Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 26 /21:09

Raketų neišgąsdinta F1 kvalifikacija Saudo Arabijoje: avarijos, L.Hamiltono nesėkmė ir S.Perezo stebuklas

Šių metų F1 sezonas pulsuoja adrenalinu. Ne tik dėl sugrįžusių į viršūnę „Ferrari“ pilotų. Ne tik dėl Kevino Magnusseno, kilstelėjusio „Haas“. Penktadienį sukilėlių raketos sproginėjo vos 10 km nuo trasos Džedoje. Jie atakavo „Aramco“ naftos gamyklą. Todėl dalis sportininkų norėjo nebelenktyniauti Džidoje dėl saugumo.
Formulė 1 Džidoje
Formulė 1 Džidoje / Scanpix koliažas

Kiekviena kvalifikacijos stadija šį kartą buvo nenuspėjama ir kupina netikėtų posūkių. Ir dėl avarijų gausos, ir dėl intrigos – paskutiniuose ratuose paaiškėjusių nugalėtojų. Šį kartą labai nepasisekė L.Hamiltonui (su rezultatu) ir M.Schumacheriui, patyrusiam sunkią avariją.

Kvalifikacijos eiga

Q3: S.Perezo stebuklas pabaigoje

Ch.Leclercas paskutiniu bandymu aplenkė savo komandos draugą ir pakilo į P1. Bet S.Perezas fantastišku tempu laimi pole poziciją – 1:28.200 min. Pirmoji karjeroje pole pozicija! M.Verstappenui šį kartą tenka džiaugtis tik 4-ta vieta.

Galutinė rikiuotė:

Pirmasis laiką fiksuoja Ch.Leclercas, jis gerina savo ankstesnį Q2 rezultatą 0,3 sek. Bet jį netrukus aplenkia komandos draugas C.Sainzas. Trečią laiką demonstruoja S.Perezas. M.Verstappenas nesugeba aplenkti „Alpine“ pilotų, jo pirmasis sektorius per lėtas.

Q2: M.Schumacherio avarija

Pratęsus Q2 atsigriebia Kevinas Magnussenas ir šokteli į P7. C.Sainzas pačioje pabaigoje nuvažiuoja greičiausią ratą. Pasitraukia L.Norrisas, D.Ricciardo, Y.Zhou, M.Schumacheris (savaime suprantama) ir L.Strollas.

Likus 5 min. važiuoti Q2, teisėjai vėl iškelia raudoną vėliavą – Mickas Schumacheris (Haas) 12-ajame posūkyje dideliu greičiu trenkėsi šonu į sieną. Atvyko medikai, nuvežė Micką į medicinos centrą.

Tikėkimės, pilotui bus viskas gerai. O automobiliui reiks keisti mažų mažiausiai pavarų dėžę. O už keičiamus mazgus jis tikrai dar gaus baudų.

Net 4 pilotai telpa į 1 min. 29 sek. rato įveikimo laiką. Lyderiai pirmoje Q2 dalyje išsidėsto minimaliu skirtumu tokia tvarka: Ch.Leclercas, S.Perezas, M.Verstappenas, C.Sainzas, F.Alonso, L.Norrisas.

Q1 netikėtumas – L.Hamiltonas liko P16 ir nepateko į antrąjį etapą Q2. Su juo pailsėti keliauja nelaimėliai N.Latifi, Y.Tsunoda. Taip pat A.Albonas (Wiliams) ir N.Hulkenbergas (Aston Martin).

Atnaujinus važiavimus Y.Tsunoda (Alpha Tauri) patiria gedimą. Jo „Honda“ variklis turi degalų tiekimo problemų. Tad laikas nefiksuojamas. Į priekį šauna V.Bottas, jį lenkia M.Verstappenas. O juos abu Ch.Leclecras ir galiausiai C.Sainzas.

Pačioje pradžioje C.Sainzui ir Ch.Leclercui (Ferrari) baigiant greitąjį ratą iškelta raudona vėliava – avariją 13-ame posūkyje patyrė Nicolas Latifi (Williams). Jis pametė galą ir trenkėsi į sieną. Iki šios pertraukos greičiausią ratą buvo užfiksavęs K.Magnussenas.

Vis dėlto F1 vadovybė bei Saudo Arabijos valdžia nuramino, kad Džida bus saugi. O lenktynių organizatoriai netgi pagrasino sankcijomis tiems, kurie atsisakys lenktyniauti. Taigi F1 Saudo Arabijoje vyksta dar neišsisklaidžius degėsių kvapui. Sportininkai jautė ir vietinės valdžios spaudimą, kad galimai nebus išleisti iš šalies, jei nelenktyniaus.

Šeštadienio treniruotė

Kvalifikacijos pradžia 18.55 val. Saudo Arabijos trasa yra greičiausia gatvės trasa pasaulyje. Šeštadienio treniruotėje greičiausias buvo Ch.Leclercas. Paskui „Ferrari“ pilotą išsirikiavo „Red Bull“ sportininkai – M.Verstappenas ir S.Perezas. C.Sainzas ketvirtas, V.Bottas – penktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas