Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą istorijoje Lietuvos drifto čempionato treniruotės parodytos tiesiogiai

Koroaviruso plitimas ir Lietuvoje įvestas karantinas gerokai pakoregavo visų sporto šakų atstovų planus. Numatytu laiku (balandžio 25 d.) neprasidėjo ir drifto (šonaslydžio) sezonas. Ir kol kas neaišku, kada tiksliai prasidės.
Pirmoji Lietuvos drifto čempionato treniruotė „Driftlande“
Pirmoji Lietuvos drifto čempionato treniruotė „Driftlande“ / Segmio nuotr.

Tačiau treniruotės jau leidžiamos, tik be žiūrovų.

Todėl vienas Lietuvos drifto čempionato organizatorių – Darius (Segmis) Jurčiukonis – sugalvojo, kaip ir sportininkams, ir žiūrovams kompensuoti moralinius nuostolius. Vilniaus pakraštyje, Aukštuosiuose Paneriuose esančiame „Driftlande“ pirmą kartą Lietuvos istorijoje surengė treniruotę, kurią transliavo tiesiogiai.

Be to, transliacija turėjo ir komentatorius. Tai – po 5 metų pertraukos grįžęs Arūnas ir jam padėjęs drifteris Paulius Karklelis (Drift Department). Transliaciją rengė „Arena HD“ komanda.

Transliacijos pradžia – šeštadienio rytą

Pradedančių drifterių treniruočių važiavimai prasidėjo anksčiau šeštadienio rytą. Būtent jų važiavimai, pilotams jau apšilus, buvo rodomi nuo 12 val., o nuo 13 val. transliuojami jau labiau patyrusių „Street“, „Semi Pro“ ir „Pro“ lygos pilotų soliniai ir poriniai važiavimai.

Dalyviai suskirstyti į kelias grupes po 12-14 automobilių. Tarp dalyvių – ir dvi merginos: Kristina Lapinskaitė ir Sandra Žilienė (jų važiavimus galite matyti iš anksto nufilmuotuose epizoduose).

Pasak Dariaus (Segmio) Jurčiukonio, trasa tradicinė, tačiau yra ir naujovių. Kai kur perpiešti klipinai – zonos, į kurias automobilis turi įslysti, posūkiuose pakabinti rutuliai, į kuriuos drifteriai turi smūgiuoti automobilio galu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai