Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmuosius taškus Bauskėje pasidaliję Europos autokroso čempionato dalyviai ruošiasi kovai Vilkyčiuose

Jau liepos 3-4 dienomis Vilkyčiuose bus duotas startas Europos automobilių kroso čempionato etapui, kurį Lietuvoje rengia Vilkyčių ASK klubas. Tai antrasis etapas šių metų sezone, tad į Vilkyčius sportininkai jau atvažiuoja turėdami pirmuosius taškus savo bagaže, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Praėjusį savaitgalį Europos automobilių kroso čempionato dalyviai dėl pozicijų ir tuo pačiu metinės įskaitos taškų kovojo Latvijoje, greta Bauskės esančioje „Mūsa Raceland“ trasoje. Tačiau šią savaitę visų komandų žvilgsniai jau krypsta į Vilkyčius, kur savaitgalį įvyks antrasis sezono etapas. Renginys žada būti išties įspūdingas, mat čia startuos tiek greičiausi Senojo žemyno lenktynininkai, tiek Nacionalinės klasės dalyviai, kurie dažnai trasoje kovoja ne ką mažiau atkakliai nei Europos čempionato įskaitų sportininkai.

Po pirmojo etapo Bauskėje išryškėjo lyderiai klasėse, tad apžvelkime, kurie dalyviai į Vilkyčius atvyksta turėdami didžiausią taškų rezervą.

„Superbuggy“ įskaitoje, kaip ir buvo galima tikėtis, triumfavo prancūzas Florent Tafani. Jis visą pirmąjį etapą dominavo ir užtikrintai nugalėjo už savęs palikęs vieną iš greičiausių šios klasės lenktynininkų čeką Jakubą Kubičeką. Nemaža staigmena tapo finale trečiąją vietą iškovojęs latvis Janis Boks. Nors jis trečioje kvalifikacijoje nefinišavo, vėliau jam pavyko išvengti incidentų ir gedimų.

„Buggy 1600“ klasėje startavo ir vienas lietuvis Saulius Žunda. Jis pateko į pusfinalį, tačiau iki finalo lietuviui užkopti nepavyko. Saulius Žunda pusfinalyje finišavo septintas. Šios klasės nugalėtoju tapo Nyderlandų atstovas Timo Pahler. Jis visą savaitgalį Bauskėje demonstravo aukštą tempą ir susižėrė daugiausiai taškų bei kėlė į viršų pirmosios vietos taurę. Antrąją poziciją laimėjo Moldavijos lenktynininkas Andrei Maxian, o ant trečiojo laiptelio žengė Liuksemburgo atstovas Max Schanen Dos Santos.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

„Junior Buggy“ įskaitoje kiek netikėtai finale į pirmąją vietą išsiveržė čekas Ondrej Meldik. Nors jis per kvalifikacijas nepasižymėjo dideliu stabilumu, tačiau finale jis už savęs paliko tautietį Daniel Pytloun bei Nyderlandų atstovą Styn Jaspers. Pastarasis geriausiai pasirodė didžiojoje dalyje važiavimų, tačiau finale jam kiek pritrūko sėkmės.

„Touring Autocross“ įskaitoje triumfavo lietuvis Paulius Pleskovas. Jis laimėjo dvi kvalifikacijas, todėl trečią specialiai praleido siekdamas patausoti techniką. Šioje klasėje ant prizininkų podiumo išsirikiavo visų Baltijos šalių atstovai – antrąją vietą iškovojo latvis Edijs Ošs, o trečiąją – estas Andri Oun. Šioje klasėje varžėsi ir dar vienas lietuvis Vytautas Valukonis. Jis finale liko šeštas.

Komandinėje įskaitoje geriausiai pasirodė Čekijos rinktinė, iškovojusi 87 taškus. Nuo jų vos dviem taškais atsiliko Nyderlandų sportininkai. Treti su 69 taškais – Latvijos komandos nariai.

Taigi, po pirmųjų taškų dalybų veiksmas keliasi į Vilkyčius, kur lenktynininkai varžysis antrame Europos automobilių kroso čempionato etape. Čia kaip visuomet kovos bus itin dramatiškos, o patogi stebėjimui Vilkyčių trasa nepaliks abejingų ir žiūrovų. Be to, lietuviai čia tikrai turės ką palaikyti, kadangi Vilkyčiuose taip pat startuos visi trys, Bauskėje lenktyniavę lietuviai – Paulius Pleskovas, Vytautas Valukonis ir Saulius Žunda. Be to, gausus būrys mūsų šalies sportininkų pasirodys Nacionalinės klasės važiavimuose.

Varžybų organizatoriai primena, kad bilietų prekyba į Europos automobilių kroso čempionato etapą Vilkyčiuose vyksta internetu platformoje „Bilietai.lt“. Bilietus įsigyti bus galima ir renginio dienomis, tačiau jie jau bus brangesni, todėl tiems, kurie į renginį ketina atvykti su visa šeima ar dideliu būriu draugų, rekomenduojama bilietais pasirūpinti iš anksto ir taip sutaupyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito