Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po dramatiško sezono finalo Klovainiuose paaiškėjo naujieji Lietuvos autokroso karaliai

Praėjusį sekmadienį Pakruojo rajone, Klovainiuose esančioje Pakruojo ASK automobilių kroso trasoje įvyko paskutinis, šeštasis 2024-ųjų metų Lietuvos automobilių kroso čempionato etapas. Jame į lemiamą sezono mūšį dėl taškų stojo keturios dešimtys dalyvių. Po permainingų bei dramatiškų varžybų paaiškėjo ne tik finalinio etapo nugalėtojai, bet ir šių metų Lietuvos automobilių kroso čempionai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Šiais metais atidarytoje visiškai naujoje Pakruojo ASK trasoje tai buvo antrosios varžybos. Vos prieš porą savaičių čia savo paskutinį sezono etapą turėjo Lietuvos automobilių Mini kroso čempionato dalyviai, o šįkart finalinei kovai prie starto rikiavosi aukščiausios lygos sportininkai.

Po praėjusių varžybų trasa buvo kiek atnaujinta bei patobulinta pagal lenktynininkų išsakytus pastebėjimus ir pageidavimus, tad šįkart dalyviai išvengė rimtesnių incidentų. Diena čia buvo išties įtempta, o papildomos intrigos įnešė tai, kad būtent paskutiniame etape sprendėsi kai kurių klasių nugalėtojų ir prizininkų likimas.

„Mini Buggy“ klasėje šiame etape greičiausias buvo latvis Alvis Pinkulis. Į antrąją vietą prasibrovė Matas Meilūnas, o trečiąją poziciją laimėjo Gustavs Kornejevs. Antrosios vietos taškų Matui Meilūnui pakako, kad šių metų sezone jis iškovotų Lietuvos čempiono vardą. Alvis Pinkulis metinėje įskaitoje įsitvirtino antroje vietoje, o Pakruojyje nefinišavęs Vincentas Matuolis išsaugojo trečiąją poziciją sezone.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Klasėje 2000 į sezono nugalėtojo vardą pretendavo Gediminas Ašakėnas ir Modestas Banelis. Po itin atkaklios kovos Klovainiuose pergalę pasiekė Modestas Banelis, taip iškovodamas ir pirmąjį karjeroje Lietuvos čempiono titulą. Iki šio etapo lyderio poziciją turėjusiam Gediminui Ašakėnui šiemet teks tenkintis antra vieta.

Šiose varžybose trečiąją poziciją iškovojo Ričardas Jakimavičius, o metinėje įskaitoje bronza pasipuoš paskutinį etapą praleidęs Mykolas Baliūnas.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Klasėje RWD3000 šiose varžybose su vos vienu kluptelėjimu per dieną triumfavo Donatas Krasauskas. Jis su savo „Lada“ taip pat užsitikrino ir Lietuvos čempiono titulą.

Antroje vietoje šiose varžybose finišavo Aurimas Jonaitis. Iki tol sezone buvęs penktas po sėkmingo etapo Klovainiuose lenktynininkas pakilo į trečiąją metinės įskaitos vietą. Vicečempiono vardą šiemet užsitarnavo Tadas Viliūšis, kuris paskutiniame etape į viršų kėlė trečiosios vietos taurę.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„Super 2000“ kategorijoje paskutiniame etape triumfavo Povilas Vaškevičius, tačiau šis pasiekimas nepadėjo jam pakilti į metinės įskaitos trejetuką.

Antrąją vietą Klovainiuose užėmęs Modestas Šatkauskas sezone užsitikrino trečiąją poziciją, o trečias finišavęs Antanas Mažonas išsaugojo Lietuvos čempiono titulą garantavusį pranašumą. Nors šiose varžybose nepasisekė Simui Gudavičiui, bet metinėje įskaitoje jis liko antroje vietoje.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„SuperCars“ klasės nugalėtoju tapo Žilvinas Astrauskas, kuris jokių pretenzijų į metinę įskaitą neturėjo, kadangi šiemet sezone lenktyniavo tik epizodiškai. Antrąją vietą Klovainiuose laimėjęs Audrius Stanis tapo Lietuvos čempionu, o lenktynes trečias baigęs Paulius Šniukas užsitikrino vicečempiono vardą.

Itin dramatiškai baigėsi kova dėl trečiosios metinės įskaitos vietos. Iki šio etapo trečioje vietoje rikiavosi Regimantas Nevulis. Tačiau paskutiniame etape jis apsivertė ir lenktynių nebaigė. Tuo pasinaudojo Edgaras Urba, kuris finale finišavo ketvirtas ir metinėje įskaitoje aplenkė Regimantą Nevulį.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Šiose varžybose vyko ir dviejų papildomų klasių važiavimai. „Buggy Cup“ įskaitoje nugalėjo Andrius Lugauskas. Saulius Žunda finišavo antras, o trečiąją vietą iškovojo jaunasis lenktynininkas Adrijus Lugauskas, iš vaikiško mažojo bagio jau sėdęs į 600 kub. cm. bagį.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Jungtinėje „1600-2000 Milsa Grupė“ taurėje nugalėtoju tapo finale visus kozirius atvertęs Antanas Liubinas. Jis čia pranoko atitinkamai Šarūną Budrį ir Eriką Starkų.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Komandinėje įskaitoje etapo nugalėtojais tapo „Ekrosas“ komanda, kuri šiemet švenčia savo dešimties metų gyvavimo jubiliejų. Toks pasiekimas paskutiniame etape šiai ekipai garantavo ir pirmąjį klubo istorijoje Lietuvos automobilių kroso čempionų titulą.

Antroje vietoje Klovainiuose finišavo „Smart Motorsport“ ekipa, kuri šiame sezone iškovojo vicečempionų vardus. „Mūša Kross“ komanda iš Klovainių išvyko su trečiosios vietos taure, o trečiąją poziciją metinėje įskaitoje išsaugojo Skaudvilės AMSK „Karšuva“ ekipa.

Visų klasių nugalėtojai bei prizininkai buvo apdovanoti UAB „Montaka“, „Pakruojo kredito unija“ bei „Klovainių skalda – Milsa grupė“ papildomais prizais bei dovanomis, kuriuos įteikė šių varžybų organizatorius Audrius Kliminskas, Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius, „Pakruojo kredito unijos“ administracijos vadovė Rūta Latonienė, UAB „Montaka“ vadovas Paulius Kačerauskas bei „Klovainių skalda – Milsa Grupė“ atstovas Imantas Kuncevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas