Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rally Liepaja 2015“ dalyviai apie oro sąlygas: „Atrodė, kad artėja pasaulio pabaiga“

Antrą Europos ralio čempionato etapą Latvijoje laimėjo Airijos ralio lenktynininkas Craigas Breenas. Jis 1 min. 40,7 sek. aplenkė antroje vietoje likusį Siim Plangi. Trečias finišavo varžybų pabaigoje spurtavęs Dominykas Butvilas.
„Rally Liepaja 2015“ spaudos konferencija
„Rally Liepaja 2015“ spaudos konferencija / Aurimo Bungardos nuotr.

Po varžybų ralio dalyviai spaudos konferencijoje teigė, kad daugiausia pastangų teko įdėti kovojant su nepalankiomis oro sąlygomis. Kai kurie dalyviai pripažino, kad savo karjeroje nėra važiavę sudėtingesniame ralyje. Lenktynių nugalėtojas Craigas Breenas sakė, kad ši pergalė pagerins jo pozicijas Europos ralio čempionato įskaitoje.

„Mums tai buvo laba geros varžybos. Pasiekėme pergalę. Pasirodėme geriau nei pirmame etape Austrijoje. Šis ralis buvo labai sunkus, nes nuolat keitėsi oro sąlygos. Vakar krito šlapdriba, ant kelio paviršiaus buvo nemažai vandens. Šiandien buvo daug sniego. Kiekvienas greičio ruožas buvo tarsi iššūkis, bet galiausiai mums pavyko finišuoti“, – po lenktynių kalbėjo ralio nugalėtojas Craigas Breenas.

Tomo Markelevičiaus nuotr. nuotr./„Rally Liepaja 2015“ spaudos konferencija
Tomo Markelevičiaus nuotr. nuotr./„Rally Liepaja 2015“ nugalėtojas Craigas Breenas

Apie oro sąlygas spaudos konferencijoje kalbėjo visi. Antros vietos prizininkas Siim Plangi paminėjo, kad ralio metu turėjo šiokių tokių rizikingų momentų, tačiau didesnių klaidų išvengė.

Tokie raliai suteikia patirties ir parodo kas ko vertas.

„Mums tai buvo puikus ralis. Nepadarėme jokių klaidų ir išvengėme problemų su automobiliu. Buvome greičiausi N grupėje, todėl džiaugiamės rezultatu. Pirmą dieną kelias buvo tikrai apgaulingas. Antrą dieną susidūrėme su matomumo problemomis. Tokie raliai suteikia patirties ir parodo kas ko vertas“, – sakė antros vietos nugalėtojas Siim Plangi.

Trečią vietą iškovojęs Dominykas Butvilas neslėpė, kad tokio aukšto rezultato net pats nesitikėjo. Pilotas prasitarė, kad siekti prizinės vietos jį įkvėpė rezultatas po pirmos dienos.

VIDEO: Antroji „Rally Liepaja 2015“ diena

„Prieš ralį nesitikėjome būti taip aukštai. Po pirmos dienos pamatėme, kad viskas klostosi gerai. Komanda pasakė, kad jei turi motyvacijos važiuoti greitai – važiuok. Antra ralio diena buvo labai sunki. Gavome daug sniego. Viename greičio ruože visai nematėme kur važiuoti. Buvome ir iš trasos išlėkę, bet labai sėkmingai, po finišo.

Paskutiniuose greičio ruožuose jau teko paspausti. Rytas nesiklostė taip, kaip planavau, todėl pabaigoje atsirado sportinio pykčio, kuris padėjo. Džiugu, kad šiame ralyje neturėjome techninių problemų, bet ir be jų ralis buvo labai sunkus. Kartais nemačiau toliau variklio gaubto. Negalėjai suprasti, važiuoji į kalną, nuo kalno, keliu ar šalia kelio. Tikiuosi, kad ši pergalė – sėkmingo sezono pradžia“, – kalbėjo Dominykas Butvilas.

Aurimo Bungardos nuotr./„Rally Liepaja 2015“ spaudos konferencija
Aurimo Bungardos nuotr./„Rally Liepaja 2015“ trečios vietos prizininkai D.Butvilas ir K.Helleris

Lietuvos pilotui pritarė ir jo šturmanas Kamillis Helleris. Jis tvirtino, kad jam anksčiau nėra tekę dalyvauti tokiame sunkiame ralyje.

„Mums ralis buvo sunkus. Oro sąlygos – sudėtingos. Nebuvo lengva visą laiką išlikti ant kelio. Galiausiai daug kovojome ir su savo automobiliu bei varžybas baigėme geroje pozicijoje. Esame patenkinti. Tai sunkiausiais ralis mano gyvenime. Nesu nieko panašaus matęs Lenkijoje ar kitur“, – kalbėjo D.Butvilo šturmanas Kamilis Helleris.

VIDEO: „Rally Liepaja 2015“ dalyviai apie varžybas

Įspūdžiais pasidalijo ir dar vienas Lietuvos lenktynininkas Laurynas Diržininkas. Jam su šturmanu Daliumi Strižanu pavyko baigti ralį, nors neišvengta ir problemų.

„Buvo nelengva. Geras išbandymas mums buvo pirmos dienos antra dalis. Pradėjo lyti, vėliau snigti. Nulūžo galinio balkio ašis. Tą dieną varžybos taip ir baigėsi. 37 kilometrus važiavome, galima sakyti, be rato. Gal ir negerai padarėme, apgadinome automobilį.

Šiandien oras buvo permainingas. Negalėjome skubėti, nes norėjome išvengti klaidų. Trūksta patirties, reikia mokytis, bet džiugu, kad finišą pasiekti pavyko“, – kalbėjo Lietuvos atstovas Laurynas Diržininkas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Rally Liepaja 2015“ finišo podiumas
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Rally Liepaja 2015“ finišo podiumas

Apie klaidą, po kurios buvo prarasta galimybė laimėti ralį, prabilo ir Aleksejus Lukyanukas. Jis sakė, kad klaida buvo tiesiog kvaila. Kitą dieną startavęs pilotas laimėjo net kelis greičio ruožus, tačiau važiavo nebekovodamas dėl rezultato bendroje įskaitoje.

„Ralis prasidėjo gerai. Laimėjome kvalifikaciją ir pirmą greičio ruožą. Antrame greičio ruože „pamečiau“ mašinos galą. Tai buvo netikėta. Bandžiau taisyti situaciją, bet tai nepadėjo. Tai nebuvo klaida stenogramoje ar per didelis greitis. Apsivertėme tiesiog lygioje vietoje. Didelė gėda sudaužyti automobilį lygioje vietoje. Šiandien buvo jau geriau, laimėjome daug greičio ruožų. Važiavome tam, kad tobulintume savo įgūdžius, pažintume automobilį. Viskas gerai, bet galėjo būti ir geriau.

Šiandien oro sąlygos pakoregavo situaciją ir pridėjo įdomumo. Važiuodamas vienu metu pagalvojau: „Po velnių, artėja pasaulio pabaiga“. Kelio nesimato. Tiesiog važiuoji ir rizikuoji. Tai ralis“, – tvirtino A.Lukyanukas.

VIDEO: A.Lukyanuko avarija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas