Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Porsche Racing Experience“ sėkmės istorija: komanda išaugo iki 30-ties lenktynininkų

Netikėtai gimusi idėja suburti sportinių automobilių entuziastus, per mažiau nei dešimtmetį evoliucionavo iki vieno iš stipriausių automobilių sporto šalies projektų.
Robertas Kupčikas
Robertas Kupčikas / Skirmanto Lisausko /15min nuotr.

VISOS NAUJIENOS APIE LENKTYNES VIENOJE RUBRIKOJE – GAZAS.LT

Prieš daugiau nei septynerius metus, legendinėse Palangos lenktynėse debiutavę vienu sportiniu „Porsche Cayman GT4 Clubsport“ – šiemet startuos bene didžiausia „Porsche“ automobilių entuziastų komanda, kurios pilotų gretos per visą šį laiką išaugo iki 30-ies.

Anot „Porsche Racing Experience“ projekto vadovo ir profesionalaus lenktynininko Roberto Kupčiko, tai vienas sėkmingiausių automobilių sporto projektų Lietuvoje, įtraukęs išskirtinai jiems prijaučiančių automobilistų bendruomenę, kryptingai einančią pergalių link.

„Jei kas nors būtų pasakęs tuomet, kai tik startavome su idėja, kad per septynerius metus išugdysime kone trisdešimt automobilių sporto profesionalų – būčiau pirštą pasukiojęs prie smilkinio. Tačiau realybė yra būtent tokia. Per septynerius metus mums pavyko ne tik išugdyti naują profesionalų kartą, įtraukti ją į automobilių sportą, bet ir patekti tarp lyderių Palangos lenktynėse“, – sako jis.

Anot jo, „Porsche Racing Experience“ yra unikalus projektas, padedantis atrasti naujus sportinių automobilių entuziastų talentus ir išryškinti stipriausius jų gebėjimus, nauju formatu.

„Dauguma savo jėgų lenktynininko pozicijoje nedrįsta išbandyti vien dėl iš pirmo žvilgsnio sudėtingo tam pasiruošimo – automobilio ir komandos paieškos. Visgi, dalyvavimas projekte to nereikalauja. Eliminuojame papildomus sunkumus, dalyviui suteikiame automobilį, orientuojamės į parengimo procesą, teorines ir praktines žinias, kurioms skiriame ypatingą dėmesį, kartu perduodant ir komandos esmę“, – sako R. Kupčikas.

Pasak jo, šis projektas yra vienas geriausių pavyzdžių, kaip aistra ar hobis, gali atnešti naujus pasiekimus kiekvieno gyvenime.
„Nuo pat projekto pradžios, per septynerius metus, Palangos „1006 km lenktynėse“ dalyvaujantys „Porsche“ entuziastų pagrindu suburti pilotai, nugalėtojų pakylos neapleido net 5 kartus. Užimtos prizinės vietos, kasmet vis didesnis greitis, geresni rezultatai, rekordai ir limitų laužymas kalba patys už save. „Porsche“ nėra tik automobilis, tai ir gyvenimo būdas. Tad šis mūsų projektas yra savotiškas ir bet kokių auto sporto mitų griovimas, įrodantis, jog aistra ir užsidegimas, gali kur kas daugiau nei dešimčių metų patirtys, kad ir pačiose sudėtingiausiose trasose“, – sako R. Kupčikas.

„Porsche Lietuva“ iniciatyva, bendruomenės pagrindu suburti profesionalią lenktynininkų komandą, kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo ir šių metų „Aurum 1006 km lenktynėse“ jau antrus metus iš eilės startuos trys sportiniai automobiliai su 11 pilotų komanda.

„Projektą pradėjome su vos vienu „Porsche Cayman GT4 Clubsport“, tuomet, didėjant pilotų gretoms, investavome į „Porsche 911 GT3 CUP“ automobilį, o prie starto linijos stojome jau 8-iese. Šiemet „Aurum 1006 km lenktynėse“ startuosime su trimis, dviem „Porsche 911 GT3 CUP“ ir nauju „Porsche Cayman 718 GT4 RS Clubsport“ automobiliais, komandą sudarys 11 pilotų, iš kurių – kai kam tai bus pirmas krikštas“, – pažymi jis.

Per septynerius metus „Porsche Racing Experience“ projektas, iš sportinių automobilių aistruolių, oficialiai profesionaliais lenktynininkais pavertė 27. Priešingai nei kitų komandų pilotai, čia jiems nereikia turėti savo automobilio, rūpintis jo technine priežiūra, samdyti techninį personalą. Šias paslaugas komandai teikia „Porsche Lietuva“ atestuoti gamintojo meistrai, o pilotus profesionalioms varžyboms rengia „Porsche“ sertifikuoti instruktoriai Robertas Kupčikas ir Martynas Sidunovas. Per septynerius metus užėmė 5 prizines vietas Palangos lenktynėse, o taip pat dalyvavo daugiau nei 49 pasaulio varžybose, kovojant su geriausiais pasaulio lenktynininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus