Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 30 /21:10

Pirmąją „7bet Gravel Fest Rally – Lazdijai“ dieną greičiausias buvo Vaidotas Žala

Penktadienio vakarą Lazdijuose duotas startas trečiam Lietuvos automobilių ralio čempionato etapui „7bet Gravel Fest Rally – Lazdijai“. Pirmąją ralio dieną dalyviams buvo pateikti keturi greičio ruožai. Po jų rikiuotės viršūnėje įsitvirtino Vaidotas Žala su šturmanu Ivo Pūkiu.
„7bet Gravel Fest Rally – Lazdijai“ atidarymo ceremonija
„7bet Gravel Fest Rally – Lazdijai“ atidarymo ceremonija / Vytauto Pilkausko nuotr.
VIDEO: 7BET GRAVEL FEST RALLY - LAZDIJAI 2023. ATIDARYMAS, GR 1/3

GR4

V.Žala pratęsė laimėtų greičio ruožų seriją ir buvo greičiausias ketvirtame, paskutiniame pirmosios „7bet Gravel Fest Rally – Lazdijai“ dienos greičio ruože. Jis čia 5,2 sek. aplenkė V.Jurkevičių ir 6,3 sek. Martyną Samsoną.

Po pirmosios ralio dienos V.Žalos persvara prieš antroje vietoje esantį M.Samsoną jau siekia 24 sek. Tačiau M.Samsonas jaustis ramiai negali, kadangi jam į nugarą kvėpuoja V.Jurkevičius. Jis nuo M.Samsono atsilieka tik 3,5 sek. Ketvirtas po šios dienos žengia M.Sesks, penktas – G.Notkus.

N5 automobilių klasėje bręsta intriga. Čia lyderiauja N.Radišauskas, kuris vos 0,3 sek. lenkia P.Beniušį. Nuo pastarojo taip pat 0,3 sek. atsilieka R.Steponavičius. Ketvirtas su penkių sekundžių deficitu žengia T.Šmagarys.

GR3

Trečiame greičio ruože niekas ir vėl neaplenkė V.Žalos. Jis 7,6 sek. pranoko V.Jurkevičių. Trečias šįkart buvo G.Notkus, lyderiui pralaimėjęs 8,7 sek. M.Samsonas šiame ruože užfiksavo ketvirtą laiką.

GR2

Antrame greičio ruože ir toliau lyderystę išlaikė V.Žala. Čia jis 3,2 sek. pranoko M.Samsoną. Trečią laiką užfiksavo V.Jurkevičius, lyderiui nusileidęs 3,8 sek.

Po šio greičio ruožo V.Žalos persvara prieš artimiausią persekiotoją M.Samsoną siekia 8,8 sek. Trečioje vietoje esantis V.Jurkevičius atsilieka 14,8 sek. Ketvirtoje vietoje klasifikuojamas latvis Martins Sesks, o penktas – Giedrius Notkus.

LARČ5 įskaitoje, kurioje varžosi N5 automobilius vairuojantys ekipažai lyderiauja Paulius Beniušis ir Kristupas Adinavičius. Jų persvara prieš antroje vietoje esantį Tomo Šmagario ir Kristiano Sohlbergo duetą siekia 5,7 sek. Nuo pastarųjų vos 0,03 sek. atsilieka Nedas Radišauskas su Justu Vičiūnu.

Po šio greičio ruožo dalyviai grįžo į Lazdijus. Netrukus jų lauks dar du, tie patys greičio ruožai.

GR1

Pirmame greičio ruože geriausiai pasirodė Vaidotas Žala ir Ivo Pūkis. Jie 8,5 km distanciją įveikė per 4 min. 25 sek. ir 5,6 sek. pranoko Martyną Samsoną su Ervinu Snitku. Treti su 10,9 sek. deficitu čia buvo Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu.

Šio greičio ruožo nebaigė ratą pažeidęs Arūnas Vaičiūnas ir su sankabos problemomis susidūręs Justas Simaška. Nuo kelio nulėkė ir iš varžybų taip pat pasitraukė ir Mantas Meduneckis.

Atidarymo ceremonija

Oficiali renginio pradžia – iškilminga „7bet Gravel Fest Rally – Lazdijai“ atidarymo ceremonija Nepriklausomybės aikštėje, kurios metu dalyviai pervažiuoja per arką ir iškart pajuda į pirmąjį greičio ruožą.

Tiek varžybų atidarymas, tiek pirmas ir trečias penktadienio greičio ruožai bus transliuojami tiesiogiai. Transliaciją galite rasti aukščiau esančiame lange.

Testinis GR

Testiniam greičio ruožui organizatoriai parinko netoli Lazdijų esančią trijų kilometrų ilgio atkarpą. Nors šiame greičio ruože dalyvauti nėra privaloma, čia susirinko visi tie, kurie norėjo išmėginti savo techniką jau koviniu režimu.

Greičiausiai distanciją įveikė Vaidoto Žalos ir Ivo Pūkio duetas. Jie geriausią savo rezultatą pasiekė antruoju bandymu. Trasą ekipažas įveikė per 1 min. 21,52 sek. Nuo jų 0,51 sek. atsiliko Martyno Samsono ir Ervino Snitko ekipažas. Geriausią savo rezultatą jie užfiksavo antruoju bandymu iš trijų.

Trečio rezultato autoriais tapo Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu. Vaidotui Žalai su Ivo Pūkiu jie nusileido 2 sek. Ketvirti – Europos ralio čempionato favoritai Martins Sesks ir Renars Francis. Jie nuo lyderių atsiliko 3 sek. Penktoje vietoje su 3,4 deficitu nuo lyderio – Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas