Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Rally Estonia 2013“: vartomi medžiai, pasivažinėjimai grioviais ir didžiuliai tramplynai – vaizdo siužete

Praėjusį savaitgalį vykęs „Rally Estonia“ sutraukė stiprius ralistus iš įvairių Europos valstybių. Čia vyko ne tik Estijos ralio čempionato etapas, bet ir Europos, Baltijos bei Šiaurės Europos zonos ralių čempionatų etapai.
„Rally Estonia 2013“ akimirka
„Rally Estonia 2013“ akimirka / Kadras iš vaizdo siužeto

Ralyje dalyvavo ir keli lietuvių ekipažai. Tautiečių tarpe pirmavęs Vytautas Švedas septintame greičio ruože, jo paties žodžiais, „pamatė pasaulį kitu kampu“ – apvirto. Šis įvykis privertė lietuvį baigti savo pasirodymą ralyje. Plačiau apie incidentą galite skaityti čia.

Bendroje ralio įskaitoje nugalėjo estai Georgas Grossas ir Molderis Raigas su „Ford Focus WRC“, antrą vietą paskutiniame greičio ruože iškovojo kitas estų ekipažas su „Ford Fiesta R5“: Karlas Kruuda su M.Jarveoja. Į trečią vietą tik paskutiniame GR nukrito rusai su „Mitusbishi Lancer Evo IX“: Aleksejus Lukyanukas bei Aleksejus Arnautovas.

Aukščiausiai iš lietuvių bendroje įskaitoje pakilo Rokas Kvaraciejus su Mindaugu Čepuliu, važiuojantys „Mitsubishi Lancer Evo X“ automobiliu. Šis ekipažas užėmė 19 vietą. „Subaru Impreza WRC“ automobiliu važiavę Benediktas Vanagas ir Greta Germanavičiūtė liko dvidešimti.

Pasidžiaugti reikia už Gintarą Šlepiką ir Audrių Pivorą – lietuviai su „Honda Civic Type R“ jau po septintojo greičio ruožo išsiveržė į savo (N/3) grupės lyderių poziciją. Šią poziciją jiems pavyko išlaikyti iki pat finišo.

Lietuvių gausu buvo E10 grupėje – čia mūsų šalį atstovavo K. Šiugždinis su E. Snitkum, J. Pipiras su R. Babachinu ir M. Morkis su J. Paukšte. Pastarieji du ekipažai užėmė 3 ir 4 vietas, o Karolis Šiugždinis paskutiniame greičio ruože padarė avariją. Visą ralio eigą galite rasti paspaudę čia.

„Rally Estonia“ iš kitų išsiskiria dideliu tramplynu kiekiu – tiek susiformavusių natūraliai, tiek padarytų specialiai šioms varžyboms. Žemiau esančiame vaizdo siužete kviečiame pasigrožėti geriausiais „Rally Estonia 2013“ vaizdais.

VIDEO: Geriausi „Rally Estonia 2013“ vaizdai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas