Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 07 /19:29

„Samsonas Rally Rokiškis“ nugalėtojo titulą paskutiniame greičio ruože išplėšė V.Gorbanas

Rokiškio apylinkėse finišavo „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybos. Pirmąją dieną dalyviams reikėjo įveikti šešis greičio ruožus, o šeštadienį jų laukė dar dešimt. Po dramatiškos kovos pergalę čia šventė svečiai iš Ukrainos – Valerijus Gorbanas su Sergejumi Larensu. Jie nugalėtojais tapo tik paaiškėjus paskutinio greičio ruožo rezultatams. Visą šių įtemptų varžybų chronologiją rasite šiame tekste.
GR10
GR10 / Andriaus Lauciaus nuotr.

Apie pirmąją „Samsonas Rally Rokiškis“ dieną skaitykite čia.

Po pirmosios ralio dienos lyderių trejetukas atrodo taip – pirmauja M.Samsonas, 24,7 sek. atsilieka V.Jurkevičius, trečias su 31,3 sek. deficitu žengia V.Gorbanas. Tiesa, nuo jo vos 1,8 sek. atsilieka D.Butvilas.

Šeštadienį ralio dalyvių laukia didžioji varžybų diena. Joje numatyta dar 10 greičio ruožų. Ralyje vėl pasirodys ir Vaidotas Žala su Andriu Malnieku, kurie penktadienį apgadino savo „Škoda“ ir buvo priversti sustoti. Jie startuos pagal „Super Rally“ taisyklę ir dėl trofėjų jau nebekovos.

Penktadienį ralio dalyviams buvo pasiūlyti keturi asfaltiniai ir du žvyriniai greičio ruožai, tačiau antrąją dieną jau dominuos žvyro danga.

Šiame tekste nuolat atnaujinsime rezultatus ir įvykius trasoje.

Septintas greičio ruožas

Antrąją ralio dieną greičiausiai prabudo ir iškart aukščiausią tempą pademonstravo ukrainiečiai Valerijus Gorbanas ir Sergejus Larensas. Jie 5,8 sek. aplenkė Martyną Samsoną su Ervinu Snitku. Trečią laiką su 10,1 sek. atsilikimu parodė Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu.

Po šio greičio ruožo M.Samsono persvara prieš antroje vietoje klasifikuojamą V.Gorbaną siekia 25,5 sek. Už pastarojo per 4,5 sek. nutolęs V.Jurkevičius, kuris iš antrosios vietos smuktelėjo į trečią.

Aštuntas greičio ruožas

Aštuntame greičio ruože ir vėl greičiausias buvo V.Gorbanas, kuris M.Samsoną aplenkė 2,9 sek. Trečias čia ir vėl V.Jurkevičius, lyderiui nusileidęs 4,6 sek.

Po šio greičio ruožo M.Samsono persvara prieš V.Gorbaną sumažėjo iki 22,6 sek. V.Gorbaną ir trečioje vietoje esantį V.Jurkevičių skiria 8,1 sek.

Devintas greičio ruožas

Valerijus Gorbanas ir toliau demonstruoja geriausią tempą. Devintame greičio ruože jis 4,7 sek. buvo greitesnis už V.Jurkevičių, o M.Samsonas nuo lyderio atsiliko 7 sek.

Laimėjęs pirmus tris šios dienos greičio ruožus V.Gorbanas nuo M.Samsono jau atsilieka tik 15,6 sek., o V.Jurkevičių lenkia maždaug 13 sek.

Po šio greičio ruožo dalyviai sugrįžo į serviso zoną.

Dešimtas greičio ruožas

Dešimtasis greičio ruožas parodė, kad V.Gorbanas šiandien nusiteikęs itin kovingai. Jis ir vėl už savęs paliko M.Samsoną. Tai ketvirtas iš eilės ukrainiečio laimėtas greičio ruožas. Jame M.Samsonas pralaimėjo 3,3 sek. Trečias čia ir vėl V.Jurkevičius, nuo lyderio atsilikęs 3,6 sek.

Po šio greičio ruožo M.Samsono persvara jau ištirpo iki 12,3 sek. Jei V.Gorbanas tempo ir toliau nemažins, išlaikyti lyderio poziciją likus dar šešiems greičio ruožams M.Samsonui gali būti sudėtinga. Trečioje vietoje su 28,7 sek. atsilikimu nuo lyderio rikiuojasi V.Jurkevičius.

Vienuoliktas greičio ruožas

Drama tęsiasi ir vienuoliktame ruože. Čia V.Gorbanas vėl už savęs paliko M.Samsoną, aplenkęs jį 2,1 sek. 4,5 sek. lyderiui pralaimėjo V.Jurkevičius.

Visus penkis kol kas įvykusius šios dienos greičio ruožus laimėjęs V.Gorbanas dar sumažino savo atsilikimą nuo M.Samsono. Dabar jis pralaimi jau tik 10,2 sek. Stabilią trečią vietą išlaiko V.Jurkevičius, kuriam iki lyderių ekipažo trūksta 31,1 sek.

VIDEO: Vaidotas Žala: „Bus labai sudėtinga apginti čempono vardą, nes prisivirėm košelės“

Martynui Samsonui – 10 sek. bauda

Ralio štabą pasiekė oficiali informacija apie tai, kad dar septintame greičio ruože Martynas Samsonas per anksti startavo ir už tai gavo 10 sek. baudą. Tai reiškia, kad jo persvara prieš V.Gorbaną tesiekia 0,2 sek. Iki finišo lieka penki greičio ruožai. Netrukus dalyviai važiuos pačiame ilgiausiame, 18 km greičio ruože. Po to jų lauks serviso zona ir dar keturi greičio ruožai.

Dvyliktas greičio ruožas

Ilgiausią, 18,24 km greičio ruožą laimėjo V.Gorbanas, kuris čia 3,4 sek. aplenkė M.Samsoną ir išsivežė į priekį bendroje įskaitoje. Dabar jo persvara prieš M.Samsoną siekia 3,2 sek. Trečią laiką šiame greičio ruože parodė V.Žala, o skaičiuojant rezultatus po šio ruožo trečioje pozicijoje išlieka V.Jurkevičius.

Tryliktas greičio ruožas

Tryliktame greičio ruože geriausią laiką pademonstravo Martynas Samsonas, taip parodydamas, kad ilgą laiką turėto lyderio vaidmens jis taip lengvai Valerijui Gorbanui neatiduos. Šiame greičio ruože M.Samsonas V.Gorbaną aplenkė 1,4 sek., tad dabar ukrainiečio pranašumas sumažėjo iki 1,8 sek. Trečias šiame greičio ruože ir po šio greičio ruožo – V.Jurkevičius.

VIDEO: Įspūdingiausios Rokiškio ralio akimirkos

Keturioliktas greičio ruožas

Martynas Samsonas laimėjo antrą iš eilės greičio ruožą ir dar labiau sumažino savo atsilikimą nuo Valerijaus Gorbano, nurėždamas nuo pastarojo persvaros dar 1,4 sek. Likus dviem greičio ruožams ukrainietis lyderiauja jau tik 0,4 sek. Trečioje stabilioje vietoje – V.Jurkevičius.

Šiame greičio ruože nuo kelio nulėkė antrąją dieną pagal „Super Rally“ taisyklę važiavęs Vaidotas Žala. Tačiau jiems pavyko grįžti į trasą su žiūrovų pagalba.

Penkioliktas greičio ruožas

Martynas Samsonas laimėjo penkioliktą greičio ruožą, kur 0,7 sek. aplenkė Valerijų Gorbaną. Likus vienam greičio ruožui lyderius skiria vos trečdalis sekundės. Šia trapia persvara bendroje įskaitoje pirmauja Martynas Samsonas. Lieka vienas greičio ruožas.

Šešioliktas greičio ruožas

Paskutiniame greičio ruože Valerijus Gorbanas Martyną Samsoną aplenkė 3,6 sek. Tai reiškė, kad ukrainiečių ekipa su WRC „Mini“ tapo penktųjų „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybų nugalėtoja. Jie pergalę išplėšė 3,3 sek. skirtumu. Trečioje vietoje paskutinį ruožą baigė V.Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu. Jie šioje pozicijoje įsitvirtino ir skaičiuojant galutinę rikiuotę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas