Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ralio „Aplink Lietuvą 2024“ dalyviai išjudėjo į beveik tūkstančio kilometrų kelionę

Penktadienio rytą tradicinio ralio „Aplink Lietuvą” dalyviai į trijų dienų kelionę pajudėjo iš naujos vietos – Kauno rotušę pakeitė Kauno Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčia. Prie Kauno Soboro įsikūręs pirmasis laiko kontrolės punktas buvo pirmasis 862 kilometrų kelionėje.
Ralis „Aplink Lietuvą 2024 m.“. Viliaus Šaltenio nuotr.
Ralis „Aplink Lietuvą 2024 m.“. Viliaus Šaltenio nuotr.
Temos: 2 Ralis Lenktynės

Šiame ralyje sportininkams teks įveikti netgi 36 greičio ruožus išsidėsčiusius Lietuvos miestų ir miestelių gatvėse bei autodromuose.

Rugpjūčio 2 d., automobilių sporto entuziastams prasidėjo nuo itin ankstyvo ryto – jie visi sugužėjo į nuostabią aplinką puoselėjantį VDU Botanikos sodą, kur buvo atlikti visi administraciniai bei techniniai formalumai. Po šios, kiekvieno ralio pradžią lydinčios procedūros, iš sodo link Kauno Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios pajudėjo 23 ekipažai, pasiruošę tris dienas suktis šimtus kilometrų po visą Lietuvą.

Kaip įprasta, dar 1931 metus menančių varžybų startas visuomet sutraukia daugybę žiūrovų bei oficialių žmonių, kurie iškilmingai išleidžia varžybų dalyvius į ilgą kelionę, kupiną nuotykių bei sportinio azarto. Visų dalyvių tikslas – ralio finiše, kuris vyks Lietuvos Respublikos prezidentūros kieme, atsiimti pagrindinį prizą – prezidento taurę iš paties Lietuvos Respublikos prezidento Gitano Nausėdos.

Šiais metais prie ilgamečio ralio „Aplink Lietuvą” organizatoriaus „Lietuvos automobilių klubo” prisijungia „Motorsport Promoter” su atsinaujinusia komanda, sudaryta iš puikiai Lietuvos automobilių sporto pasaulyje žinomų profesionalų kaip Donatas Liesis, Gražvydas Smetonis bei Darius Šileikis. Sujungę jėgas, ralio „Aplink Lietuvą” organizatoriai pasirūpins, kad šis renginys ne tik pateisins savo prestižą, bet ir bus perkeltas į naują - dar aukštesnį lygį, taip suteikdamas dalyviams nepamirštamus teigiamus įspūdžius.

Šiais metais tarp dalyvių turime daugkartinius prezidento taurės laimėtojus – „Eglaidija Racing“ ekipažą Vytį Paliukonį su Audroniu Gulbinu, kurie kaip įprasta varžosi „Subaru Impreza GT“ automobiliu. Konkurenciją jiems sudarys vienas greičiausių Lietuvos slalomistų kolektyvas iš „Kupiškio Auto-moto sportas/Ekrosas komandos“ – Gediminas Užkurėlis su Tomu Markelevičiumi. Jiedu važiuos „Mitsubishi Colt“ automobiliu.

Taip pat atidarymo šventėje buvo galima išvysti ypatingų automobilių modelių, lenktyniausiančių varžybose. Pavyzdžiui Aurimas Bungarda su Giedriumi Daraškevičiumi dalyvaus „Peugeot 205“ automobiliu, kuriam senesnių automobilių dvasią palaikys ne vienas ir ne du „Lada VAZ “ egzemplioriai. Beveik ką tik iš salonų išriedėjusių automobilių fronte – „Toyota GR Yaris“, Cupra „Leon“ bei „Formentor“ modeliai.

Dalyvių laukia net 36 greičio ruožai, kurie išsidėstę per tris dienas. Penktadienį ralio dalyviais lankysis Kaune, Kaišiadoryse, Anykščiuose, Molėtuose, Utenoje, Dusetose. Dar vienas ankstyvas rytas šeštadienį prasidės Rokiškyje, po kurio maratonas tęsis Kupiškyje, Panevėžyje, Šiauliuose, Kelmėje, Tauragėje, Smalininkuose bei Akademijoje. Finalinė ralio diena pasiūlys greičio ruožus Prienuose, Trakuose ir galų gale Vilniuje.

Po visų greičio rungčių, iš Litexpo parodų rūmų ralio automobilių paradas pajudės link Prezidento rūmų, kur Rugpjūčio 4d., 15.00 val. įvyks ištaiginga uždarymo ceremonija, kurioje dalyvaus ir Prezidentas Gitanas Nausėda. Jis ralio nugalėtojui įteiks pagrindinį ralio „Aplink Lietuvą 2024“ trofėjų – Prezidento taurę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas