Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ralio kroso savaitgalio Vilkyčiuose pradžia – po techninės komisijos palaiminimo

Šeštadienį Vilkyčiuose prasidėjo dvi dienas truksiantis ralio kroso savaitgalis. Čia per dvi dienas įvyks du Lietuvos ralio kroso čempionato etapai ir vienas NEZ – Šiaurės Europos zonos šalių ralio kroso čempionato etapas. Tai bus baigiamieji sezono etapai ir po jų paaiškės, kas šiemet taps naujaisiais 2021-ųjų metų čempionais ir prizininkais.
Techninė ralio kroso varžybų Vilkyčiuose komisija
Techninė ralio kroso varžybų Vilkyčiuose komisija / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Ralis krosas

Į Vilkyčius ralio kroso fiestos dalyviai suskubo rinktis dar penktadienio vakarą, kai autosporto komplekse buvo atidarytas dalyvių parkas. Čia išvakarėse atvyko gausus būrys lietuvių, latvių bei estų.

Šeštadienį ryte dalyvių laukė administacinė komisija, kurioje buvo patikrinti startui reikalingi dokumentai, licencijos, sportinių automobilių techniniai pasai. Po administracinės komisijos paaiškėjo, kad skirtingose klasėse Lietuvos ralio kroso čempionato etape startuos 30 dalyvių.

„Junior 1000“ įskaitoje susirinko penki dalyviai, taip pat penki sportininkai startuos „RX Light“ klasėje, „Super 1600“ įskaitoje pasirodys septyni dalyviai, analogiškas skaičius registruotas ir „Super 2000“ kategorijoje. Šeši dalyviai startuos pačioje galingiausioje „Super Cars“ klasėje.

Po šių formalumų komandos savo automobilius pristatė techninei komisijai. Iš lietuvių ir latvių sudaryta techninė komisija itin atidžiai vertino dalyvių automobilius, tačiau daugiausiai dėmesio buvo skiriama saugumo įrangai – šalmams, kombinezonams, avalynei ir kitai, tiesiogiai su saugumu susijusiai ekipuotei.

Kai kuriems dalyviams komisarai turėjo smulkių pastabų, tačiau daugumai dalyvių į techninę komisiją sugrįžti antrą kartą nereikėjo.

11 val. trasoje prasidėjo laisvosios treniruotės, kurių metu dalyviai galės įveikti po tris Vilkyčių ralio kroso trasos ratus. Vidurdienį jų lauks pirmoji kvalifikacija. Po trijų kvalifikacijų greičiausi dalyviai stos prie starto pusfinalių ir finalų kovoms, o galiausiai viską vainikuos apdovanojimų ceremonija.

Šeštadienį čia vyks Lietuvos ralio kroso čempionato etapas, tačiau jis turi atvirojo čempionato statusą, todėl čia žiūrovai galės išvysti ir kaimyninių šalių sportininkus. Sekmadienį užsienio lenktynininkų čia jau bus gerokai daugiau, kadangi kartu su Lietuvos ralio kroso čempionato etapu čia jau vyks ir finalinis NEZ – Šiaurės Europos zonos šalių ralio kroso etapas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas