Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

R.Baciuška laimėjo Argentinos ralį, bet dėl didžiojo titulo dar reikės kovoti

Penktadienį Kordoboje baigėsi „Desafio Ruta 40“, dovanojęs dalyviams neįkainojamą argentinietišką patirtį.
Rokas Baciuška tapo „Challenger“ klasės nugalėtoju „Desafio Ruta 40“
Rokas Baciuška tapo „Challenger“ klasės nugalėtoju „Desafio Ruta 40“

„Challenger“ bagių klasėje kovojęs Rokas Baciuška su šturmanu Sébastien Delaunay paskutinį greičio ruožą įveikė per 2 val. 47 min. 5 s. ir finišavo penkti, tačiau bendroje ralio įskaitoje išlaikė lyderių poziciją. Pasaulio čempionato lentelėje, atsiplėšęs nuo varžovų, Rokas taip pat tvirtai laikosi pirmoje vietoje, tačiau užbaigti darbus dėl titulo turės Maroke – lietuviui trūksta kelių taškų.

Antrąją tokią pasaulio čempionato etapo pergalę aukštesnėje bagių klasėje pasiekęs tauragiškis neslėpė džiaugsmo ir dėkojo visiems palaikantiems.

„Paskutinę minutę pasikeitęs šturmanas, beprotiškai ilga kelionė, bakalauro gynimas – tiek visko įvyko, kad negaliu pakankamai atsidėkoti visiems, buvusiems šalia. Be jūsų, vargu, ar būtų įmanomi tokie rezultatai“, – šypsodamasis kalbėjo lenktynininkas.

Argentinos ralio organizatoriai neleido lenktynininkams atsikvėpti nei viename greičio ruože: buvo ir Dakarą primenančių smėlio, ir akmenų kupinų trasų. Net ir patyrusiems ralio-reidų sportininkams kasdien teko būti itin atsargiems, kad pasiektų finišą.

„Tik kartą prasikirtome ratą, taip prarasdami laiko, bet iš esmės buvo labai įdomu ir gera važiuoti tokių entuziastingų autosporto gerbėjų akivaizdoje“, – įspūdžiais dalinosi R. Baciuška.

Pergalingai užbaigęs varžybas Argentinoje, Rokas galėjo džiaugtis titulu naujoje Challenger kategorijoje debiutiniais metais ir čempionišku „hatricku“, tačiau lenktynėse itin gerai pasirodžius vietiniam Nicolas Cavigliasso, Can-Am gamyklinės komandos pilotui pritrūko keleto taškų.

„Matematiškai jis dar turi galimybę mane pasivyti, todėl grįšime užbaigti darbą Maroke“, – reziumavo dukart pasaulio ralio-reidų čempionas, pridurdamas pažadą, kad Lietuvos ir jo gimtosios Tauragės vėliavos ryškiausiomis spalvomis švies nuo visų įmanomų podiumų.

Argentinos ralis antrus metus iš eilės buvo ketvirtasis ir priešpaskutinis pasaulio čempionato etapas, o per penkis greičio ruožus dalyviams teko įveikti daugiau nei 5000 kilometrų. 12-oji „Desafio Ruta 40“ Kordoboje surengta pirmą kartą istorijoje. Varžybų finišas vyko su automobilių sportu labiausiai susijusiame Pietų Amerikos žemyno mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius