Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Pirmoji Europos autokroso čempionato etapo diena Vilkyčiuose: liepsnos, avarijos ir raudonos vėliavos

Šeštadienį Vilkyčių automobilių sporto komplekse prasidėjo visą savaitgalį čia truksiantis Europos ir Lietuvos automobilių kroso čempionatų etapas. Pirmoji varžybų diena vainikuota itin dramatiškais pirmaisiais kvalifikaciniais važiavimais, kurių metu netrūko dramos. Važiavimus teko stabdyti dėl susidūrimų, incidentų ir „False Start“ taisyklės pažeidimų, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Pirmąją varžybų dieną dalyviai pradėjo nuo laisvųjų treniruočių, kurių metu jie turėjo progą prisiminti Vilkyčių trasos konfigūraciją bei dangą. Dauguma iš šio savaitgalio lenktynininkų Vilkyčių autosporto kompleksą pažįsta puikiai ir jį apibūdina kaip vieną greičiausių trasų Senajame žemyne.

VIDEO: FIA European AX championship, round 3 in Vilkyčiai, Lithuania. Day 1: pure sound, action & mistakes.

Tačiau kuomet veiksmas persikėlė iš individualių važiavimų, kuriuose kovojama dėl geriausio rato įveikimo laiko, į grupinius startus – prasidėjo incidentai. Vien per pirmąją kvalifikaciją, kuri įvyko šeštadienio vakare, teisėjams net keturis kartus teko kelti raudonas vėliavas ir stabdyti važiavimą.

Viso to priežastis – avarijos ir susidūrimai, po kurių į trasą išvažiuodavo „Rescue“ ir medikų ekipažai. Tačiau visi incidentai baigėsi be kriminalų – dalyviai traumų išvengė ir atsipirko tik sulaužytu jų technikos metalu. Dar keletą važiavimų teko stabdyti užfiksavus starto procedūros pažeidimą – vadinamąjį „False Start“.

Pirmąją autokroso festivalio Vilkyčiuose dieną išgyvenę dalyviai puikiai supranta, kad šiandien jie nuveikė tik mažąją dalį darbo kelyje nugalėtojų podiumo link. Viskas spręsis sekmadienį, kai sportininkų lauks dar kelios kvalifikacijos, pusfinaliai ir, galiausiai, finalai.

Tačiau pirmąją dieną pabaigti prizininkų gretose – irgi puikus rezultatas, žadantis kiek šviesesnį rytojų.

„Super Buggy“ įskaitoje pirmąją kvalifikaciją greičiausiai įveikė Zdanek Antony iš Čekijos. Antrą laiką parodė latvis Ervins Grencis. Trečias buvo olandas Mike Bartelen. „Buggy 1600“ kategorijoje laimėjo vokietis Steven Laubach. Styn Jaspers prasimušė į antrąją vietą, o Markus Wibbeler įsitvirtino trečioje vietoje.

Šioje klasėje lenktyniaujantys lietuviai Kęstutis Krakys ir Saulius Žunda atitinkamai užėmė 15 ir 17 pozicijas. Vienam iš šios klasės dalyvių šeštadienis itin nesusiklostė - jo bagis du kartus užsiliepsnojo dar priešstartinėje zonoje dėl elektros sistemos gedimo.

„Junior Buggy“ klasėje greičiausia buvo mergina iš Čekijos Eliška Plna. Olandas Nathan Ottnik parodė antrąjį laiką. Trečio rezultato autoriumi tapo Malone Feuillade.

Gausiausioje „Cross Car“ kategorijoje nugalėtoju tapo ispanas Ivan Pina Chinchilla. Iš paskos jo išsirikiavo du prancūzai – Yoann Gilloun ir David Meat.

Be Europos automobilių kroso čempionato dalyvių į Vilkyčius susirinkę žiūrovai šeštadienį išvydo ir Lietuvos automobilių kroso čempionato antrojo etapo sportininkų pasirodymą. Šio čempionato klasėje „Super Cars“ greičiausias buvo Vytautas Valukonis. Paulius Šniukas klasifikuotas antroje vietoje, o trečias finišavo Edgaras Urba. Dėl pozicijų dėl numontuotos padangos kovoti šiandien negalėjo Audrius Stanis, o Regimantui Nevuliui jau po finišo sulūžo tarpašinis diferencialas.

1600 įskaitoje triumfavo vienintelė Lietuvai atstovaujanti mergina šiose varžybose, gimtadienį Vilkyčiuose švenčianti Indrė Zatorskytė. Ji už savęs paliko atitinkamai Matą Rimkų ir Vismantą Gricių.

Klasėje 2000 greičiausias buvo Modestas Banelis, pirmame važiavime pranokęs pirmame rate pirmavusį, tačiau vėliau gedimą patyrusį Gediminą Ašakėną. Antras finišavo Viktoras Mikuckis, o trečioje vietoje įsitvirtino Mykolas Baliūnas.

3000 RWD įskaitoje niekas neprilygo „Nasa“ erdvėlaivio lygio „žigulį“ vairavusiam Donatui Krasauskui. Jis už savęs paliko Dovydą Padgurskį bei Karolį Petreikį.

„Super 1600“ klasėje varžovams vilčių nepaliko Žydrūnas Šarkūnas. Kęstutis Skiezgilas finišavo antras, o trečią poziciją okupavo Irmantas Pupšys.

„Super 2000“ kategorijoje greičiausias buvo Simas Gudavičius. Jis pranoko iki tol itin aštriai važiavusį Lauryną Paulauską ir trečiąją vietą iškovojusį Eligijų Abartį.

Sekmadienį tiek Europos, tiek Lietuvos automobilių kroso čempionato etapo dalyvių lauks likusios kvalifikacijos. Po jų paaiškės, kurie pilotai stos į starto takelį kovoti dėl finalinių pozicijų bei sezono taškų.

122 dalyvių sąraše žiūrovai galės išvysti sportininkus iš tokių šalių kaip Lietuva, Latvija, Čekija, Austrija, Vokietija, Suomija, Italija, Ispanija, Vengrija, Nyderlandai, Liuksemburgas, Prancūzija, Belgija.

Projektas iš dalies finansuojamas Šilutės rajono savivaldybės ir Lietuvos automobilių sporto federacijos lėšomis. Daugiau naujienų apie artėjančias varžybas, jų dienotvarkę, bilietų kainas ir kitą žiūrovams aktualią informaciją galima rasti ASK „Vilkyčiai“ „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius