „FIA Motorsport Games“ dieną startavo žiniasklaidos, slalomo ir e-sporto atstovai

Prancūzijoje, Marselyje vyksta tradicinė autosporto olimpiada – „FIA Motorsport Games“. Čia savo rinktinę turi ir mūsų šalies automobilių sporto federacija.
„FIA Motorsport games“ pirmoji diena
„FIA Motorsport games“ pirmoji diena / 808fotografija nuotr.

E-sporto disciplinoje Tauras Gudinavičius treniruočių metu sunkiai pratinosi prie įrangos, tačiau bendroje įskaitoje buvo 5 vietoje, o prieš kvalifikaciją šiek tiek pakeitęs simuliatoriaus parametrus, pagerino savo laiką beveik 0,5 sek. ir finišavo 4 vietoje bei nuo pirmo trejetuko atsiliko vos 0,5 sek. Penktadienį Tauro laukia ketvirtfinalio etapas.

Slalomo dalyviai po pirmojo važiavimo absoliučioje įskaitoje buvo 13 vietoje ir šiek tiek buvo nusiminę dėl savo rezultato, tačiau Evelinai Drilingienei pravažiavus antrą važiavimą ir tarp 32 dalyvių parodžius 3 geriausią rezultatą nuotaikos pasitaisė.

Tačiau dėl tamsos antros trasos pravažiuoti Vyčiui Pauliukoniui nepavyko ir jo važiavimas perkeltas į rytojų. Slalomo disciplinoje į kitą etapą patenka 16 geriausiai pasirodžiusių porų.

Media įskaitoje užsiregistravo 26 dalyviai, kurie varžėsi e-sporto ir kartingū slalomo disciplinose. Simuliatoriuose su BMW M4 važiuojantis Gediminas Sriubas treniruotėse greičiu nusileido tik kinui Tien Yang Tsai, o dėl techninio gedimo kvalifikacijos laikai nebuvo fiksuojami.

Lenktynėse sportininkai startavo atsitiktinai parinkta tvarka, tačiau antro rato pirmame posūkyje lietuvį iš trasos išmušė ir nepataisomai BMW sugadino Gvatemalos atstovas. Tuo tarpu kartingų slalome sekėsi daug geriau – sudėjus visų važiavimų laikus, lietuvis užėmė antrą vietą nusileidęs tam pačiam Tien Yang Tsai.

VIDEO: „FIA Motorsport Games“ pirmoji lenktynių diena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas