Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Privačiuose „Toyota“ testuose sudalyvavęs Vladas Jurkevičius: tikimės nesužinoti virtimo ribos

Ketvirtadienį Dakaro ralio dalyviai, lenktyniaujantys „Toyota“ automobiliais, turėjo galimybę savo techniką išbandyti privačiuose šio gamintojo testuose. Progos tą padaryti nepraleido ir lietuviai – Dakaro ralyje debiutuojantis Vladas Jurkevičius ir trečią sykį čia šturmano poziciją užimsiantis Aisvydas Paliukėnas.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje

Vladas Jurkevičius sakė, kad pirmasis išvažiavimas jau kiek rimtesniu, į „kovinį“ panašiu režimu leido aiškiau suprasti skirtumus tarp jo klasikiniame ralyje pilotuojamo „Škoda Fabia R5“ ir Dakaro ralyje naudojamo „Toyota Hilux“.

„Privačiuose testuose aš pirmą kartą. Atvažiavę gavome žemėlapį. Aisvydas telefone turėjo navigaciją ir tiesiog važiavome. Turime dvi konfigūracijas – 15 ir 30 kilometrų. Pradžioje pabandysime lėčiau, vėliau bandysime kiek greičiau. Po vakarykščių testų supratome, kad „Hilux“ už ralio automobilį sunkesnis, didesnis. Visur jaučiasi didesnė inercija. O virtimo ribų tikimės nesužinoti“, – sakė Vladas Jurkevičius.

Ekipažo šturmanas Aisvydas Paliukėnas sakė, kad vienas iš didžiausių iššūkių tandemui bus pasirinkti tokį tempą, kad nereikėtų stoti keisti pramuštų ratų. Būtent padangoms nepalankaus reljefo buvo per testus, tačiau lietuviai sugebėjo išvengti padangos prakirtimo.

„Testai pavyko gerai. Manau, kad tempas per geras Dakaro tempui. Aišku, neturime dar laikų, neturime kaip palyginti. Bet viskas gerai. Automobilis veikia nepriekaištingai. Trasa irgi visai įdomi. Turėjome tokią nemažą akmenų jūrą. Pavyko nepramušti padangos, tai pasisekė. Tačiau tokiu greičiu važiuojant turbūt laiko klausimas, kada ją pramušime.

Pasitreniravome vėliau padangos keitimą, tai iš principo mūsų veiksmai visi tie patys, ką mes atliekame su automobiliu klasikiniame ralyje. Tik viskas šiek tiek daugiau sveria“, – sakė Aisvydas Paliukėnas, pridūręs, kad prologe tiesiog važiuos savo tempu ir nebandys kažko įrodinėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas