Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po trylikto finišo Dakare T.Jančys skundėsi nuobodžiausia diena, V.Paškevičiui buvo „labai smagiai“

Tryliktą Dakaro dieną lietuviai baigė be didesnių nuotykių. Tačiau įspūdžių turėjo visi. Kažkam buvo sunku, kažkam bloga. O štai Tomui Jančiui – nuobodu. Vaidotas Paškevičius savo ruožtu sakė, kad važiavosi smagiai.
Vaidotas Paškevičius
Vaidotas Paškevičius / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Nuobodžiavo abu

„Turėjome pačią nuobodžiausią dieną šitame Dakare“, – vos išlipęs iš bagio trylikto greičio ruožo finiše pasakė Tomas Jančys.

Jo teigimu, tai buvo neįdomios kopos, pats ruožas – „apie nieką“.

„Į kairę – į dešinę, į kairę – į dešinę, pralėkėm visą dieną ir viskas. Nebuvo kaip vakar, kad pagalvoti reikėjo, pro kurią pusę užvažiuoti, kaip čia neužsikasti, dar kas. Šiandien iš viso, brr.

Nežinau, smėlis, smėlis, smėlis. Net konkurentų nelabai matėm, vieni tik mus aplenkė, mes nieko neaplenkėm“, – kalbėjo Tomas.

VIDEO: Tomas Jančys: nuobodžiausia diena Dakare

Irmanto teigimu, ir naviguoti nebuvo ką: „Dešimt kilometrų tiesiai. Dešiniau ir vėl dešimt kilometrų tiesiai.“

Ekipažas važiuoja, kaip sako Tomas, labai lėtai, o prieš kiekvieną kopą dar ir pristabdo. „Tai blogiausia, ką patiriame“, – apie bagio amortizatorius sakė jis.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./„Mediafon“ ekipažas tryliktame greičio ruože
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./„Mediafon“ ekipažas tryliktame greičio ruože

Šeštadienį „Mediafon“ ekipažas finišavo 25-i. Dabar, kaip sako, laukia paskutinės dienos ir to, ką jai paruošė organizatoriai.

Sunkvežimiui buvo smagu

Kiek kitokiomis nuotaikomis finiše dalijosi vienintelio lietuviško sunkvežimio Dakare vairuotojas Vaidotas Paškevičius.

„Šiandien labai smagiai. Iš esmės buvo smagios kopos. Pagal aprašymą turėjo būti sudėtingesnės nei vakar, bet buvo atvirkščiai. Važiavosi tikrai smagiai“, – pasakojo Vaidotas.

Pastarosiomis dienomis lietuviai garsėja kaip kitų komandų gelbėtojai. Šįkart jie irgi sustojo prie vienos iš „Iveco“ komandų, kuri turėjo problemų. Deja, pagelbėti nepavyko.

VIDEO: Vaidotas Paškevičius: smagiai važiavosi

„Sėmėmės patirties, mokėmės važiuoti kopomis“, – sakė lenktynininkas.

Sunkvežimis iš ryto važiavo labai gerai, bet vos už 30 km vėl negalėjo daug gazuoti, neveikė vienas cilindras. Tad beliko, kaip sako V.Paškevičius, „rinkti patirtį“.

„Diena neprailgo, greitai pravažiavom. Džiaugiamės, kad tą priešpaskutinę dieną įveikėme paskutines kopas. Rytoj organizatoriai žada lengvą dieną, labiau ralinę. Gaila, mūsų sunkvežimis nefunkcionuos, negalėsim pagazuoti. Labai norėjome palenktyniauti su greičiausiais, bet teks nuvažiuoti iki paskutinio, užfiksuoti galutinį rezultatą, tada skrisime į Lietuvą“, – šypsojosi Vaidotas.

Jis teigė, kad pamatė šiame Dakare, jog tereikia išmokti kopose greičiau važiuoti.

Podiumu komandai, deja, važiuoti neteks, kadangi jie bendroje įskaitoje nebekonkuruoja, tačiau Vaidotas moja ranka: „Susitaikėme su tokiu likimu, nieko pakeisti negalim. Neprisivirėm patys košės, nesudaužėm sunkvežimio, neapsivertėm, neišmušėm rato.

Ta nuotaika šiek tiek tokia geresnė, nes jeigu būtų komandos kokia klaida, dėl kurios nevyktume ant podiumo, nusivylimo būtų daug daugiau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito