Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ralio kroso varžybose Vengrijoje triumfavęs Rytis Gurklys varžovus privertė išmokti tarti jo pavardę

Praėjusį savaitgalį Vengrijoje, Nyirad miesto lenktynių trasoje įvyko Centrinės Europos zonos šalių bei Vengrijos ralio kroso čempionato etapas. Jame startavo ir šešiolikmetis iš Lietuvos Rytis Gurklys. Dramatiškose ir įtemptose lenktynėse, kuriose netrūko aštrių momentų, lietuvis buvo greičiausias ir už nugaros paliko daugiau nei dešimt patyrusių ir žymių šio čempionato lenktynininkų iš įvairių užsienio šalių, rašoma komandos pranešime spaudai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Komandos nuotr.

Šių metų Latvijos ir Lietuvos ralio kroso čempionatą sėkmingai pabaigęs ir vicečempiono titulą klasėje „Super 1600“ užsitikrinęs Rytis Gurklys praėjusią savaitę su komanda išvyko į Vengriją. Čia jis nusprendė pasitikrinti savo jėgas su pajėgiausiais šių kraštų ralio kroso sportininkais, lenktyniaujančiais Centrinės Europos zonos šalių čempionate ir nacionaliniame Vengrijos čempionate.

Nyirad miesto pašonėje įsikūrusioje trasoje Rytis Gurklys yra lenktyniavęs ir pernai, tačiau tąkart autosporto kompleksą nuolat merkė lietus. Šįkart lenktynių sąlygos buvo visiškai kitokios, tad ir važiavimai ant sausos ir įkaitusios dangos įgavo kitą atspalvį.

Kaip sakė Rytis Gurklys, ši trasa pasižymi tokiu greičiu posūkiuose, kokio nei Lietuvos, nei Latvijos trasose pasiekti niekada neteko. Į kai kuriuos posūkius čia tekdavo atvažiuoti 145 km/val. greičiu, o tai reikalavo itin didelio tikslumo. Atsipalaiduoti neleido ir patyrę varžovai, kurių čia susirinko daugiau nei dešimt iš tokių šalių kaip Vengrija, Čekija, Slovakija ar Austrija.

„Pirmoje treniruotėje buvau aštuntas iš dvylikos. Antroje treniruotėje jau užfiksavau pirmą laiką. Po pirmo važiavimo buvau ketvirtas. Antrame važiavime savo grupėje laimėjau, bet sumuojant abiejų grupių laikus parodžiau trečią laiką. Trečiame važiavime jau paspaudžiau stipriau ir pakilau į pirmą poziciją. Pusfinalį pavyko laimėti savo grupėje, bet kitoje grupėje buvo greitesnių vairuotojų – pralaimėjau tris sekundes.

Man pavyko išlaikyti šaltesnius nervus ir iššokau į pirmą vietą

Buvau sunerimęs. Peržiūrėjome įrašus iš automobilio, analizavome klaidas. Finalas buvo ypač sunkus. Vienu metu kelis šimtus metrų su varžovu važiavome tiesiog susiglaudę šonais – kuris kurį aplenks. Na ir man pavyko išlaikyti šaltesnius nervus ir iššokau į pirmą vietą. Tuomet sukau stabiliai greitus ratus, paskutiniame rate sukau į „Joker“ ratą ir galiausiai finišavau pirmas bei iškovojau pergalę“, – sakė Rytis Gurklys.

Rytis Gurklys sako, kad po tokios pergalės sulaukė netikėto varžovų dėmesio. Ne vienas greitas šio čempionato sportininkas atėjo į „NG Racing Team“ komandos palapinę pasisveikinti su svečiu iš Lietuvos, pasikalbėti apie lenktynes ir automobilį bei paspausti ranką sensacingai čia laimėjusiam šešiolikmečiui.

„Kai kurie dalyviai mane žino iš praėjusių metų, bet kiti turbūt tiesiog galvojo, kad čia šiaip kažkoks jaunuolis iš Lietuvos atvažiavo pasirinkti patirties. Bet vėliau, kai pamatė mano rezultatus, jie patys turėjo susimąstyti apie savo greitį. Keletas atėjo pasidomėti ir mūsų „Škoda Fabia“ kaina, nes matė, kad pardavinėjame. Tikrai sulaukiau dėmesio“, – sakė Rytis Gurklys.

Rytis Gurklys, paklaustas, ką planuos toliau, jei po sezono pavyks parduoti dabar „Super 1600“ klasėje naudojamą „Škoda Fabia“, atsakė, kad minčių yra visokių. Jis iš savo tėčio netgi sulaukė ultimatumo, kurį įvykdžius būtų galima sėsti į aukštesnio kalibro techniką.

„Jeigu mokyklą pavyks baigti be penketų metiniame rezultate, kitą sezoną gausiu pavažiuoti dvejas varžybas Latvijos ir Lietuvos čempionate su „SuperCars“ automobiliu. Penketukas vienas, kitas kol kas yra, tad man reikės pasistengti.

O kalbant apskritai apie kito sezono planus, tai atsakymo, kur ir kuo važiuosime dar neturiu. Tikiuosi, kad su partnerių „Stokker“, „Hansa-Flex Hidraulika“, „Vailida“, „Bionalis“, „Donis“, „e-medžioklė.lt“, „Fomisas“, „Baltyre LT“ bei Giedriaus Girdžiaus transportavimo paslaugų kompanijos pagalba pavyks susidėlioti kažkokį planą, kad galėtume važiuoti konkurencingai ir kovoti dėl pačių aukščiausių pozicijų“, – sakė Rytis Gurklys.

Šiemet Rytis Gurklys planuoja ir dar vieną startą. Jis viliasi, jog pavyks išvykti į lenktynes Prancūzijoje, nacionaliniame šios šalies ralio kroso čempionate. Tačiau kol kas neaišku, ar šį planą pavyks įgyvendinti dėl dalyvių antplūdžio.

Likus mėnesiui iki varžybų dalyvių sąraše yra jau 24 „Super 1600“ klasės dalyviai, o organizatoriai prioritetą teikia visame Prancūzijos čempionate dalyvaujantiems lenktynininkams. Visgi jei Ryčio Gurklio paraiška būtų patvirtinta, jis stengsis, kad jo pavardę išmoktų tarti ne tik vengrai, bet ir prancūzai.

Daugiau informacijos apie Ryčio Gurklio startus ralio kroso varžybose galite rasti „NG Racing Team“ komandos „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas