Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„RC Cola racing by 8000RPM motorsport“ svarsto atsisakyti vieno jų „Shelby“ privalumo

Ketvirtadienį „Aurum 1006 km“ lenktynių trasoje jau gaudė varikliai. Čia surengtos pirmosios treniruotės. Jų metu dalyviai galėjo išmėginti savo techniką bei prisiminti trasos trajektorijas, kuriose jau šeštadienį reikės kovoti dėl kiekvienos sekundės, rašoma pranešime.
„RC Cola racing by 8000RPM motorsport“
„RC Cola racing by 8000RPM motorsport“ / Modesto Valantavičiaus nuotr.

Pirmąją treniruočių dieną sėkmingai įveikė ir „RC Cola racing by 8000RPM motorsport“ komanda, kuri Palangoje lenktyniauja itin išskirtiniu, Amerika dvelkiančiu automobiliu – „Ford Shelby GT350“.

Kaip po treniruočių tvirtino vienas iš komandos lenktynininkų Aurimas Eidžiūnas, ketvirtadienis daug staigmenų nepateikė, tačiau karštas oras ne itin patiko jų automobiliui. Ir šis dalykas komandai kelią nerimą, nes jei nebus rastas sprendimas sumažinti variklio temperatūrą, teks griebtis plano B.

„Pradžia buvo gera. Davėme vaizdų sprinto rungtyje Vytauto gatvėje, kur Darius Biesevičius uždegė padangas. O toliau jau veiksmas persikėlė į trasą. Pirmąją treniruočių sesiją pradėjo Vilmantas Pupius ir Eugenijus Sladkevičius. Viskas klojosi sklandžiai.

Vėliau atsisėdau prie vairo aš, po to ir Darius Biesevičius ir tuomet atsirado tokių žinučių, kad galbūt reikėtų kažką spręsti su aušinimu. Šiandien dedame papildomus oro nukreipimus į radiatorių, nes nenorime atsisakyti kondicionieriaus. Aišku, planas B būtų atjungti tą amerikiečių išradimą, dėl kurio labiausiai džiaugiamės. Tikėjomės, kad važiuosime gaiviai tarsi laikydami stiklinę „RC Cola“ su ledukais. Visgi viliamės, kad to nereikės daryti, bet jei būsime priversti, teks kondicionieriaus atsisakyti.

Padangos dėvisi pakankamai optimistiškai. Tikėjomės, kad jas čia plėšysime labiau. Tačiau palyginus su mūsų testais, Palangoje išaugo degalų suvartojimas, tai tas šiek tiek neramina“, – kalbėjo vienas iš ekipos lenktynininkų Aurimas Eidžiūnas.

Penktadienį komandų laukia dar dvi treniruočių sesijos, o vakarop ekipos rikiuosis į kvalifikacinį važiavimą, po kurio paaiškės jų starto pozicijos šeštadienio lenktynėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas