Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius pareiškė užuojautą dėl tragedijos Vilniaus ralyje

Reaguodamas į šiandien „Vilniaus ralio 2013“ metu įvykusį skaudų incidentą, kai viename iš greičio ruožų žuvo žiūrovė, o lenktynininkai susižalojo, susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius teigia, kad ši nelaimė dar kartą įrodo, kaip svarbu ne tik galvoti ar kalbėti, bet visada saugiai elgtis kelyje.
Arūnas Majauskas ir Lukas Pečeliūnas
Arūnas Majauskas ir Lukas Pečeliūnas / (nuor. Audriaus Gavėno| 15min.lt)

„Sveikindamas „Vilniaus ralio 2013“ dalyvius ir žiūrovus sakiau, kad tūkstančiai žmonių gėrisi lenktynių technika, žavisi ralio favoritais, stebi pergalingą finišą ir svajoja taip pat virtuoziškai vairuoti automobilius, tačiau puikiai žinome, kad gerus sportinius rezultatus lemia atkaklus darbas, treniruotės, savitvarda ir ypatingas dėmesys saugumo priemonėms.

Tai, kad net profesionalūs sportininkai kartais tinkamai nesuvaldo automobilių, rodo, koks pavojingas greitis ir kaip negalima lengvabūdiškai pasikliauti vairavimo įgūdžiais, – apgailestaudamas dėl žiūrovės žūties sakė Rimantas Sinkevičius. – Labai užjaučiu moters artimuosius ir dar kartą noriu visiems pasakyti – išėję ar išvažiavę į kelią, nesvarbu koks intensyvumas jame, negalime atsipalaiduoti nė akimirkos, nes ji gali kainuoti gyvybę“.
 
Susisiekimo ministras pabrėžia, kad nelaimingas įvykis, įliejo didžiulį deguto šaukštą į medaus statinę, tačiau jis privalo būti ir rimta pamoka tiek dalyviams, tiek žiūrovams, tiek ralio organizatoriams, privalantiems užtikrinti, kad šventėje būtų tik sportinis adrenalinas, gražus vaizdas ir gera nuotaika. Šiemet planuojamas dar ne vienas automobilių sporto renginys, todėl ministras R. Sinkevičius reikalauja, kad saugumo užtikrinimui būtų skirtas pirmiausias ir pagrindinis uždavinys. Šiandieninė nelaimė negali pasikartoti.

Apie tragiškus padarinius turėjusią avariją plačiau skaitykite čia:

Vilniaus ralis: Arūno Majausko ir Luko Pečeliūno ekipažo nesuvaldytas automobilis įskriejo į minią, žuvo žiūrovė


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas