Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ralio kroso fiestai Vilkyčiuose besirengiantys lietuviai atskleidė savo lūkesčius

Jau rugpjūčio 14-15 dienomis Vilkyčių autosporto komplekse bus surengtas ralio kroso savaitgalis, kuriame per dvi dienas įvyks net du Lietuvos ralio kroso čempionato etapai ir vienas NEZ ralio kroso čempionato etapas. Čia startuoti rengiasi ir greičiausi lietuviai. Šįkart apie savo pasiruošimą šiai ralio kroso fiestai papasakojo Rokas Jakubauskas ir Deividas Vareika, rašoma pranešime spaudai.
Rokas Jakubauskas
Rokas Jakubauskas / Baltic RX / Toms Paipals nuotr.

Rokui Jakubauskui šis sezonas – pragariškas. Dėl techninių problemų jam nepavyko sužibėti pirmuose dviejuose etapuose, kurie vyko Latvijoje ir Estijoje. Abu sykius sportininką pavedė jo „Opel“ variklis. Rokas Jakubauskas atskleidė, kad laiką iki varžybų Vilkyčiuose jis jau skaičiuoja atbuline tvarka, kadangi į automobilį dedamas naujas agregatas. Tiesa, komanda priėmė sprendimą dėti galingesnį variklį ir startuoti dviejų litrų klasėje.

„Rygoje neatlaikė variklis – „užvėlė indėklus“. Estijoje iškrito galvutės gilzė. Tačiau problema dabar kita – kadangi 1,6 litro variklių Lietuvoje pirkti neradau, daromės dviejų litrų variklį ir važiuosime kitoje klasėje. Toks jau šiemet tas sezonas su daug netikėtumų. Dabar kasdien nuo ryto iki vakaro ir po darbo lekiu į garažą ir bandome spėti. Manau, kad spėsime, nes jau nedaug liko“, – sakė ralio kroso lenktynininkas Rokas Jakubauskas.

Kiek ramiau dienas iki varžybų leidžia kupiškėnas Deividas Vareika, startuosiantis dviejų litrų klasėje. Jis šį sezoną abiejose lenktynėse finišavo prizininkų trejetuke, todėl kaip pats teigia, Vilkyčiuose bus svarbiausia sėkmingai pabaigti sezoną. Anot lenktynininko, papildomos įtampos ir kitokių strateginių sprendimų reikalaus ir tai, kad per dvi dienas čia įvyks net du lietuviško čempionato etapai, tad rimta techninė problema ar incidentas pirmąją varžybų dieną galėtų užkirsti kelią ir antrosios dienos startui.

„Prie technikos darbų dar liko. Per praėjusias varžybas turėjau incidentą, tai dabar keičiame ir reguliuojame šakes. Trūko ir „kronšteinai“, prie kurių sukasi vairo traukės. O daugiau liko tik kėbuliniai darbai. Po dviejų etapų lietuviškame čempionate turėčiau stovėti pirmas, o NEZ čempionate – trečias. Teorinių šansų pakilti dar yra. Varžovai taškais šiek tiek pabėgę, bet šiame sporte prognozes daryti sunku. Viskas į vieną ar kitą pusę pasikeisti gali labai greitai. Juolab, kad Vilkyčiuose vyks du lietuviški etapai. Pirmą dieną reikės šiek tiek pasisaugoti, o antrą dieną jau atakuoti maksimaliai“, – sakė Deividas Vareika.

Baltic RX nuotr./ Toms Paipals nuotr. / Deividas Vareika
Baltic RX nuotr./ Toms Paipals nuotr. / Deividas Vareika

Tiek vienas, tiek kitas lenktynininkas pripažįsta, kad Vilkyčių ralio kroso trasa pasižymi itin dideliu išvystomu greičiu, bet yra kiek saugesnė nei kitos. Kaip pavojingiausią trasą NEZ čempionate pilotai įvardija Estijos ralio kroso trasą. Joje šiemet buvo itin daug incidentų ir apgadintos technikos.

Tiek Rokas Jakubauskas, tiek Deividas Vareika neslepia, kad mūsų šalies lenktynininkams Vilkyčių trasa puikiai pažįstama ir tai gali tapti puikiu koziriu kovoje su čia kur kas rečiau apsilankančiais, tačiau rugpjūčio 14-15 dienomis atvyksiančiais latviais, estais, lenkais ar Skandinavijos šalių sportininkais.

Organizatorių nuotr./Renginio plakatas
Organizatorių nuotr./Renginio plakatas

Prekyba bilietais į renginį jau prasidėjo ir vyksta internete, „Bilietai.lt“ platformoje, tad organizatoriai ragina žiūrovus galimybę patekti į varžybas užsitikrinti iš anksto.

Tiems žiūrovams, kurie į varžybas ketina atvykti kemperiais, organizatoriai primena, kad žiūrovų zonoje prie trasos nakvoti galima, tačiau visos kempingo infrastruktūros čia sukurta nebus, todėl geriausia čia būtų atvykti varžybų dieną ar išvakarėse, o ne prieš kelias dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas