Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ralio lenktynininkas Tomas Šipkauskas Ladogoje „šturmanauja“ Šarūnui Paliokui

Tituluotas automobilių sporto meistras Tomas Šipkauskas bekelės maratone aplink Ladogą automobilį iškeitė į motociklą ir važiuoja kartu su Šarūnu Palioku: „GoLT“ komandoje važiuojantis ekipažas tai įvardija kaip aktyvų laisvalaikio praleidimo būdą.
Tomas Šipkauskas
Tomas Šipkauskas / Edgaro Buiko nuotr.
Temos: 1 Ladoga Trophy

Tomas Šipkauskas labiau žinomas kaip ralio lenktynininkas. Lietuvos ralio čempionate jis skaito kelio knygą Ramūnui Čapkauskui.

„Čia aš irgi šturmanauju. Šarūnui Paliokui. Jis eina priekyje, o aš žiūriu navigaciją, ar gerai važiuojam“, – juokdamasis sako Tomas, paklaustas, ką ralio lenktynininkas veikia „Ladoga Trophy 2016“ bekelės maratone su motociklu.

Dviratėmis transporto priemonėmis jis važinėja jau dešimtmetį. Sako, kad tai toks laisvalaikio praleidimo būdas. Taip pat ir į bekelę noriai lenda įvairiomis transporto priemonėmis. Taip atsirado ir čia, Ladogoje.

Andriaus Lauciaus nuotr./Šarūnas Paliokas
Andriaus Lauciaus nuotr./Šarūnas Paliokas

Jo ekipažo kompanionas – Šarūnas Paliokas. Nuotykių ieškotojas, keliautojas, po pasaulį besibastantis įvairiausiomis transporto priemonėmis.

Motociklu važiuoti pradėjo prieš 15 metų. Sako, tuomet nusipirkęs „britvą“ vos per mėnesį jos atsisakė. Didelis greitis nepasirodė įdomus. Kelionės ir nuotykiai motociklu daug geriau. Taip pradėjo keliauti. Po truputį įlindo į bekelę. 2009 metais netgi Dakare važiavo. Iš smėlynų atėjo metas sugebėjimus vairuojant motociklą parodyti ir pelkėse.

Edgaro Buiko nuotr./Tomas Šipkauskas
Edgaro Buiko nuotr./Tomas Šipkauskas

„Ladogoje jau tris kartus važiavau automobiliu. Ir prizinių vietų esu paėmęs. Norėjau čia atvažiuoti ir keturračiu. Bet kai atsirado motociklų klasė, tai į ją pasinėrėme be jokių abejonių“, – savo atsiradimo Rusijos šiaurės rytuose tikslą nupasakojo Šarūnas.

Sunkiais išbandymais ir ekstremaliu sportu užsigrūdinę vyrai sako, kad sunkiausiu pasaulyje tituluojamas bekelės varžybų maratonas aplink Ladogos ežerą jiems yra didis nuotykis ir visiškai atitinką jų lūkesčius.

„Tokios trasos, kur važiuojama ant užklimpimo ribos yra puikios. Ir pravažiavimai vietovėmis, kur tik žmogus praeiti galėtų yra labai tinkamos užkietėjusiems bekelės lenktynių motociklais entuziastams. Mums šios varžybos patinka“ – kalbėjo Šarūnas Paliokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas