Sportas gyvai

Pirmąją „Rally Žemaitija“ dieną greičiausias V.Žala, pasitraukė M.Samsonas

Penktadienį Kelmės apylinkėse baigėsi pirmoji „Rally Žemaitija“ diena. Jos metu dalyviams reikėjo įveikti penkis greičio ruožus. Po pirmosios dienos į priekį trapia persvara išsiveržė Vaidotas Žala.
„Rally Žemaitija 2024“ GR3
„Rally Žemaitija 2024“ GR3 / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Pirmame greičio ruože į priekį iš karto šovė Vaidotas Žala. Jis 14 km ilgio greičio ruožą įveikė per 6 min. 22,76 sek. Sensacingai greitas čia buvo latvis Emils Blūms, kuris nuo lyderio atsiliko vos 1,28 sek., nors vairuoja devintosios kartos „Mitsubishi Lancer EVO“. Trečią rezultatą čia užfiksavo Martynas Samsonas.

Antrame greičio ruože nemažai laiko iššvaistė Vladas Jurkevičius. Jis buvo nulėkęs nuo kelio. Šioje distancijoje ir vėl greičiausias buvo Vaidotas Žala, tačiau antrą laiką užfiksavęs Giedrius Notkus jam nusileido vos pusę sekundės. Kiek daugiau nei sekunde lyderiams čia nusileido Martynas Samsonas.

Trečiame greičio ruože apie save priminė Vladas Jurkevičius, Vaidotą Žalą aplenkęs 1,57 sek. Trečias čia ir vėl buvo Martynas Samsonas.

Ketvirtąjį greičio ruožą Vaidotas Žala buvo priverstas važiuoti be vieno stabdžių disko, kadangi trečiojo greičio ruožo pabaigoje jis pertrūko ir subyrėjo į šipulius. Būtent dėl šios priežasties Vaidotas Žala negalėjo demonstruoti maksimalaus tempo. Šiame greičio ruože ir vėl greičiausias buvo Vladas Jurkevičius. Kiek mažiau nei dvi sekundes nuo jo atsiliko Giedrius Notkus. Martynas Samsonas dar sykį užfiksavo trečią laiką.

Po keturių greičio ruožų dalyviai grįžo į Kelmę, kur užsidėję naktinius žibintus leidosi į tamsos apgaubtą miesto greičio ruožą. Jame nesėkmę patyrė Martynas Samsonas. Jis kliudė melioracijos pralaidą ir išlaužė priekinį ratą bei pasitraukė iš kovos.

Šiame greičio ruože greičiausias vėl buvo Vladas Jurkevičius. Vaidotą Žalą jis aplenkė beveik viena sekunde. Trečią laiką užfiksavo Giedrius Notkus.

Po penkių greičio ruožų „Rally Žemaitija“ lyderis – Vaidotas Žala. Jis keturiomis sekundėmis lenkia Giedrių Notkų. Trečioje vietoje žengia latvis Emils Blūms. Jis lyderiams nusileidžia 14 sek.

Per pirmąją ralio dieną dėl iš kovos pasitraukė devyni ekipažai. Aštuoni iš jų susidūrė su technikos gedimais. Bene rimčiausią incidentą patyrė Aurimas Eidžiūnas. Trečiame greičio ruože jis keletą kartų vertėsi.

Antrąją „Rally Žemaitija“ dieną dalyvių laukia dar šeši greičio ruožai. Iš viso per dvi lenktynių dienas numatytas atstumas siekia 111 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius