Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

R. Baciuška Argentinoje lyderiauja ne tik „Challenger“ klasėje, bet vejasi ir automobilius

Sekmadienį Kordoboje (Argentina) startavęs „Desafio Ruta 40“ įgauna pagreitį, o dalyviai išskirtinėse trasose išbando ne tik save, bet ir techniką. Challenger klasėje lenktyniaujančiam Rokui Baciuškai vakar taip pat teko paplušėti – kalnuotoje vietovėje buvo ir akmenų, ir smėlio, ir vandens.
Rokas Baciuška ir Sébastien Delaunay Argentinoje, „Desafio Ruta 40“
Rokas Baciuška ir Sébastien Delaunay Argentinoje, „Desafio Ruta 40“ / MCH nuotr.

Nepaisant šių iššūkių, 381 kilometro pirmąjį specialų greičio ruožą Rokas su naujuoju šturmanu Sébastien Delaunay įveikė per 4 val. 8 sek. ir finišavo pirmi. Ekipažas taip pat ryžtingai kabinosi į atlapus automobiliams, taip bendroje jų įskaitoje atsidurdami net penktoje pozicijoje.

„Sekėsi išties neblogai, džiaugiamės, kad nuo vietinio argentiniečio, besivaržančio su mumis pasaulio čempionato įskaitoje, atsiplėšėme 4 minutėmis“, – ilgos dienos pabaigoje kalbėjo puikią formą demonstruojantis tauragiškis.

Trečiąjį Dakaro beduiną šiais metais Lietuvai parvežęs lenktynininkas, nors šiuo metu ir lyderiauja, pasaulio ralio-reidų čempionate kovoja dėl kiekvieno taško, todėl turi laikytis išskirtinai atsargiai, kad kasdien pasiektų finišą. Pergalingai užbaigus varžybas Argentinoje, Rokas džiaugtųsi titulu naujoje Challenger kategorijoje debiutiniais metais ir čempionišku „hatricku“.

Pirmadienį greičio ruožo laimėtojais tapęs ekipažas žavisi šių varžybų egzotiškumu bei tikisi sėkmingų likusių išbandymų.

„Lietuvoje pas jus šilta, smagu, o čia šaltoka, atvažiavome į rudenį. Kaip aš mėgstu sakyti, vis dėlto nepaatostogaut susirinkome, bet dirbti savo mylimo darbo, tad pailsime ir judame toliau tikslų link – ačiū visiems už palaikymą“, – pozityvo, kaip visuomet, nestokojo R. Baciuška.

Antrasis greičio ruožas numatytas su pervažiavimu į kitą bivaką, kuris įsikurs San Juan mieste, o norint jį pasiekti lenktynių dalyviams teks įveikti 423 specialiųjų bei dar 301 pervažiavimo, viso 724 kilometrus.

„Desafio Ruta 40“ tęsis iki birželio 7 d., o per penkis greičio ruožus lenktynininkams viso reikės nuvažiuoti daugiau nei 5000 kilometrų. Antrus metus iš eilės Argentinos lenktynės yra priešpaskutinės šių metų W2RC tvarkaraštyje. 12-oji Desafío Ruta 40 Kordoboje rengiama pirmą kartą istorijoje. Varžybų startas ir finišas vyks su automobilių sportu labiausiai susijusiame Pietų Amerikos žemyno mieste. Prologas ir penki etapai vyks Kordoboje, San Chuane ir La Rioja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius