Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ralio kroso fiestoje Vilkyčiuose – garsiausios Baltijos šalyse pavardės

Kasdien vis daugiau dalyvių paraiškų pasiekia ralio kroso savaitgalio Vilkyčiuose organizatorius. Jau dabar čia norą startuoti pareiškė kelios dešimtys sportininkų iš visų Baltijos šalių. Registracija vis dar vyksta, todėl tikėtina, kad finaliniame Lietuvos ralio kroso čempionato ir NEZ Šiaurės Europos zonos šalių etape žiūrovai išvys visą šios sporto šakos elitą, rašoma pranešime.
Maija Stakena
Maija Stakena / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Ralis krosas

Dalyvių sąrašas žada intrigą trasoje

Nors registracija varžyboms dar vyksta, jau dabar dalyvių sąraše esančios pavardės žada kvapą gniaužiančius momentus trasoje. Žinant tai, kad čia įvyks paskutinieji Lietuvos ir NEZ Šiaurės Europos zonos šalių ralio kroso sezono etapai, jokių kompromisų tarp dalyvių čia nebebus, kadangi kiekviena pozicija artėjantį savaitgalį gali lemti galutinę sezono rikiuotę.

„SuperCars“ kategorijoje Lietuvos spalvas gins visiems puikiai pažįstamas Paulius Pleskovas su „Ford Focus“, Vytautas Valukonis su „Mitsubishi Lancer EVO“ bei namų trasoje lenktyniausiantis „Vilkyčių ASK“ atstovas Alvydas Samoška, kuris vairuos „Ford Fiesta“. Jiems čia teks kėbulus suremti su dviem tituluotais latviais, kurie savo greitį jau ne sykį įrodę ankstesniuose sezonuose. Janis Vegeris iš Latvijos čia šįkart atvyksta su „Citreon DS3“, o Edijs Ošs sės prie „Škoda Fabia“ vairo. Prie rikiuotės prisijungė ir estai Sven Oras, kuris lenktyniaus „Škoda Fabia RX“ automobiliu bei Maiko Tamm, pilotuosiantis „Mitsubishi Lancer EVO“. Lietuvos čempionato įskaitoje registruotas ir Steponas Jančauskis, su įspūdingu antrosios serijos „VW Golf“.

„Super 1600“ klasėje šiuo metu registruoti šeši dalyviai. Jų gretose – lietuviai Rytis Rutkauskas, jaunasis Lietuvos autosporto talentas Rytis Gurklys bei Vytautas Tumasas. Mūsų šalies atstovams reikės savo greitį įrodyti kovoje su estais Marko Muru, Arvo Kask bei latviu Martinšu Spikiu. Lietuviškoje įskaitoje lenktyniaus ir Edvinas Miknius.

Pati gausiausia bus klasė „Super 2000“. Čia mūsų šaliai atstovaus Mindaugas Sidabras, Vilkyčių trasos šeimininko Kazimiero Gudžiūno anūkas Valdas Mikužis, Rokas Jakubauskas, Mantas Sidabras bei Deividas Vareika. Lietuviams nebus lengva, nes čia startuos tokie latviai kaip Janis Ikers, Janis Miščenko ar Kristaps Kasparovičs.

Tačiau bene daugiausiai uždavinių varžovams kelia Maija Stakena. Latvijos autosporto atradimu tituluojama mergina jau praėjusiuose etapuose demonstravo savo „Ford Puma“ galinį buferį oponentams. Kovojant su šia dama klaidų daryti negalima. Nėra jokių abejonių, kad autoritetų nepaisanti, itin tiksliai ir agresyviai važiuojanti lenktynininkė išnaudos kiekvieną progą aplenkti ar atitrūkti.

„Junior 1000“ klasėje savo jėgas kol kas nusprendė išmėginti penki, vienas kitą gerai pažįstantys sportininkai – Skaistė Prašukaitė, Matas Zavarskis, Lėja Vareikaitė, Ignas Petreikis bei svečias iš Estijos Ruudi Reinumagi. Šiame sąraše dar teoriškai galėtume išvysti ir Dainį Zemnieką bei Ramintą Jankauskaitę, kurie irgi turi „Junior 1000“ klasei paruoštus automobilius, tačiau paraiškų dar nėra pateikę.

„Xtreme BRX“ yra vienintelė ne kėbulinių automobilių klasė. Čia varžomasi bagiais. Lietuvių šioje įskaitoje nėra, tačiau dulkes čia kels du latviai ir du estai – tituluotieji Reinis Nitišs bei Janis Baumanis bei ne ką mažiau greiti Liis Talivere bei Martin Juga.

„TouringCars“ klasėje kol kas gauta tik viena paraiška iš Rauno Rappu. Estas čia startuos „VAZ 2016“ automobiliu ir šiuo metu taip pat laukia konkurentų, mesiančių jam pirštinę.

Sparčiu tempu pildosi ir „RX Light“ klasė. Lenktyniauti joje paraiškas pateikė jau šeši lietuviai – Saimonas Čyvas, Gintautas Norkus, Mantas Sidabras, Andrius Kubilius, Stasys Brundza bei Ligitas Kordušas. Tačiau tikėtina, kad dalyvių šioje klasėje dar daugės. Susidomėjimą šia klase jau išreiškė ne vienas Lietuvoje veikiantis automobilių sporto klubas, jau skaičiuojantis, kiek narių gali deleguoti į Vilkyčius.

Varžybų programa

Šeštadienį veiksmas trasoje prasidės 11 val., kai Lietuvos ralio kroso čempionato dalyviai bus pakviesti į laisvąsias treniruotes. Jų metu sportininkai turės progą įveikti tris trasos ratus. Treniruotės yra itin svarbi renginio dalis, kadangi čia dalyviai ne tik prisimins Vilkyčių trasą, bet po treniruočių komandos galės atlikti vienokius ar kitokius nustatymų pakeitimus pakaboje.

12 val. prasidės visų klasių kvalifikaciniai važiavimai. Jų ralio kroso disciplinoje numatyti trys. 15.40 val. bus duotas startas pusfinalių dalyviams, o iškart po to Lietuvos ralio kroso čempionato dalyviai stos prie starto finalinėms kovoms. 17.30 val. bus surengta iškilminga apdovanojimų ceremonija.

Sekmadienį trasoje variklių gaudesys pasigirs dar anksčiau, mat čia tądien vyks tiek Lietuvos, tiek NEZ Šiaurės Europos zonos šalių ralio kroso čempionatų etapai. Būtent tądien įvyks lemiami, paskutinieji čempionatų etapai, po kurių paaiškės naujieji šių metų sezono čempionai.

9.30 val. dalyviai pajudės į trasą laisvosioms treniruotėms, kurios vyks valandą. 11 val. įvyks pirmasis kvalifikacinis važiavimas, o iš karto po to bus duotas startas ir antram kvalifikaciniam važiavimui.

Organizatorių nuotr./Renginio plakatas
Organizatorių nuotr./Renginio plakatas

13.30 val. bus surengta iškilminga varžybų atidarymo ceremonija bei dalyvių paradas. Po parado laukia varžybų tęsinys – 14 val. įvyksianti kvalifikacija ir 15.20 viską vainikuosiantys pusfinaliai bei finalai. Galiausiai greičiausi dalyviai ir komandos laistysis šampanu per oficialią nugalėtojų apdovanojimų ceremoniją.

Prekyba bilietais į ralio kroso savaitgalį Vilkyčiuose vyksta internetu, „Bilietai.lt“ platformoje. Juos taip pat bus galima įsigyti ir renginio dienomis trasos prieigose, tačiau organizatoriai žiūrovus bilietais ragina pasirūpinti iš anksto ir taip sutaupyti laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas