Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ralio kroso savaitgalis Vilkyčiuose pažymėtas liūtimi ir dramatiškais finalais

Sekmadienį Vilkyčiuose baigėsi dvi dienas trukusi, vienintelė Lietuvoje ralio kroso fiesta. Sekmadienį čia vyko net dviejų ralio kroso čempionatų baigiamieji etapai – Lietuvos ir Šiaurės Europos zonos šalių. Veiksmo čia netrūko nuo ryto iki vakaro, o papildomos intrigos įnešė varžybų viduryje trasą nuplovusi liūtis, dalyvius privertusi keisti savo strategijas.
Finaliniai važiavimai
Finaliniai važiavimai / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Ralis krosas
VIDEO: Vilkyčiai RX 2021. II diena

„Junior 1000“ klasėje šeštadienį triumfavusi Skaistė Prašukaitė savo pasiekimą pakartojo ir sekmadienį. Ji laimėjo dvi iš trijų kvalifikacijų, tik sykį į priekį praleidusi Matą Zavarskį. Tačiau finaliniame važiavime Skaistė Prašukaitė savo varžovams jokių dovanų jau nebedalijo ir užtikrintai finišavo pirmoje pozicijoje.

Antrąją vietą laimėjo Matas Zavarskis, kuriam sekmadienis buvo išties nelengvas. Jaunuolis net dviejose kvalifikacijose nepasiekė finišo, tačiau finale įrodė savo vertę. Dėl trečios vietos visą dieną kova virė tarp lietuvio Igno Petreikio ir esto Ruudi Reinumagi. Visgi finale greitesnis buvo svečias iš Estijos, kuris žengė ant trečiosios vietos laiptelio.

NEZ ralio kroso čempionato kategorijoje „Xtreme BRX“, kurioje varžomasi mažais, bet labai greitais bagiais, startavo keturi dalyviai. Čia dėl pirmosios vietos itin atkakliai, korpusas į korpusą iki pat paskutinių ratų kovojo du garsūs latviai – Janis Baumanis ir Reinis Nitišs. Visgi geriau „Joker“ rato strategija pasinaudojo ir į priekį išsiveržė bei laimėjo Janis Baumanis, palikdamas už savęs Reinį Nitišsą. Trečioje vietoje finišavo estas Martin Juga.

„NEZ Touring Car“ klasėje startavo tik du dalyviai. Abu jie vairavo „Lada“ automobilius. Čia be didesnės konkurencijos nugalėtoju tapo estas Rauno Rappu. Jam už nugaros liko Andrius Kubilius, kuris visą savaitgalį buvo persekiojamas techninių jo automobilio problemų.

Klasėje „NEZ Super 1600“ sekmadienį geriausiai pradėjo Martinš Spikis, laimėjęs pirmąją kvalifikaciją. Vėliau apie save priminė Rytis Gurklys, laimėjęs likusias dvi kvalifikacijas ir finalinį važiavimą. Tačiau Ryčiui Gurkliui teisėjai skyrė analogišką baudą kaip šeštadienį. Už kontaktus su varžovais jaunasis lenktynininkas buvo nubaustas laiko bauda ir finale jo pirma pozicija tapo vos ketvirta vieta. Po tokių rokiruočių į pirmąją vietą klasėje pakilo estas Marko Muru. Laurynas Diržininkas pripažintas antrosios vietos laimėtoju, o ant trečiojo laiptelio žengė Martinš Spikis.

Klasė „NEZ Super 2000“ buvo pati gausiausia, atskirta į du pogrupius, tad čia po kvalifikacinių važiavimų prireikė ir pusfinalių. Šioje kategorijoje buvo daugiau dramos ir permainų, kadangi kiekvienoje iš trijų kvalifikacijų geriausią laiką parodydavo vis kitas dalyvis iš vienos ar kitos grupės. Po sykį čia pasižymėjo Deividas Vareika, Mindaugas Sidabras bei Janis Ikers.

Finale visus kozirius ant stalo metė iki tol lyderių trejetuke važiavęs ir vieną kvalifikaciją laimėjęs latvis Janis Ikers. Jam įkandin finišavo ir antrąją vietą iškovojo kupiškėnas Deividas Vareika. Dėl trečiosios vietos virė itin atkakli kova ir jos laimėtojas paaiškėjo tik paskutiniuose metruose. Čia kėbulus surėmė Mindaugas Sidabras, Maija Stakena bei Valdas Mikužis. Išplėšti trečiąją vietą čia pavyko Mindaugui Sidabrui. Jis sulaukė itin didelių ovacijų ir aplodismentų, kadangi „Izoton Sport“ komandą Vilkyčiuose kasmet palaiko didžiulis būrys gerbėjų.

Paskutinieji į finalinį mūšį išsirikiavo „NEZ 4WD“ klasės dalyviai. Čia lietuviams pergalę padovanojo finale itin tiksliai važiavęs ir puikius strateginius „Joker“ rato įveikimo sprendimus priėmęs Paulius Pleskovas. Jis vieną po kito lenkė savo oponentus, o kiekvieną iškovotą poziciją palydėdavo plojimai iš žiūrovų tribūnų. Antrąją vietą finale užėmė itin greitas estas Maiko Tamm. Trečiąją vietą iškvojo latvis Edijs Ošs.

Komandinėje įskaitoje daugiausiai taškų surinko ir ekipa nugalėtoja tapo „Vilkyčių ASK“ rinktinė su šio ralio kroso savaitgalio organizatoriumi Kazimieru Gudžiūnu priešakyje. Antrosios vietos taurė įteikta „Kupiškio auto-moto sportas“ komandai. Trečioje vietoje įsitvirtino „ESMT Motorsport“ komandos nariai.

Šis etapas buvo paskutinis tiek NEZ – Šiaurės Europos zonos šalių, tiek Lietuvos ralio kroso čempionato sezone, tad paskutinius taškus išsidaliję lenktynininkai jau gali apskaičiuoti savo pozicijas galutinėje metų rikiuotėje.

Šių metų naujieji čempionai ir nugalėtojai bus pasveikinti vėliau, jei pandemijos gniaužtai neapribos renginių. Šiandien vykusios apdovanojimų ceremonijos metu buvo pasveikinti praėjusių metų čempionai ir nugalėtojai, kuriems apdovanojimai dar iki šiol nebuvo įteikti dėl „Covid-19“ situacijos šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas