Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ramygaloje to dar nebuvo: dviejų dienų formate – autokrosas ir „bulių kautynės“

Jau gegužės 25-26 dienomis Panevėžio rajone esančioje Ramygalos automobilių kroso trasoje įvyks iki šiol čia neregėto formato autokroso renginys. Šeštadienį čia varžysis net dviejų lygų autokroso lenktynininkai, o sekmadienį trasoje pasirodys „bulių kautynių“ ir „bulių be kontaktų“ dalyviai.
Aukštaitijos kroso taurės II etapas
Aukštaitijos kroso taurės II etapas / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Autokrosas Ramygala

Šiemet dešimties metų veiklos sukaktį minintis automobilių sporto klubas „Ekrosas“ gegužės 25-ą dieną Ramygalos autokroso trasoje rengia net dvi autokroso varžybų serijas.

Per dieną čia startuos ir dėl taurių bei taškų kovos Lietuvos automobilių Mini kroso čempionato trečiojo dalyviai bei Aukštaitijos autokroso taurės antrojo etapo sportininkai.

Iš viso paraiškas dalyvauti šiose varžybose pateikė beveik penkios dešimtys lenktynininkų, konkuruosiančių net aštuoniose klasėse – Mini Buggy, 1600 Junior, Damų, 1600, 2000, 3000 RWD, Super 2000, OPEN 3500.

Kadangi šis etapas Lietuvos Mini kroso čempionato kalendoriuje – jau trečiasis, sezono pradžioje taškų prikaupę dalyviai sieks įtvirtinti savo pranašumą. Tuo metu Aukštaitijos kroso taurės dalyviams tai tik antrasis bandymas papildyti savo kraitį labai svarbiais taškais.

Ir vienos, ir kitos lygos atveju nėra jokių abejonių, kad kova bus čia išties dramatiška. Būtent tai parodė praėjęs etapas Kupiškyje, pasižymėjęs kvapą gniaužiančiais ir nenuspėjamais finalais.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

Autokroso varžybų pradžia gegužės 25-ą dieną, šeštadienį Ramygaloje – 11.30 val., tačiau tikrieji autokroso gerbėjai atvykti čia gali ir anksčiau. Prieš varžybų atidarymą bus galima stebėti laisvuosius bei chronometruojamus važiavimus, pasidairyti po dalyvių parką, pabendrauti su sportininkais. Plačiau apie šias varžybas, tikslią trasos vietą bei kitą aktualią informaciją galima rasti paspaudus čia.

Jau kitą dieną VšĮ „Ekrosas“ perduos organizatorių estafetę Lietuvos ekstremalaus sporto klubų asociacijai, o Ramygalos trasa bus pasiruošusi priimti „bulių kautynių“ ir „bulių be kontaktų“ sezono antrojo etapo dalyvius. Prieš porą savaičių pirmasis šių varžybų etapas nugriaudėjo Šiauliuose ir buvo pažymėtas išties didele drama. Analogiškų momentų tikimasi sulaukti ir gegužės 26-ą dieną, sekmadienį toje pačioje Ramygalos trasoje.

„Buliai be kontaktų“ čia varžysis pagal autokroso principus ir kovos penkiose skirtingose klasėse – Jaunių ir damų, 1600, 2000, 3000 RWD bei OPEN. Periodiškai trasoje juos keis dviejų „bulių kautynių“ kategorijų dalyviai – „lengvieji buliai“ ir „sunkieji buliai“. Pastarųjų tikslas – įveikti ne kuo daugiau ratų ar apvažiuoti trasą kuo greičiau, o atlikti kuo daugiau veiksmų prieš oponentus – juos apsukti, nustumti ar apversti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas