Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Riga Summer Race 2018“ – keli šimtai dalyvių ir garsūs lenktynininkai iš Lietuvos

Jau šį savaitgalį Rygos „Bikernieki“ trasoje rinksis patys greičiausi dalyviai iš Baltijos regiono ir Skandinavijos šalių. Dalyvių sąraše – virš 120 automobilių ir 200 dalyvių. Dvi dienas truksianti lenktynių fiesta oficialiai startuos šeštadienį, bet penktadienis trasoje – ne ką ramesnis. Čia dalyviams prasidės administracinė komisija (registracija) ir techniniai patikrinimai bei treniruotės, rašoma pranešime.
Lenktynių akimirkos
Lenktynių akimirkos / Rawcar.com nuotr.

Baltijos regionas turi savo ištvermės lenktynių – endurance seriją, kurios važiavimai užtrunka iki 4 valandų. Šį kartą „North European Zone 6H“ lenktynės vyks šeštadienį nuo 14 val. iki 20 val. Tai – įskaitinės Šiaurės Europos zonos čempionato varžybos. Pastarosios sulaukė susidomėjimo ne tik Baltijos regione ir Skandinavijos šalyse: tarp dalyvių galima sutikti ir prieš mėnesį įspūdingą sportinį pasiruošimą ir lenktynių tempą demonstravusį Kevin Abbring.

Vinis – NEZ 6H lenktynės

Kaip ir 1006 km lenktynėse Palangoje, jis atstovaus „Hegelmann Transporte by Algirdai racing team“. Beje, šios komandos gretas prie „Hyundai i30 TCR“ vairo, lenktynėms papildė ir Indrė Senkutė. Kiek kitokiu – papilnėjusiu – sąstatu 6 valandų lenktynėse pasirodys ir „GSR Motorsport“ komanda: ją papildė Mindaugas Boguševičius, Baltijos endurance serijoje paskutinius kelis sezonus besivaržęs kartu su „Rotoma Racing“ ir jų BMW.

Rawcar.com nuotr./Lenktynių akimirkos
Rawcar.com nuotr./Lenktynių akimirkos

Šiuo metu gausiausia – „A3000+t“ įskaita, kurioje be jau minėtų „Hegelmann Transporte by Algirdai racing team“ ir „GSR Motorsport“ su „VW Golf GTI TCR“, lenktynėse galima sutikti ir „Energizer Racing“ komandos trijulę su dar vienu „VW Golf GTI TCR“ bei „DHL Racing Team“ su „Cupra TCR“. Pagal pateiktą registracijos formą, šios komandos sudėtyje galima sutikti abu Čapkauskus: Ramūną ir jo sūnų Titą. Dar vienu „Cupra TCR“ lenktyniaus „London Grill Racing Team“ komandą.

Antroji pagal gausumą – „Diesel“ klasė. Joje galima sutikti ištikimiausius endurance lenktynių dalyvius „Sparti reklama by Kekava racing team“ su BMW 120D, „PGM Technika Racing“ bei dažnai techninių nesklandumų kamuojamas „Antėja – kraujo tyrimai“ bei „Flash Racing Latvia“ komandas. A3000 įskaitoje – sezono naujokai „Ratmena“ su BMW E46 automobiliu ir suomių „Black Rose Racing“. A2000 įskaitoje pasirodys ir pirmąjį kartą šį sezoną į „BEC 4H“ lenktynes išsiruošusi „RM klubo“ komanda.

„A3000+A“ – atmosferiniais varikliais aprūpintos technikos įskaitoje – vien BMW gamintojo automobiliai, kuriais varžysis „Telšių statybos“, „ITCC Racing“ bei „Cone Forest Motorsport“ komandos. GT įskaitoje gamintojų įvairovę užtikrina „Artas racing“ komanda su „Lexus ISF“, o jiems konkurenciją užtikrins „Rotoma Racing“ komanda su BMW M3 ir gedimų šį sezoną persekiojama „Skuba Racing Team“ su BMW M3 E92.

Nuo „Volgų“ iki „Lamborghini Gallardo“.

Po endurance lenktynių šeštadienį, sekmadienis greičio mėgėjus pasitiks su daug skirtingos technikos ir ilgu varžybų sąrašu. Per vieną dieną trasoje varžysis daugiau kaip 90 dalyvių, sieksiančių pergalių daugiau nei 12 skirtingų įskaitų ir klasių, tad kiekvienas žiedinių lenktynių mėgėjas galės atrasti tiek savo mėgstamiausią lenktynių seriją, tiek favoritus kiekvienoje iš jų.

Dalyviai varžysis „ABC Race“ (pradedančiųjų), BGT, BTC1, „BTC2/ TCR Trophy“, „Formula Historic“, „Lada Open“, „National Class“ ir „National Class1“, „Over 2000“, „Super 1600“, VAZ 1300, VAZ 1600 ir „Volga“ įskaitose.

Per visą savaitgalį Rygos „Bikernieki“ trasoje bus nuvažiuotas ne vienas šimtas kilometrų, o susumavus arklio galias susidarytų tikrai įspūdingas skaičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas