Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rally Žemaitija 2022“ lyderis Tom Kristensson. Kas jis toks?

Laimėjęs 4 iš 6 greičio ruožus pirmąją lenktynių dieną Kelmės apylinkėse su trapia 9 sekundžių persvara lyderio pozicijoje įsitvirtino svečia iš Švedijos Tomas Kristensson su šturmanu Andreas Johansson, vairuojantys „Hyundai i20 R5“. Ir tai tikrai nėra staigmena: Tomassa yra 2020-ųjų „Junior WRC“ čempionas, rašoma pranešime.
„Rally Žemaitija 2022“  lyderis Tom Kristensson
„Rally Žemaitija 2022“ lyderis Tom Kristensson / Andriaus Lauciaus nuotr.

Nuo 2010-ųjų įvairiose į automobilių sportą pasinėręs Švedijos ralio talentas Lietuvą atkeliavo pirmą kartą. „Rally Žemaitija 2022“ T. Kristenssono ir A. Johanssono ekipažui jau aštuntosios varžybos šį sezoną.

Du kartus vyrai startavo namų lenktynėse, tris kartus Lenkijoje (jų programoje – visas Lenkijos čempionatas), po vieną kartą Čekijoje ir Latvijoje. Net keturis kartus jie finišavo ant nugalėtojų garbės pakylos, o „South Swedish Rally“ ir „Rajd Podlaski“ fiksavę absoliučiai geriausią tempą trasose. Prieš savaitę vykusiame Europos ralio čempionato etape „Tet Rally Liepāja“ šie vyrai taip pat pretendavo kopti ant podiumo, tačiau devintojo greičio ruožo viduryje buvo priversi stoti pasikeisti prakirsto rato. Tai atsiėjo prarastomis daugiau nei 2 minutėm ir smuktelėjimu į 13-ąją vietą.

Beje, visas 2021-ųjų T. Kristenssono ir A. Johanssono lenktynių sezonas priminė vieną didelį košmarą, nes aštuonis kartus startavę WRA etapuose tik du kartus sugebėjo pasiekti finišą ir tenkintis kukliomis pozicijomis:16 vieta „Rally Estonia“ ir 40 vieta „ Vodafone Rally de Portugal“.

Akivaizdu, kad šiais metais švedų tandemui nesėkmių ruožas baigėsi. Neseniai duodamas interviu FIAERC.com Tomas pasakojo apie sugrįžusį ramybės jausmą. Po „Kowax 2BRally“ komandos vėliava jis kaunasi Europos, Lenkijos ir Čekijos ralio čempionatuose, tačiau tikino nejaučiąs jokio spaudimo atvežti rezultatą.

„Iš esmės pakeitėme planą ir įėjome į komandą, kurioje jaučiamės kaip šeimoje ir kur visus dalykus šiek tiek lengviau tvarkyti. Jaučiuosi, tarsi būčiau lenktynininkas iš „prioritetinio“ sąrašo. Tai nereiškia, kad praėjusiais metais buvo kažkas blogai – visiškai ne, bet tai gera nauja pradžia. Mano galvoje įvyko daug pokyčių, bet planas yra kuo greičiau grįžti į WRC2 liko“, – FIAERC.com sakė T. Kristenssonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas