Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmoji sezono „Formulės 1“ kvalifikacija Bahreine: keisti „Ferrari“ sprendimai ir ilgai tylėję „Red Bull“

Pirmoji „Formulės 1“ kvalifikacija Bahreine, Sakhiro trasoje, prasidėjo pilotų klaidomis. Todėl, praėjus vos 4 min. nuo pirmosios kvalifikacijos dalies ji buvo sustabdyta Ch.Leclerco automobiliui pernelyg išlindus už kerbų ir apgadinus bolidą. Iš esmės kvalifikacija parodė, kad komandų jėgos išsilygino, tad sekmadienį laukia labai įdomios lenktynės.
Charlesas Leclercas Bahreine, kvalifikacijoje
Charlesas Leclercas Bahreine, kvalifikacijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuoroda į kvalifikacijos video.

Intrigą gerokai padidino ne tik bolidų patobulinimai (jie pakelti pusantro centimetro) ir aerodinaminių bandymų apribojimai, bet ir fantastiškas Fernando Alonso pasirodymas oficialių treniruočių metu.

Nors pirmoji kvalifikacijos dalis atrodė gana nenuspėjama, po trečiosios tapo galutinai aišku, kad dvi greičiausios komandos – „Re Bull“ ir „Ferrari“. Maxas Verstappenas ir Sergio Perezas – vieninteliai pilotai, Q3 važiavę ratą greičiau nei per pusantros minutės, kiti jiems neprilygo. Tad kiek netikėtai atrodė „buliai“, Q1 važiavę konservatyviai. Maxas pirmoje dalyje finišavo tik devintas, tačiau Q3 paskutiniame rate dar kartą pagerino ir taip fantastišką savo rezultatą.

Keistas pasirodė „Ferrari“ sprendimas patraukti Charlesą iš kovos dėl „pole“ pozicijos likus 2 min. – jis nevažiavo paskutinio greitojo rato, saugodamas padangas ir užleisdamas pirmas dvi vietas „buliams“. O gal tai gudravimas, slepiant tikrąjį greitį? Sužinosime jau sekmadienį.

Vėliau pridėsime nuorodą į kvalifikacijos vaizdo įrašą.

Trečioji, finalinė kvalifikacijos dalis Q3

Maxas Verstappenas pirmuoju bandymu išlipa iš 1 min. 30 sek.! „Red Bull“ sugrįžo! C.Sainzas važiuoja nelabai užtikrintai, tad galima spėti, kad didžioji dvikova vyks tarp Maxo ir Charleso.

Likus 2 min. Ch.Leclercas (P2) išlipo iš bolido ir nuėjo ilsėtis. Matyt, nebesitiki stebuklo. Įdomus „Ferrari“ sprendimas nevažiuoti antro greitojo rato... Suka į garažą ir N.Hulkenbergas, nors jo greitasis ratas anuliuotas.

Paskutiniame rate Maxas dar pagerina savo puikų rezultatą, iš 1 min 30 sek. išlipa ir S.Perezas. Tad „Red Bull“ užima pirmąją startinę eilę sekmadienio lenktynėse, o „Ferrari“ – antrąją eilę. Lyderių penketukas: Verstappenas, Perezas, Leclercas, Sainzas ir Alonso!

Antroji kvalifikacijos dalis Q2

Ji prasidėjo netikėtu Lewiso Hamiltono šuoliu. Jis pademonstravo absoliučiai geriausią savaitgalio laiką. Bet iš karto atsirevanšavo Maxas Verstappenas, demontruodamas fantastišką laiką – 1:30.503.

L.Strollo bolidas parvežtas į garažą. Na, nelabai sėkmingas jo grįžimas po traumos. Laimei, kanadietis spėjo laiku grįžti į trasą ir paskutinę akimirką įšokti į dešimtuką.

Paskutiniame rate Nico Hulkenbergas šoko net į trečią poziciją. Bet Ch.Leclercas aplenkia visus, net ir M.Verstappeną. Pirmas dešimtukas persigrupavo paskutinėmis sekundėmis!

Tad lyderių penketukas toks: Ch.Leclercas, M.Verstappenas, G.Russelas, L.Hamiltonas, C.Sainzas. Skirtumai tarp pilotų – labai minimalūs, tad laukia nenuspėjamos lenktynės.

Už dešimtuko ribos liko: L.Norrisas, V.Bottas, G.Zhou, Y.Tsunoda, A.Albonas.

Pirmoji kvalifikacijos dalis Q1

Q1 prasidėjo Ch.Leclerco klaida išlendant pernelyg toli už kerbų ir gerokai apgadinant ne tik automobilio dugną.

Tik Yukis Tsunoda, Carlosas Sainzas, de Vriesas ir pats monakietis buvo spėję užfiskuoti greitą ratą iki Charleso nedidelio incidento, sustabdžiusio kvalifikaciją. Raudona vėliava – gera žinia „Ferrari“, nes Ch.Leclercas spės pasitvarkyti apgadintą ir kelių detalių netekusį bolidą.

Netrukus prabilo ir F.Alonso, šovęs į viršų. Bet neilgam. Jį netrukus žemyn nustumia Sainzas, Russelas, Leclercas. O kitas „Aston Martin“ pilotas L.Strollas, grįžęs tiesiai į lenktynes po rankos traumos, pažeidžia trasos ribas, jo laikas nekvalifikuojamas.

Galutinė Q1 lyderių rikiuotė: C.Sainzas, G.Russelas, Ch.Leclercas, F.Alonso, L.Strollas.

Įspūdingas N.Hulkenbergo P6 laikas, jis aplenkė abu „Red Bull“ pilotus. Akivaizdu, kad buliai turi bėdų dėl prasto sukibimo. M.Verstappenas tik P9...

Paskutinę akimirką K.Magnussenas išstumtas iš penkioliktuko:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas